Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zbraně - informace o tématu

Ukázka z produkce Colt CZ Group při testech v Kanadě.

Colt CZ koupil švýcarského výrobce munice a technologií. I s řadou patentů

Zbrojařská skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) koupila švýcarského výrobce munice a technologií pro ozbrojené složky swissAA Holding AG. Ve společnosti nabyla stoprocentní podíl, hodnotu transakce nezveřejnila. Akvizice byla financována ze stávajících hotovostních zdrojů Colt CZ včetně prostředků z nedávné emise dluhopisů, uvedli zástupci holdingu.

Přečíst článek

Půl miliardy eur na výrobu munice pro Ukrajinu. Brusel chce podpořit zbrojní průmysl v zemích unie

Přečíst článek
O víkendu na Ukrajině padl český dobrovolník, který bojoval na ukrajinské straně.

Na Ukrajině padl český dobrovolník, je to druhý případ za rok

O víkendu na Ukrajině padl český dobrovolník, který bojoval na ukrajinské straně. Mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake uvedl, že se jedná o druhý takový případ za poslední rok. Prezident Pavel rodině vyjádřil soustrast.

Přečíst článek
Ruští prodejci zbraní na veletrhu IDEX.

Putinovi obchodníci nabízejí na veletrhu válkou testované zbraně

Ruský zbrojní průmysl se navzdory sankcím účastní veletrhu IDEX ve Spojených arabských emirátech a nabízí zbraně, které byly testovány ve válce na Ukrajině.

Přečíst článek

Jiří Hynek: Evropa nemá náboje ani na třicet dní. Ukrajině už těžko víc pomůžeme

Česko dodalo Ukrajině za rok války s Ruskem výzbroj a munici asi za dvacet miliard korun, říká Jiří Hynek, šéf Asociace obranného a zbrojního průmyslu ČR. Z hlediska zbrojní pomoci Ukrajině je český příspěvek významný. Kolik přesně tanků či houfnic dodal stát nebo české firmy však nechce odhalovat. Evropa je podle Hynka nyní na hranici svých schopností dodávat na Ukrajinu vojenskou techniku. Zle podle něj zanedbala zbrojní průmysl. Pokud by nastal třeba konflikt s Ruskem, Evropa by byla načapána v nedbalkách. 

Přečíst článek
Kancléř Scholz hovoří na Mnichovské bezpečnostní konferenci.

Dodávky zbraní na Ukrajinu válku neprodlužují, je tomu naopak, řekl kancléř Scholz

Dodávky zbraní na Ukrajinu, která už rok čelí ruské invazi, válku neprodlužují, je tomu naopak. Na úvod třídenní Mnichovské bezpečnostní konference to prohlásil německý kancléř Olaf Scholz. Ruský prezident Vladimir Putin podle kancléře nemůže se svými mocenskými ambicemi na úkor svých sousedů zvítězit, Ukrajina se proto může na Berlín v další podpoře spolehnout. Scholz zároveň vyzval západní spojence, aby se co nejrychleji připojili k německým dodávkám tanků na Ukrajinu.

Přečíst článek
Expremiér Fico nechce posílat na Ukrajinu slovenské zbraně.

Expremiér Fico se otáčí zády, slovenské migy Ukrajině dát nechce

Nejsilnější opoziční slovenská strana Směr-sociální demokracie (Směr-SD) expremiéra Roberta Fica dnes kritizovala případné předání slovenských stíhaček MiG-29, o které ve čtvrtek oficiálně požádal premiéra Eduarda Hegera ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Fico ohlásil, že opozice se pokusí příští týden prosadit ve sněmovně usnesení, kterým parlament odevzdání migů odmítne. Heger v reakci Fica kritizoval a řekl, že bývalý trojnásobný premiér se otáčí zády vůči vraždění nevinných lidí na Ukrajině. Slovenské ministerstvo obrany potvrdilo, že jedná o další vojenské pomoci Ukrajině; podle ministra obrany Jaroslava Nadě by za bitevníky země mohla dostat finanční nebo nefinanční náhradu.

Přečíst článek

Svoboda Evropy je nepředstavitelná bez svobodné Ukrajiny, řekl Zelenskyj v Bruselu, kam přijel prosit o zbraně

Svobodná Evropa je nepředstavitelná bez svobodné Ukrajiny, zdůraznil dnes ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na mimořádném summitu Evropské unie v Bruselu. Pro bezpečnost regionu je významná zejména jednota, upozornil prezident země, která se s podporou západních spojenců už skoro rok brání ozbrojené agresi sousedního Ruska.

Přečíst článek
Carabinieri postávají před nenápadným domem, kde se ukrýval šéf Cosa Nostra Messina Denaro.

Drahé oblečení, parfémy, ale žádné zbraně. Italská policie prohledala dům mafiána Denara

Italská policie nalezla a prohledala dům, ve kterém se ukrýval šéf sicilské mafie Matteo Messina Denaro. Nachází se v malém městečku v provincii Trapani, odkud Messina Denaro pochází. Šéfa mafie Cosa Nostra policisté zadrželi v pondělí. Vyšetřovatelé se chtějí nyní zaměřit na síť podporovatelů, kteří umožnili nejhledanějšímu italskému zločinci skrývat se před justicí 30 let.

Přečíst článek
Prezidenti Zelenskyj (vlevo) a Biden mluvili o další pomoci Ukrajině.

Deset hodin v Americe, Zelenského návštěva se ale chystala měsíce

Desetihodinová návštěva USA ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského se chystala několik měsíců. Zákulisí odvážné cesty, která má Ukrajině zajistit další pomoc, mapovala agentura AP.

Přečíst článek
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v americkém Kongresu 21. prosince 2022. Před viceprezidentkou Kamalou Harrisovou a šéfkou americké Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiovou leží ukrajinská vlajka s podpisy vojáků z osvobozeného ukrajinského města Bachmut.

Zelenskyj v Kongresu děkoval USA. Dal ale najevo, že nepřestane žádat víc

Jestli kdy nějaký vůdce zosobňoval svou zemi, je to Volodymyr Zelenskyj, píše americká CNN ve své analýze nynější cesty ukrajinského prezidenta do Spojených států. Nezlomný, vzdorující civilista donucený obléct se do vojenského při své středeční návštěvě Washingtonu několikrát děkoval za pomoc, které se Ukrajině do USA dostává. Dal nicméně jasně najevo, že nepřestane žádat víc.

Přečíst článek
Viktor But, Brittney Grinerová

Obchodník se smrtí But se vrací do Ruska. USA ho vyměnily za basketbalistku Grinerovou

Ruské úřady propustily z vězení americkou basketbalistku Brittney Grinerovou, informuje agentura Reuters s odvoláním na ruské ministerstvo zahraničí. Basketbalistku převzali američtí úředníci. Spojené státy Grinerovou vyměnily za vězněného ruského obchodníka se zbraněmi Viktora Buta, jehož příběh byl inspirací pro film Obchodník se smrtí s Nicolasem Cagem v hlavní roli.

Přečíst článek
Reklama

News box

Spojené státy odložily dodávku bomb Izraeli, potvrdil ministr obrany Lloyd Austin. Vláda podle něj přehodnocuje vojenskou pomoc kvůli vývoji v Rafáhu.

Číst více
Zástupci členských zemí Evropské unie se v Bruselu shodli, že💸💸💸​​​​​​​ výnosy z ruských aktiv zmrazených v Evropě využijí k nákupu zbraní pro Ukrajinu a na rekonstrukci této země, která se už více než dva roky brání ruské vojenské agresi. Informovalo o tom belgické předsednictví. Číst více
Rakouská 👮👮👮policie ve spolupráci s úřady v dalších zemích zadržela šest lidí podezřelých z rozsáhlého kryptoměnového podvodu. Mezi zadrženými je také 34letý Čech. Informoval o tom spolkový kriminální úřad, který je součástí rakouského ministerstva vnitra. Škoda, kterou skupina způsobila, se podle zprávy odhaduje na šest milionů eur.
Británie investuje téměř 200 milionů liber (5,8 miliardy korun) do výstavby prvního evropského zařízení na výrobu ☢️☢️☢️uranu s vysokým obsahem a nízkým obohacením označovaným HALEU. Toto palivo bude podle vlády potřebné pro příští generaci projektů v jaderné energetice. Informovala o tom  britská vláda.
Úterní hrozba💣💣💣 pumovými útoky na více než 1500 škol na Slovensku se nepotvrdila, vyučování bude ve čtvrtek pokračovat, informovaly slovenské úřady. Po autorovi e-mailové výhrůžky, která se podle dřívějších informací slovenské policie týkala i budov bank a prodejen elektrotechniky, kriminalisté pátrají. Policejní prezidium uvedlo, že šlo spíše o kybernetický útok než o reálnou hrozbu.
Premiér Petr Fiala považuje za nutné postupovat nad rámec migračního paktu a odradit nelegální migranty od toho, aby do Evropy vůbec přicházeli. Česko podle ministerského předsedy patří do skupiny zemí, které chtějí nelegální migraci čelit důrazně. Zástupci států EU dnes potvrdili shodu na konečné podobě balíčku, Česko se zdrželo. Podle expremiéra a předsedy opozičního hnutí ANO Andreje Babiše způsobila podobu balíčku Fialova vláda, Česko mělo hlasovat proti. Kabinet podle Babiše "zradil české občany".

Evropská komise povolila českému holdingu 🍞🍞🍞Agrofert získat kontrolu nad rumunskou společností East Grain, která obchoduje s obilím a olejninami. Transakce se týká především obchodu s obilovinami, olejnatými semeny, krmivy pro zvířata a minerálními hnojivy.

Americká softwarová společnost Microsoft plánuje vybudovat v americkém státě Wisconsin moderní 📊📊📊datové centrum za 3,3 miliardy dolarů. Informoval o tom Bílý dům s tím, že plány Microsoftu dnes při návštěvě Wisconsinu oznámí americký prezident Joe Biden. Datové centrum Microsoftu bude na stejném místě, kde tchajwanský výrobce elektroniky Foxconn plánoval postavit továrnu za deset miliard dolarů.
Německému výrobci luxusních 🚗🚗🚗automobilů BMW v prvním čtvrtletí klesl zisk před zdaněním o 18,9 procenta na 4,16 miliardy eur. Pokles způsobily vyšší náklady související mimo jiné s obměnou důležitého modelu řady 5 a vyšší podíl plně elektrických vozů, které zatím nejsou tak ziskové. 
Tribunál Soudního dvora Evropské unie zrušil verdikt Evropské komise o schválení státní pomoci německé✈️✈️✈️ letecké společnosti Condor. Ta pomoc získala po úpadku své mateřské firmy Thomas Cook. Soudci druhého nejvyššího soudu EU podle dnešního sdělení rozhodli, že EK měla před schválením zahájit oficiální vyšetřovací řízení. Proti rozhodnutí je možné se odvolat.
Reklama
Reklama
Doporučujeme