Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple přišel o vedoucí pozici na čínském trhu. Novým králem je Huawei

Telefony iPhone podle analytiků přišly o vedoucí pozici na čínském trhu
ČTK
 ČTK

Chytré telefony iPhone americké společnosti Apple přišly o vedoucí pozici na čínském trhu, předstihla je domácí značka Huawei, uvádí zpráva analytiků společnosti Jefferies, kterou cituje server CNBC.

Reklama

Objem prodeje telefonů iPhone v Číně podle analytiků vykazuje meziroční pokles poté, co Apple minulý měsíc uvedl na trh novou řadu iPhone 15. Celkový prodej smartphonů v Číně se přitom v meziročním srovnání zvyšuje, zejména díky poptávce po domácích značkách Huawei, Xiaomi a Honor.

FOTOGALERIE: Jak fotí nový iPhone 15?

„Domníváme se, že celosvětové dodávky telefonů iPhone 15 v letošním roce kvůli slabé poptávce v Číně zaostanou za očekáváním,“ uvedli analytici. Nynější trend podle nich naznačuje, že telefony iPhone budou za značkou Huawei na čínském trhu zaostávat i v příštím roce.

Společnost Huawei je už delší dobu terčem sankcí ze strany Spojených států, které firmu odřízly od zásadních technologií pro chytré telefony, jako jsou polovodiče nebo software společnosti Google. Washington firmu Huawei obviňuje z krádeží technologií a špionáže pro vládu v Pekingu, což firma odmítá.

Samsungu klesl ve třetím čtvrtletí provozní zisk o 78 procent

Jihokorejský gigant Samsung ohlásil pokles provozního zisku o 78 procent

Provozní zisk jihokorejské společnosti Samsung Electronics ve třetím čtvrtletí klesl o 78 procent oproti loňsku; na 2,4 bilionu wonů (41 miliard korun), uvedla agentura Reuters s odvoláním na předběžné výsledky hospodaření firmy. Výsledky však byly lepší, než čekali analytici, protože trh s paměťovými čipy vykazuje po výrazném poklesu první známky oživení.

Přečíst článek

Server BBC dnes informoval, že šéf Applu Tim Cook v minulých dnech překvapivě navštívil Čínu. Cook se v prodejně Applu v čínském městě Čcheng-tu setkal s hráči populární čínské videohry pro mobilní zařízení Honour of Kings, která se podle něj v obchodě App Store stala „globálním fenoménem“.

Cook letos do Číny zavítal už podruhé. Při své březnové návštěvě uvedl, že Apple má s Čínou „symbiotický“ vztah. Čína je klíčovou výrobní základnou Applu, aktivity firmy v Číně ale v poslední době komplikuje napětí mezi Washingtonem a Pekingem, píše BBC.

Google představil řadu telefonů Pixel 8. Cenou se už dotahují na nový iPhone

Společnost Google ve středu uvedla na trh řadu chytrých telefonů Pixel 8 a nové chytré hodinky. Klíčové funkce nových produktů spotřební elektroniky používají umělou inteligenci (AI). Mohou uživatelům pomoci při fotografování, sumarizaci webových stránek či blokování nevyžádaných hovorů, uvedlo vedení společnosti v prezentaci nazvané Made by Google.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme