Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Američané pod tíhou inflace omezili spotřebu. Výsledky Walmartu to ale nepotvrzují

Walmart
ČTK
 ČTK

Vysoká inflace vyhání peníze z kapes běžných Američanů. Slevové akce už nejsou co bývaly, vše je dražší. Dokonce už ani Walmart nepořádá velké výprodeje skladů. Inventura na poli logistiky dodávek a politiky nižších cen u potravin se řetězci oplácí, je ziskovější.

Reklama

Americká společnost Walmart, která je největším maloobchodním řetězcem na světě, zvýšila ve druhém čtvrtletí provozní zisk o 6,7 procenta na 7,32 miliardy dolarů (162 miliard korun). Tržby překonaly odhady. Firma uvedla, že zvedla celoroční výhled.

Walmart těží ze své nabídky nižších cen prakticky všeho - od zboží podléhajícího zkáze až po oblečení - která je atraktivní pro Američany postižené inflací. Tržby v amerických obchodech Walmartu otevřených alespoň rok vzrostly za tři měsíce do konce července bez započtení pohonných hmot o 6,4 procenta. Analytici v anketě společnosti Refinitiv odhadovali, že tržby stoupnou jen o 4,4 procenta.

Walmart

Inflace v USA v červenci vykázala první nárůst za více než rok

Meziroční růst spotřebitelských cen ve Spojených státech v červenci zrychlil na 3,2 procenta z červnových tří procent. Vyplývá to z dnešní zprávy amerického ministerstva práce.

Přečíst článek

Méně časté výprodeje

„Potraviny jsou silnou stránkou, ale jsme také povzbuzeni našimi výsledky v oblasti běžného zboží oproti našim očekáváním na začátku čtvrtletí,“ uvedl v prohlášení generální ředitel společnosti Walmart Doug McMillon. Walmart těží i z nižších nákladů na dodavatelský řetězec a z úbytku slev, které dříve zavedl za účelem snížení nadbytečných zásob.

Maloobchodní gigant nyní očekává, že zisk za fiskální rok 2024 se bude pohybovat v rozmezí 6,36 až 6,46 dolaru na akcii. Dříve odhadoval zisk 6,10 až 6,20 dolaru. Analytici v anketě společnosti Refinitiv IBES v průměru odhadovali zisk 6,28 dolaru na akcii. Společnost také předpovídá, že čisté tržby vzrostou o čtyři až 4,5 procenta, dříve očekávala nárůst o 3,5 procenta.

Menší konkurent Walmartu, společnost Target, ve čtvrtletí překonal odhady zisku. Těžil ze štíhlejších zásob. Společnost ale ve středu po oznámení kvartálních hospodářských výsledků snížila celoroční výhled.

Walmart se chystá propouštět.

Walmart se chystá propouštět, nepotřebuje přes 2000 lidí ve skladech pro internetový prodej

Americká maloobchodní společnost Walmart propustí přes dva tisíce lidí v pěti amerických skladech se zbožím určeným pro internetový prodej. S odkazem na zprávu podniku pro regulační orgány o tom informovala agentura Bloomberg. Propuštění ale podle ní mohou najít práci jinde ve firmě.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Potravinová banka v USA

Reportáž: Američané přestávají mít peníze na jídlo. Stále víc jich musí spoléhat na potravinové banky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme