Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

IPO - informace o tématu

Wall Street

Rubrik jde na burzu. Na miláčka ze Silicon Valley se stojí dlouhá fronta

Americká technologická společnost Rubrik podporovaná Microsoftem jde na burzu. Zájem o akcie firmy, která se specializuje na cloudové služby a zabezpečení dat, je přitom v primární veřejné nabídce (IPO) obrovský. Podle zdrojů agentury Bloomberg dvacetkrát převyšuje počet nabízených akcií.

Přečíst článek

Oživení evropských burz? Úpisy akcií chystá parfumerie Douglas i italská módní značka

Přečíst článek
Německý řetězec parfumerií Douglas plánuje vstup na burzu

Německý řetězec parfumerií Douglas plánuje vstup na burzu

Německý maloobchodní prodejce parfémů a kosmetiky Douglas uvažuje o vstupu na burzu, a to už v prvním čtvrtletí. S odvoláním na informované zdroje to uvedla agentura Reuters. Vstup firmy na veřejný trh by tak mohl být jedním z prvních velkých testů primárních veřejných nabídek akcií (IPO) v Evropě v letošním roce. Podnik se k informacím odmítl vyjádřit.

Přečíst článek
Čínský Shein zamíří na burzu v USA už příští rok

Čínský Shein podal v utajení žádost o vstup na burzu ve Spojených státech

Čínský prodejce módního oblečení Shein podal ve Spojených státech v utajení žádost o vstup na akciovou burzu. Uvádějí to zdroje agentury Reuters. Firma plánovala vstup na burzu několik let, ale plán téměř dvakrát zastavila. Rozhodnutí tohoto giganta v oblasti rychlé módy nyní přichází v době, kdy širší trh s novými primárními veřejnými nabídkami akcií (IPO) upadá.

Přečíst článek
Čínský prodejce módy Shein připravuje podle zdrojů nabídku akcií v USA

Čínský Shein se chystá na americkou burzu. Doufá v ocenění až 90 miliard dolarů

Čínský prodejce módního oblečení Shein připravuje primární nabídku akcií ve Spojených státech a doufá, že ho nabídka ocení až na 90 miliard dolarů (2,1 bilionu korun).

Přečíst článek
CVC Capital plánuje primární nabídku akcií v Amsterodamu

Investor CVC Capital se chystá na burzu. Primární nabídka firmy by mohla být letošní největší v Evropě

Evropská investiční společnost CVC Capital Partners chystá primární nabídku akcií. Plány na vstup na burzu v Amsterodamu by mohla představit v nejbližších dnech. Primární nabídka firmy by mohla být největší v Evropě v letošním roce, uvedla agentura Bloomberg s odvoláním na informované zdroje.

Přečíst článek
Birkenstock

S akciemi sandálů Birkenstock to šlo z kopce. V maloobchodu není dobrá nálada

Akcie výrobce ikonických sandálů Birkenstock spadly hned první den obchodování na newyorské burze o 12,6 procenta. Podle analytiků je to signál vypovídající nikoli o populární značce, ale spíš o spotřebitelských náladách a situaci na maloobchodním trhu nejen ve Spojených státech.

Přečíst článek
Birkenstock vtrhnul na burzu

Birkenstock vtrhnul na burzu. V souboji ošklivých bot poráží Crocsy

Hladký start. Tak se dá zhodnotit průběh primární veřejné nabídky akcií (IPO) německého výrobce sandálů Birkenstock na americké burze. IPO firmě vyneslo 1,48 miliardy dolarů a ocenilo ji na devět miliard dolarů, tedy 215 miliard korun. Tržní hodnota Birkenstocku tak překonala ocenění společnosti Crocs.

Přečíst článek
Alibaba zahájila restrukturalizaci, na burzu v Hongkongu uvede divizi Cainiao

Alibaba začala s restrukturalizací. Její divize Cainiao zamíří na burzu a chce získat až miliardu dolarů

Čínská internetová společnost Alibaba zahájila avizovanou restrukturalizaci, která předpokládá, že firma vyčlení logistickou součást Cainiao Smart Logistics Network a její akcie uvede na burzu v Hongkongu.

Přečíst článek
Největší letošní úpis akcií. Čipová firma Arm byla ohodnocena na bilion a čtvrt

Největší letošní úpis akcií. Čipová firma Arm byla ohodnocena na bilion a čtvrt

Britský návrhář čipů Arm stanovil cenu pro primární nabídku akcií (IPO) v New Yorku na 51 dolarů (1160 korun) za akcii, tedy na horním konci navrhovaného rozpětí. To oceňuje celou společnost na 54,5 miliardy dolarů (1,24 bilionu korun). Primární nabídka je největší v letošním roce, uvedla agentura Reuters. S akciemi firmy se na newyorské burze začalo obchodovat dnes.

Přečíst článek
Německý výrobce obuvi Birkenstock požádal o primární nabídku akcií v USA

Birkenstock požádal o primární nabídku akcií v USA, oceněn může být až na 8 miliard dolarů

Německý výrobce obuvi Birkenstock podal ve Spojených státech žádost o primární veřejnou nabídku akcií (IPO). Stal se tak druhou velkou evropskou společností, která tento měsíc usiluje o vstup na akciový trh v USA.

Přečíst článek
Klienti vývojáře čipů Arm mají zájem o koupi akcií v rámci primární nabídky

Do Arm chtějí investovat Apple či Nvidia. Výrobce čipů to může ocenit až na 55 miliard dolarů

Zákazníci britského vývojáře čipů Arm Holdings, včetně firem Apple, Nvidia, Alphabet a Advanced Micro Devices, souhlasili, že investují do Arm v rámci primární nabídky akcií. Arm by mohla být oceněna na 50 až 55 miliard dolarů (1,1 až 1,2 bilionu korun). Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na informované zdroje. Arm patří japonské společnosti Softbank a technologie britské firmy se nacházejí prakticky ve všech chytrých telefonech.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ruské ministerstvo zahraničí dnes oznámilo vyhoštění 2️⃣ lotyšských diplomatů. Jde podle něj o reciproční krok za dřívější vykázání dvou pracovníků ruské ambasády z pobaltské země. Ruská státní agentura TASS dříve v souvislosti s dnešním předvoláním lotyšské chargé d'affaires na ministerstvo uvedla, že Riga na konci března prohlásila za personu non grata jednoho ruského diplomata.
Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s ➡️ navracením ukrajinských mužů v branném věku, oznámil dnes podle serveru Delfi litevský ministr obrany Laurynas Kasčiúnas. Ve středu s podobným prohlášením přišlo Polsko.
Koruna dnes 📈 posílila k oběma hlavním světovým měnám. Vůči euru zpevnila od středečního podvečera o devět haléřů na 25,17 koruny za euro. K dolaru si polepšila o 13 haléřů na 23,50 koruny za dolar. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online kolem dnešních 17:00.
Newyorský odvolací soud dnes zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta 👨 Harveyho Weinsteina za sexuální delikty a nařídil zahájení nového procesu. Informuje o tom zpravodajský web televize CNN. Verdikt, který byl zrušen, mu v roce 2020 uložil trest 23 let vězení. 
Růst americké ekonomiky v prvním čtvrtletí výrazně zvolnil a v přepočtu na celý rok činil 1️⃣,6️⃣ procenta. Ve svém odhadu to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku činil ročně přepočtený růst hrubého domácího produktu (HDP) Spojených států 3,4 procenta.
Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského v loňském roce snížil svůj provozní zisk (EBITDA) na 3️⃣,6️⃣ miliardy eur (zhruba 90,7 miliardy korun). Meziročně jde o pokles o 17 procent. Do hospodaření se promítl pokles cen energií na trhu. Kompletní energetická divize Křetínského skupiny EP Corporate Group (EPCG) pak zaznamenal provozní zisk 7,3 miliardy eur (skoro 184 miliard korun).
Případné zdražení 🍇 ovoce a zeleniny závisí podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy také na tom, jak dopadne úroda v dalších evropských zemích. Výkyvy počasí budou ale podle něj v budoucnu nejspíš čím dál častější, a je tak potřeba hledat cesty, jak jim české zemědělství přizpůsobit, řekl.
Americká polovodičová společnost Micron Technology získá od vlády až 6️⃣,1️⃣4️⃣ miliardy dolarů (144,2 miliardy korun) na výstavbu dvou továren na výrobu čipů v USA. Dohoda má pomoci financovat továrny ve státech New York a Idaho. Peníze budou vyplaceny na základě zákona o čipech a vědě z roku 2022, jehož cílem je podpořit domácí výrobu čipů a snížit závislost na dodávkách z Číny a Tchaj-wanu.
Elektromobily a digitální konektivita jsou hlavním tématem největšího čínského autosalonu, který začal v Pekingu. Přední světové automobilky a začínající výrobci 🚗 elektromobilů tam představují nové modely a koncepční vozy se zaměřením na přeměnu Číny v hlavní trh a výrobní základnu digitálně propojených elektromobilů, uvedla agentura AP.
Tržby dopravce RegioJet loni přesáhly 3,4 miliardy korun, což je meziročně o 600 milionů víc. Vlaky a autobusy převezly téměř 12 milionů cestujících, což je 📈 růst o víc než milion. Rekordní by měl být zisk před zdaněním. Podle předběžných neauditovaných výsledků se očekává, že přesáhne půl miliardy korun, sdělila mluvčí společnosti Alexandra Janoušek Kostřicová.
Reklama
Reklama
Doporučujeme