Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bilionové fúzi již nestojí nic v cestě. Stvoří datového obra, na nějž spoléhá Wall Street

obchodníci, burza
iStock

Evropská komise zřejmě schválí plán poskytovatele finančních informací S&P Global na převzetí konkurenta IHS Markit za 44 miliard dolarů (zhruba 970 miliard korun).

Reklama

Firma podle zdrojů agentury Reuters obeznámencých se situací rozptýlila obavy Evropské komise z negativních dopadů transakce na hospodářskou soutěž nabídkou, že některé aktivity IHS prodá. Transakce má spojit dva z největších poskytovatelů finančních informací pro Wall Street.

Společnost S&P Global oznámila dohodu o převzetí IHS loni v listopadu. Evropská komise se k informacím agentury Reuters odmítla vyjádřit. Své předběžné přezkoumání transakce by měla dokončit do 22. října. Dohodu nyní zkoumá také britský antimonopolní úřad, který by měl rozhodnout do 19. října.

Hlavní budova České národní banky

České banky by přečkaly propad ekonomiky, ukázaly testy ČNB

Sektor v současnosti disponuje odpovídajícím kapitálovým polštářem, který umožňuje absorbovat i silně negativní šoky, uvádí centrální banka. ČNB zároveň mění pravidla pro povinné rezervy. 

Přečíst článek

Společnost S&P Global vlastní mimo jiné přední ratingovou agenturu S&P Global Ratings a její kořeny sahají až do druhé poloviny 19. století. Firma poskytuje také informace z kapitálových a komoditních trhů po celém světě.

Společnost IHS Markit je na trhu nováčkem - vznikla v roce 2016, kdy americká IHS koupila britskou Markit. Její aktivity sahají od prodeje dat o automobilovém a technologickém sektoru po vydávání časopisu o vojenských a firemních záležitostech Jane's Defence Weekly.

Barbara Paldusová

Přišla s technologií na urychlení výroby vakcín. Teď vyvíjí kosmetiku

V Silicon Valley založila dvě úspěšné firmy. Prodej jedné z nich jí a investorům vynesl 225 milionů dolarů. Teď Barbora Paldusová, americká vědkyně a podnikatelka s českými kořeny, svoje znalosti z vědy uplatňuje při vývoji a výrobě přírodní kosmetiky.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

BlackRock

Obří akvizice. BlackRock převezme za miliardy dolarů firmu Global Infrastructure Partners

Přečíst článek

Týden tradera: Trhy klesají a evropská ekonomika má slabé výhledy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme