Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Aerolinky Delta se zvedají. Snížily čtvrtletní ztrátu, o léto je velký zájem

Americká letecká společnost Delta Air Lines v prvním čtvrtletí snížila ztrátu na 363 milionů dolarů.
ČTK
 ČTK

Americká letecká společnost Delta Air Lines v prvním čtvrtletí snížila ztrátu na 363 milionů dolarů (zhruba 7,7 miliardy korun), silný růst tržeb kompenzovaly vyšší náklady na pohonné hmoty a pracovní sílu. Před rokem ztráta činila 940 milionů dolarů, plyne z výsledkové zprávy. Výhled na druhé čtvrtletí navíc překonal očekávání analytiků. Akcie společnosti po zveřejnění výsledků výrazně posílily.

Reklama

„Druhé čtvrtletí vypadá velmi dobře, poptávka je silná," uvedl šéf podniku Ed Bastian. „Domnívám se, že toto léto bude výrazně lepší než to loňské," dodal. Firma ve druhém čtvrtletí počítá s meziročním růstem tržeb o 15 až 17 procent a se ziskem na akcii v rozsahu od 2,00 do 2,25 dolaru. Analytici tento zisk odhadovali na 1,66 dolaru, uvedla agentura AP.

Cestující se vracejí, aerolinky hlásí obří zisky.

Ze dna na vrchol, aerolinky po zvýšení cen vykazují vysoké zisky

Před rokem řada leteckých společností bojovala s nedostatkem peněz, protože některé země jen velmi pomalu rušily cestovní omezení související s pandemií nemoci covid-19. Nyní, když jsou již hranice zcela otevřené, vykazují někteří z těchto dopravců vysoké zisky, upozornil server listu The Wall Street Journal (WSJ).

Přečíst článek

V prvním čtvrtletí firma zvýšila provozní tržby meziročně o 36 procent na 12,76 miliardy dolarů, zatímco provozní náklady vzrostly o 29 procent na 13,03 miliardy dolarů. Provozní ztráta se tak snížila na 277 milionů dolarů ze 783 milionů před rokem.

Bořivoj Trejbal, šéf Emirates v ČR

Éra levných letenek s covidem skončila. Aerolinky se musejí zahojit, říká český šéf Emirates

Za kolik se létá z Prahy? Podstatně za víc než z okolních zemí, přiznává v rozhovoru pro Newstream Bořivoj Trejbal, area manažer aerolinky Emirates pro Česko. Jde o nový, po covidu nastolený normál? Aerolinky se musejí po pandemii finančně zahojit. „Poptávka je obrovská, takže podle toho i nastavujeme ceny,“ říká Trejbal. A Češi na ně, zdá se, ochotně přistupují.

Přečíst článek

Spotřebitelé touží po cestování," uvedl Bastian v rozhovoru s agenturou Reuters. Dodal, že firma registruje značný zájem o mezinárodní lety v letní sezoně a že cestující si lety rezervují s výrazným předstihem.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme