Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Americká zbrojovka L3Harris koupí divizi vojenské komunikace Viasatu za dvě miliardy dolarů

L3Harris Technologies
iStock
 ČTK

Technologie vojenské komunikace. To jsou současné výdajové priority americké armády. A zbrojovka L3Harris Technologies nechce zůstat pozadu. Kupuje kvůli tomu specializovanou divizi společnosti Viasat. Cena? Skoro dvě miliardy dolarů.

Reklama

Americká zbrojovka L3Harris Technologies koupí divizi specializující se na vojenskou komunikaci satelitní společnosti Viasat za 1,96 miliardy dolarů (49 miliard korun). Akvizice má firmě pomoci přizpůsobit nabídku současným prioritám ve výdajích americké armády, mezi které patří kybernetická bezpečnost a senzory.

Divize vládních systémů je známá jako Link 16 Tactical Data Links. Je to šifrovaná taktická datová síť používaná americkou armádou a spojenci v NATO k výměně dat mezi loděmi, letadly a pozemními jednotkami. Má cekem 450 zaměstnanců a její roční tržby se pohybují kolem 400 milionů dolarů.

L3Harris chce dohodou rozšířit své komunikační a síťové schopnosti pro větší škálu uživatelů. Očekává se, že transakce bude dokončena v první polovině příštího roku. Schválit ji musí regulační úřady.

Viasatu prodej divize umožní více investovat do satelitů a posílit své zaměření na vesmírné sítě. Výnos z prodeje chce také použít na snížení zadlužení, které stouplo po akvizici firmy Inmarsat.

Satelitní síť StarLink společnosti SpaceX Elona Muska

Muskův Starlink obsadil „mezihvězdný“ internet. Starší hráči bojují o přežití

Lucemburský provozovatel satelitů SES jedná o spojení s americkým konkurentem Intelsat. Obě společnosti se snaží, aby v odvětví, které zachvátila vlna fúzí a akvizic, nezůstaly izolované, píše list Financial Times (FT). Velkým vyzyvatelem je jim Elon Musk a jeho Starlink.

Přečíst článek

Továrna Colt CZ Group ve Spojených státech

Colt CZ prodal přes 300 tisíc zbraní, zisk i tržby rostou v desítkách procent

Holding Colt CZ Group SE (Colt CZ) vykázal za první letošní pololetí výnosy 7,05 miliardy korun. Šlo o meziroční nárůst o 49,1 procenta, zejména díky zvýšení prodejů zbraní a konsolidaci výnosů Coltu. Čistý zisk zbrojařské skupiny dosáhl za prvních šest měsíců roku 1,1 miliardy korun, nárůst ve srovnání se stejným obdobím loni činil 87,9 procenta. Vyplývá to z konsolidovaných neauditovaných finančních výsledků holdingu, které Colt CZ zveřejnil.

Přečíst článek

Vrtulník Boeing CH-47 Chinook

Ikonické helikoptéry Chinook mají problém. Do odvolání nesmí létat

Americká armáda uzemnila všech 400 helikoptér Boeing CH-47 Chinook kvůli opakujícím se problémům s motorem. Nákladní vrtulník proslulý i díky slavným filmům slouží vojákům již šedesát let, uvádí agentura Bloomberg. Poprvé v akci byl použit během války ve Vietnamu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

USA a Čína se dohodly na obnovení komunikace mezi svými armádami

Biden a Si a se domluvili na obnovení komunikace mezi armádami, problémem zůstává Tchaj-wan

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme