Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Airbus získal největší samostatnou objednávku na letadla v historii letectví

Evropský výrobce letecké techniky Airbus získal od indických nízkonákladových aerolinek IndiGo zakázku na 500 letadel.
Pixabay
 ČTK

Evropský výrobce letecké techniky Airbus získal od indických nízkonákladových aerolinek IndiGo zakázku na 500 letadel. Airbus na aerosalonu u Paříže oznámil, že jde o největší samostatnou objednávku na letadla v historii komerčního letectví.

Reklama

Podle katalogových cen činí hodnota objednávky asi 55 miliard dolarů (zhruba 1,2 bilionu korun), uvedla agentura AFP. Při takto velkých zakázkách nicméně výrobci letadel obvykle poskytují značné slevy.

Co vše je letos na aerosalonu v Le Bourget k vidění? Podívejte se na fotogalerii:

Zakázku tvoří letadla řady A320, která by měl Airbus firmě IndiGo dodat v letech 2030 až 2035. „Tato významná zakázka představuje novou kapitolu ve vztahu mezi společnostmi Airbus a IndiGo," uvedl obchodní ředitel Airbusu Christian Scherer.

Airbus bude vyrábět vrtulníky v Saudské Arábii. S tamní zbrojovkou uzavřel mnohamiliardový kontrakt

Airbus bude vyrábět vrtulníky v Saudské Arábii. S tamní zbrojovkou uzavřel mnohamiliardový kontrakt

Saúdskoarabská zbrojovka SCOPA podepsala s evropským výrobcem letecké techniky Airbus dohodu, že budou společně v Saúdské Arábii vyrábět civilní a vojenské vrtulníky. Uvedl to šéf společnosti SCOPA Fauáz Akíl. Zbrojovka podle něj očekává za 20 let investice více než 2️⃣5️⃣ miliard rijálů, tedy 145 miliard korun.

Přečíst článek

Airbus zakázku představil v první den tradičního aerosalonu na letišti Le Bourget u Paříže, který je největší přehlídkou letecké techniky na světě. Aerosalon se naposledy konal v roce 2019, před dvěma lety jej organizátoři kvůli pandemii zrušili.

Na přehlídku v Le Bourget už minulý týden vyrazila i česká delegace. Mezi předváděnými letouny nechybí dvojice českých strojů L 410 NG a Shark.

Boeing se do budoucna dívá s větším optimismem i díky vyšší poptávce po menších letadlech

Americký výrobce letadel Boeing mírně zvýšil odhad dodávek nových letadel na příštích 20 let. Důvodem je vysoká poptávka na trhu s letadly s jednou uličkou, o která mají zájem nízkonákladové aerolinky.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme