Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hledaný výraz: kryptoměny

Bitcoin atakuje hranici 60 tisíc dolarů

Bitcoin prorazil 60 tisíc dolarů. Co stojí za jeho zběsilým růstem a proč nespadne na nulu, jak mu proklamuje ECB

Cena bitcoinu roste k novému historickému rekordu. Navzdory varování z Evropské centrální banky, že jde o „měnu zločinu“, jejíž vnitřní hodnota je nulová, píše ve svém komentáři ekonom Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Bitcoin vystoupal na dvouletá maxima

Bitcoin vystoupal na dvouletá maxima, pomohla mu i velká akvizice

Kryptoměna bitcoin je na dvouletých maximech. V současné chvíli se drží nad hodnotou 57 tisíc dolarů, tedy zhruba 1,3 milionu korun. Web CNBC uvedl, že cenu vzhůru vyhnal mimo jiné nákup společnosti MicroStrategy, která v pondělí oznámila pořízení tři tisíc bitcoinů za 155 milionů dolarů.

Přečíst článek
Bitcoin, ilustrační foto

Reálná hodnota bitcoinu je nulová, tvrdí ekonomové z ECB. Cena kryptoměny stagnuje

Cena nejznámější kryptoměny bitcoin se po růstu z předchozích týdnů drží těsně nad 51 tisíci dolary, tedy zhruba 1,19 milionu korun. Ekonomové Evropské centrální banky (ECB) na svém blogu už dříve uvedli, že skutečná hodnota bitcoinu je rovna nule, bez ohledu na to, že úřady ve Spojených státech schválily bitcoinové fondy obchodované na burze (ETF).

Přečíst článek
Obchodování, Iluistrační foto

Klíčový vliv na trhy bude mít efekt zvaný FOMO. Nahoru bude tlačit bitcoin i firmy působící v AI

Rok 2024 bude podle portfolio manažerů a ekonomů na trzích podobně složitý jako rok předchozí. Ten sice přinesl nakonec velké zisky, většinu z nich ale dodaly až rapidní nárůsty v posledním čtvrtletí. Navíc se zdaleka nedařilo všem. V letošním roce pak bude mít na trzíc hlavní slovo efekt známý pod zkratkou FOMO, Fear-of-Miss-Out, tedy strach z minuté příležitosti. Kde se tento efekt projeví nejvíc?

Přečíst článek
Bitcoin za půl milionu dolarů? Je to méně šílené, než se zdá

Bitcoin za půl milionu dolarů? Je to méně šílené, než se zdá

Scénář, že hodnota bitcoinu v nadcházejícím období vystřelí na statisíce dolarů, je daleko méně šílený, než se může zdát. Důvodem je očekávaný příval velkého množství kapitálu, které do bitcoinové ekonomiky přinesou velcí investiční hráči prostřednictvím veřejně obchodovaných fondů, takzvaných ETF. Ty před několika dny schválila americká Komise pro cenné papíry a burzu (SEC). Zopakuje se scénář po schválení ETF navázaných na zlato?

Přečíst článek
Na bitcoin už nebudu plýtvat dechem, říká jeho věčný kritik a šéf JPMorgan Jamie Dimon

Na bitcoin už nebudu plýtvat dechem, říká jeho věčný kritik a šéf JPMorgan Jamie Dimon

Bitcoin nic nepřináší. Je to přiživený podvod, zopakoval svůj názor na kryptoměnu její dlouhodobý kritik a generální ředitel banky JPMorgan Chase Jamie Dimon ve středu na okraj Světového ekonomického fóra v Davosu.

Přečíst článek

Týden tradera: Technická korekce je za námi, investoři ignorují geopolitiku

Trhy se rychle oklepaly z poklesů ze začátku roku a opět se přiblížily svým lokálním maximům. Jednalo se pravděpodobně spíše o technickou korekci po silném závěru loňského roku. Investoři tak ignorují nárůst geopolitických rizika a sázejí na měkké přistání americké ekonomiky.

Přečíst článek
V USA směřují na trh fondy na spotový bitcoin, část analytiků to má za novou éru

Nová éra. Ve Spojených státech směřují na trh fondy na spotový bitcoin

Ve Spojených státech se od čtvrtka může obchodovat s prvními investičními fondy na spotový bitcoin, které americká Komise pro cenné papíry (SEC) po několika odkladech a otevřené neochotě nakonec ve středu schválila. Část analytiků považuje tento vývoj za novou éru dostupnosti regulovaných investičních produktů ke kontroverzním kryptoměnám, který může přispět k další kultivaci odvětví.

Přečíst článek

Rok 2024 přinese finančním trhům úlevu. Dařit by se mohlo opět technologickým akciím

Loňský rok byl – navzdory očekáváním – pro finanční trhy povedený. Letos jsou očekávání výše. Měli bychom se bát?

Přečíst článek
bitcoin (ilustrační foto)

Den D pro bitcoin. Z kryptoměny je legitimní investiční nástroj

Americká Komise pro cenné papíry a burzy (SEC) ve středu udělila souhlas se spuštěním 11 spotových bitcoinových investičních fondů obchodovaných na burze (ETF). Informovala o tom agentura Reuters, která to označuje za zlomový okamžik pro odvětví kryptoměn.

Přečíst článek

Stanislav Šulc: Úterý ne, tak možná středa? Jak se čeká na schvální bitcoinových fondů

Měsíce se spekuluje, že americká komise pro cenné papíry schválí první veřejně obchodovaný fond navázaný na spotovou cenu bitcoinu. Tedy že de facto vezme bitcoin na milost a z kryptoměny se stane legitimní investiční nástroj. Cena bitcoinu proto roste. Bude středa 10. ledna 2024 oním dnem D?

Přečíst článek
Jak zbohatnout na miliardářském trendu longevity

Od Big Pharma po krypto: Jak zbohatnout na miliardářském trendu longevity

Trh s produkty a službami zaměřujícími se na lidskou dlouhověkost má velkou budoucnost, už teď raketově roste. Pro drobné investory už je dostupný, ale zatím velmi rizikový.

Přečíst článek
bitcoin (ilustrační foto)

Miliardové investice se blíží. Schválení bitcoinových fondů ETF je blízko

Firmy, které chtějí spustit spotové bitcoinové investičních fondy obchodované na burze (ETF), dosáhly zásadního pokroku při získávání souhlasu amerických regulačních orgánů, píše s odkazem na své zdroje agentura Bloomberg.

Přečíst článek
bitcoin

Bitcoin na vlně optimismu. Hodnota kryptoměny překonala 45 tisíc dolarů

Bitcoin poprvé od dubna 2022 vystoupil nad úroveň 45 tisíc dolarů (více než jeden milion korun). Největší světovou kryptoměnu podpořil optimismus související s možným schválením investičních spotových bitcoinových fondů obchodových na burze (ETF), uvedla agentura Reuters. Loni bitcoin posílil o 156 procent, což byl jeho nejlepší výkon od roku 2020.

Přečíst článek
Wall Street

Končící rok přinesl nevídaný comeback technologických akcií

Zdá se, že globální inflační epizoda se chýlí ke svému konci, centrální banky pomalu začínají snižovat úrokové sazby. Tomu odpovídal i vývoj na trzích za celý rok. Nejvíce se dařilo technologickým akciím a kryptoměnám.

Přečíst článek

News box

V Káhiře v neděli skončila jednání o 🕊️🕊️🕊️příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem, které spolu válčí v Pásmu Gazy. Šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) William Burns poté odcestoval do Dauhá, kde se uskuteční mimořádná schůzka s katarským premiérem, jejímž cílem je vyvinout maximální tlak na Izrael a Hamás, aby pokračovaly ve vyjednávání. Dle agentury Reuters se vyhlídky na příměří zdají mizivé, jelikož Hamás zopakoval svůj požadavek spojit propuštění rukojmích, která zadržuje, s ukončením války, což izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítá.
V Panamě se v neděli konají prezidentské a parlamentní volby. Za favorita klání o post hlavy státu je považován José Raúl Mulino, který na místě kandidáta nahradil exprezidenta Ricarda Martinelliho odsouzeného za korupci.
Do Paříže přiletěl čínský prezident Si Ťin-pching, který v pondělí zahájí dvoudenní státní návštěvu Francie, informovala agentura AFP s odkazem na čínská státní média. Proti návštěvě chystají ve francouzské metropoli demonstrace Ujguři a Tibeťané. Návštěva čínského vůdce má být oslavou 60 let od navázání francouzsko-čínských diplomatických styků.
Tajné služby v různých evropských zemí varují vlády, že Rusko plánuje 💣💣💣sabotážní akce napříč kontinentem, napsal list Financial Times. Moskva podle nich začala chystat bombové nebo žhářské útoky a akce namířené proti infrastruktuře na evropském území, a to buď sama nebo prostřednictvím svých spojenců. Nebere přitom v potaz možné civilní 💀💀💀oběti, uvedli zástupci tajných služeb.
Izraelská vláda jednomyslně schválila ❌❌❌ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Hlavní izraelský poskytovatel satelitní a kabelové televize krátce poté zastavil vysílání zpravodajské stanice. Al-Džazíra obvinění odmítla jako nebezpečnou a směšnou lež ohrožující její novináře a hodlá se proti rozhodnutí právně bránit.
V připravovaném 14. sankčním balíku Evropské unie vůči Rusku bude i mediální platforma 📻📻📻Voice of Europe. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekla místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Česká vláda tuto společnost koncem března zařadila na národní sankční seznam, podle českých tajných služeb se platforma snažila ovlivnit evropské volby.
Českomoravská konfederace odborových svazů svolala na 21. května do Prahy 🪧🪧🪧​​​​​​​protestní akci proti změnám, které chystá vláda v zákoníku práce a v oblasti důchodů. Vymezit se chtějí například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do důchodu. Odborový svaz o tom informoval na svých webových stránkách. Proti případnému návrhu uzákonit možnost propuštění bez udání důvodu chystá kampaň také aliance 14 odborových svazů. Číst více
Vláda odvolala českého 🕊️🕊️🕊️velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v diskusním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti). Ministerstvo zahraničních věcí doplnilo, že Pivoňka skončí ke konci května. Lipavský již dříve Pivoňkovi za jeho působení v Moskvě osobně poděkoval, doplnila diplomacie.
Od teroristického útoku hnutí Hamás a dalších extremistů z Pásma Gazy na ✡️✡️✡️Izrael a po odvetné izraelské akci propukla celosvětově nejhorší vlna antisemitismus od druhé světové války. Pokud bude tento trend pokračovat, nemuseli by Židé v budoucnosti mít v západním světě zaručenou bezpečnost a svobodu své identity. Uvádí se to ve výroční zprávě o antisemitismu, kterou zveřejnila univerzita v Tel Avivu a americká Liga proti hanobení (ADL).
Provozovatelé 🛍️🛍️🛍️obchodů ve Spojených státech mění způsob používání samoobslužných pokladen. Některé firmy je zcela ruší, jiné, jako Target, Dollar General a regionální řetězec Schnucks, omezují počty položek, které si zákazníci mohou k samoobslužným pokladnám přinést. Chtějí tak snížit ztráty z krádeží, zlepšit zkušenosti zákazníků a ulevit personálu, píše list The Wall Street Journal (WSJ).
Reklama
Doporučujeme