Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komárek rozšiřuje svůj IT byznys. Přikoupil polskou Clearcode

Karel Komárek
Se svolením KKCG

Společnost Aricoma z investiční skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka koupila polskou softwarovou firmu Clearcode. Cenu transakce strany nezveřejnily. Clearcode se zabývá vývojem platforem pro internetovou reklamu a marketing na zakázku.

Reklama

„Akvizice společnosti Clearcode představuje pro skupinu Aricoma Group významný krok a dokonale zapadá do našich plánů expandovat na nové, dynamické trhy po celé Evropě. Polsko představuje jeden z největších trhů v regionu střední a východní Evropy a Clearcode zde má vynikající pozici,“ uvedl vedoucí Oddělení vývoje softwaru na zakázku ve společnosti Aricoma Digital Ludovic Gaudé.

Karel Komárek, KKCG

Komárek vsadil na umělou inteligenci z Izraele

Fond Springtide Ventures ze skupiny KKCG Karla Komárka investoval tři miliony dolarů (asi 65 milionů korun) do izraelské firmy Cognni. Ta se zabývá umělou inteligencí.

Přečíst článek

Spojení s Aricomou podle generálního ředitele společnosti Clearcode Piotra Banaszczyka razantně podpoří růstové plány firmy v příštích několika letech. Být součástí skupiny Aricoma bude pro Clearcode znamenat více obchodních příležitostí a rychlejší expanzi na nové trhy a do nových odvětví, dodal.

Clearcode ve svých kancelářích ve Vratislavi a Katovicích navrhuje a dodává komplexní technologie pro programatickou reklamu a digitální marketing. Začlenění pod Aricomu společnosti umožní nabídnout klientům více služeb, zejména v oblasti zpracování dat, datové vědy a strojového učení.

socha Na horu, na Bořislavce
video

Podívejte se na nové sousoší výtvarníka Díaze, stojí na Bořislavce

Socha pojmenovaná Na Horu vznikla unikátním výrobním procesem - technologií robotické fabrikace a upraveného betonu UPHC. Dílo, které zaštiťuje Karel Komárek Family Foundation (KKFF), bylo vytvořeno pro konkrétní prostor nového Centra Bořislavka.

Přečíst článek

Spolu se 100 odbornými pracovníky společnosti Clearcode skupina Aricoma v současnosti zaměstnává více než tři tisíce lidí v deseti společnostech a vykazuje konsolidovaný obrat 340 milionů eur, tedy asi 8,5 miliardy korun. Aricoma působí na 20 trzích. Po Avastu je v Česku druhou největší IT společností s ambicí stát se jedničkou.

Komárek je podle loňského žebříčku časopisu Forbes druhým nejbohatším Čechem s majetkem v hodnotě 117,8 miliardy korun.

PPF, ilustrační foto

Nejbohatší Češi dál masivně bohatnou, žebříček miliardářů vede Kellnerová

V Česku je nejbohatší Renáta Kellnerová s majetkem za téměř 375 miliard. V žebříčku miliardářů časopisu Forbes je devět nováčků a vůbec poprvé mu vládne žena.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

BlackRock

Obří akvizice. BlackRock převezme za miliardy dolarů firmu Global Infrastructure Partners

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme