Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Alzu napadli podvodníci. Chtějí okrást její klienty a lákají osobní údaje

AlzaBox
Alza
Stanislav Šulc

Největší tuzemský e-shop čelí nájezdu podvodníků. Alza miliardáře Aleše Zavorala proto varuje zákazníky, aby si dali pozor, kde vlastně nakupují.

Reklama

Povánoční slevy jsou příležitostí, jak si pořídit vysněné zboží za trochu výhodnějších podmínek než před Vánoci. Nicméně jde také o „příležitost“ pro nejrůznější vykuky, jak podvést spotřebitele a vymámit z nich peníze.

Takovému nájezdu podvodníků momentálně čelí největší tuzemský e-shop Alza miliardáře Aleše Zavorala.

Upozorňujeme zákazníky na podvodnou stránku, která zneužívá jméno naší firmy a naše slevové akce. Tato stránka nemá se společností Alza.cz a.s. nic společného a důrazně před ní varujeme. Veškeré oficiální akce našeho e-shopu probíhají výhradně na naší adrese https://www.alza.cz - a třeba právě akce Cenové trháky nebo Alza dny na našem e-shopu zahrnují tisíce produktů, nikoliv pouze plenky,“ uvádí pravá Alza.

Podvodná stránka předstírající Alzu Newstream.cz

Jedná se o stránku na poméně alzacz tečka pro. Po jejím zadání (což důrazně nedoporučujeme) se objeví vizuální klon stránek Alzy. V nabídce jsou však zejména dětské pleny.

Typický podvod

„Důrazně varujeme před pokusy na ní nakoupit. Jedná se o poměrně zdařilou imitaci, která ale vykazuje typické varovné znaky internetových podvodů:

1) Nesprávná adresa

2) Časový nátlak formou odpočtu

3) Jazykové chyby nebo vícejazyčné nadpisy,“ dodává Alza.

Nic nezadávejte

Typickým rysem podvodných stránek pak podle Alzy je snaha co nejdříve vylákat z klienta osobní údaje. Na podobné stránky rozhodně řádné údaje nezadávejte.

Jak správně vrátit dárek?

Poradna: Jak naložit se špatným dárkem? Vrátit lze i voucher

I Ježíšek se může netrefit. Jak naložit s dárkem, který se prostě nepovedl? Samozřejmě jej lze vrátit, má to však svá pravidla, která se od příštího roku navíc výrazně promění. Zatím však platí stávající úprava. E-shopy však již výrazně mění podmínky. Často ku prospěchu zákazníka.

Přečíst článek

Čtvrtina Čechů stále odmítá platby kartou. Kteří to jsou a proč

S rozmachem moderních platebních metod experti prorokovali soumrak hotovosti. Říkalo se, že bankovky z našeho života brzo vymizí. Je to ale už pár let a nic takového se v Česku nekoná. Období covidové pandemie s tím sice trochu zahýbalo, ale bankovky tu jsou pořád. Podle průzkumu Euronetu existují totiž vybrané skupiny lidí a obchodníků, kteří dávají hotovosti přednost. Kdo jsou Češi, kteří chtějí mít mince a bankovky po kapsách a placení kartou se brání?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme