Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Autosalony Mercedes-Benz Praha kupují Francouzi. Cena je tajná

Autosalony Mercedes-Benz Praha kupují Francouzi. Cena je tajná
ČTK
 ČTK

Pražský prodejce aut Mercedes-Benz mění majitele. Autosalony s pětimiliardovým obratem a ziskem převyšujícím čtvrt miliardy korun kupuje francouzská skupina RCM, která provozuje autosalony čtyř značek ve Francii, Belgii a Švýcarsku. Transakci posuzuje antimonopolní úřad.

Reklama

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) na svém webu oznámil, že posuzuje spojení autosalonů RCM Praha a Mercedes-Benz Praha.

„K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblastech maloobchodního prodeje nových a ojetých osobních automobilů a lehkých užitkových vozidel, poskytování servisních služeb a maloobchodního prodeje náhradních dílů," uvedl úřad. Transakci posuzuje v takzvané zjednodušeném řízení a rozhodnutí vydá do 20 dnů.

Od Toyoty až po luxusní jachty

Francouzská skupina RCM kupuje pražskou firmu prostřednictvím české společnosti RCM Praha, která byla založena letos v červnu. Jejím jednatelem je CEO skupiny RCM Ronan Chabot. Skupina na svých stránkách uvádí, že je distributorem automobilových značek Toyota, Lexus, Porsche a Mercedes-Benz a výrobce jachet Bénéteau.

Ve Francii, Belgii, Švýcarsku a Anglii má 123 poboček, z nichž je 42 dealerstvími značky Mercedes-Benz pro osobní auta a dodávky, 35 značky Toyota, 18 dealerstvími nákladních aut značky Mercedes-Benz, pět značky Lexus a tři značky Porsche. Dalších 15 poboček se zaměřuje na jachty, vlastní také tři logistická centra. Uvádí, že zaměstnává 2500 lidí.

Pražský autorizovaný prodejce Mercedes Benz Praha je součástí automobilového koncernu stejné značky a podle obchodního rejstříku vznikl v roce 2016. Na svých stránkách uvádí, že v České republice působí od roku 1995. Firma má dvě pobočky, jednu v pražských Stodůkách a druhou na Chodově. Podle výroční zprávy za rok 2022 vykázala firma čistý obrat 5,4 miliardy korun a zisk po zdanění 261 milionů korun.

Čeká Volkswagen osud Nokie? Pro Německo by to byla katastrofa. A vlastně i pro Česko

Čeká Volkswagen osud Nokie? Pro Německo by to byla katastrofa. A vlastně i pro Česko

Problémy největší automobilky světa jsou vážnější, než si většina lidí umí představit. Kombinace změny trhu, inflace, proměn návyků spotřebitelů a neschopnost pružně reagovat může být pro Volkswagen smrtící koktejl, míní The Economist. Stávající automobilové jedničce tak dokonce může hrozit osud finského výrobce mobilních telefonů Nokia, který před lety nedokázal zachytit změnu a s tímto byznysem skončil. Jak velký problém by to znamenalo pro Německo?

Přečíst článek

Americký miliardář Elon Musk

Tesla chystá lidové elektrovozítko za půl milionu. Vyrábět ho hodlá v Indii

Tesla se tlačí na indický trh. Postavit tam hodlá i gigafactory. Muska a jeho tým čeká další kolo jednání se zástupci tamní vlády. Indy si chce získat levným modelem v přepočtu za asi půl milionu korun.

Přečíst článek

Evropa má problém. Německo, motor Evropy, ztrácí výkon a paktuje se s Čínou

Německo stále dramatičtěji zaostává za USA, varuje největší německá banka. Tím se i stupňuje jeho technologická závislost na Číně. A Německo je pro Česko největším obchodním partnerem, takže jeho podoba vztahů s Čínou bude do budoucna stále více ovlivňovat i výkon české ekonomiky a zaměstnanost v ČR, míní ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Češi porazili Finy po nájezdech

Hospody s televizory hlásí plno. Hokejové mistrovství s pivem fanoušky láká

Přečíst článek
Dům Radost

Někdejší sídlo odborů se snad brzy začne měnit. Místo kanceláří v něm budou stovky garsonek

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme