Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Investor CVC Capital se chystá na burzu. Primární nabídka firmy by mohla být letošní největší v Evropě

CVC Capital plánuje primární nabídku akcií v Amsterodamu
ČTK
 ČTK

Evropská investiční společnost CVC Capital Partners chystá primární nabídku akcií. Plány na vstup na burzu v Amsterodamu by mohla představit v nejbližších dnech. Primární nabídka firmy by mohla být největší v Evropě v letošním roce, uvedla agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje.

Reklama

Přesný časový harmonogram primární nabídky firma CVC zatím nestanovila. S akciemi firmy by se mohlo začít obchodovat v listopadu. Zdroje však varují, že pokud se podmínky na trhu zhorší, mohla by se CVC na poslední chvíli rozhodnout, že vstup na burzu odloží.

V roce 2021, kdy CVC prodala minoritní podíl společnosti Blue Owl Capital, byla oceněna na zhruba 15 miliard dolarů (349,8 miliardy korun). Primární nabídka firmy by byla jednou z největších nabídek firmy investující soukromý kapitál v Evropě.

Supermarket Biedronka. Obchod se smíšeným zbožím v Polsku

Polský zlotý roste. Čechům se prodraží přeshraniční nákupy

Polský zlotý, který posiluje díky výsledkům polských parlamentních voleb, zdražuje Čechům nákupy potravin či paliv v Polsku. Zlotý lze nyní koupit za 5,56 koruny, zatímco před zveřejněním výsledků voleb se kurz pohyboval o 11 haléřů za zlotý méně, uvedl analytik společnosti XTB Tomáš Cverna.

Přečíst článek

Přípravy CVC na primární nabídku akcií přicházejí v nejisté době pro vstupy na burzu. Tři velké nabídky z poslední doby sice měly vstup na burzu úspěšný, v dalších dnech však akcie těchto firem klesly. Náladu na světových akciových trzích také negativně ovlivňuje eskalace válečného konfliktu na Blízkém východě, mezi Izraelem a Hamásem.

CVC je jednou z nejznámějších evropských firem zaměřených na investování soukromého kapitálu. Podle svých internetových stránek spravuje více než 160 miliard eur (3,9 bilionu korun). V poslední době diverzifikuje své podnikání do nových oblastí.

Reklama

Související

Parfumérie Douglas

Oživení evropských burz? Úpisy akcií chystá parfumerie Douglas i italská módní značka

Přečíst článek
Wall Street

Týden tradera: Turbulentní období na burzách. Pohodu vystřídala krušnější tržní realita

Přečíst článek
Burzovní palác

Dobré čtvrtletí pražské burzy. Index PX posílil o více než sedm procent, propadl ČEZ

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme