Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

zbraně - informace o tématu

Americký prezident Joe Biden

Biden: Na Ukrajinu dodáme lepší raketové systémy. Roztržku s Ruskem ani svrhnout Putina nechceme

USA dodají Ukrajině pokročilejší raketové systémy a munici, které jí umožní provádět přesnější údery na klíčové cíle na Ukrajině, uvedl prezident Joe Biden.

Přečíst článek

Američtí zákonodárci byli štědřejší než Biden. Balík pomoci pro Ukrajinu navýšili o sedm miliard

Přečíst článek

Světové výdaje na armády loni dosáhly rekordu. Nejvíc utrácely USA, Rusko výrazně méně

Přečíst článek
Raketomet RM-70 Grad

Česko nesmí poskytnout sovětské zbraně bez našeho souhlasu, uvedlo Rusko. Drzý pokus, reagovala Černochová

Rusko v diplomatické nótě upozornilo českou stranu, že bez jeho souhlasu nesmí poskytovat třetím zemím zbraně sovětské provenience. Uvedl to ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti). České ministerstvo podle něj reagovat nebude. Jde o věcný nesmysl a na tento materiál neexistuje doložka zakazující jeho opětovný vývoz, uvedl. Podle ministryně obrany Jany Černochové (ODS) je tvrzení Ruska jen další drzý pokus odradit západní země od pomoci Ukrajině.

Přečíst článek

Česká zbrojovka se přejmenovala na Colt CZ

CZG – Česká zbrojovka Group změnila svůj název na Colt CZ Group SE (Colt CZ). Amerického výrobce zbraní přitom koupila už loni.

Přečíst článek
Kanceláře Seznam.cz, ilustrační foto

Zakladatel Seznamu Lukačovič pošle Ukrajině 100 milionů korun. Na zbraně

Miliardáře podle vlastních slov zdrtily záběry masakru v Buče. Již dříve se Ivo Lukačovič angažoval v organizaci sbírky pro nejbohatší Čechy, která na humanitární pomoc vynesla stamiliony korun.

Přečíst článek
Česká zbrojovka

Jan Drahota z České zbrojovky: Loňské zisky byly rekordní. Přejmenujeme se na Colt CZ

Za dobrými výsledky stojí mimo jiné akvizice legendární americké firmy Colt. Slavné jméno ponese nyní celá společnost. Její vedení navrhne dividendu ve výši 25 korun na akcii. Výsledky hospodaření povzbudily investory. Cenné papíry Zbrojovky na pražské burze zakončily čtvrteční seanci růstem o víc než tři procenta na 612 korun za akcii.

Přečíst článek

Investigate Europe: Evropa vyzbrojila Rusko i přes sankce po Krymu. Podílelo se na tom i Česko

Veřejně dostupná data ukazují, že Rusko nejméně do roku 2020 nakupovalo vojenské vybavení ze zemí Evropské unie včetně České republiky, přestože unie v roce 2014 zavedla embargo na export zbraní a souvisejícího materiálu. Ve svém článku to napsal mezinárodní novinářský tým Investigate Europe (IE).

Přečíst článek
Richard Stojar

Vojenský expert: Ukrajina nemá sílu vyhnat Rusy ze svého území

Dodávky zbraní ze Západu pomůžou Ukrajině bránit se. Ale vyhnat Rusy ze svého území se Ukrajincům nepovede, říká vojenský stratég a analytik Univerzity obrany Richard Stojar. Rusové dělají chyby, podcenili protivníka, ale jejich kapacity jsou obrovské.

Přečíst článek
Boje na Ukrajině

Peníze nesmrdí. Francouzi dodali Rusům zbraně za miliardy i po anexi Krymu

Francie dodala podle serveru Disclose vojenské vybavení v hodnotě miliard korun, část z něj nyní může být využívána při invazi na Ukrajinu. Francouzská vláda prodej nepopírá, odvolává se na to, že smlouvy byly podepsány ještě před uvalením sankcí.

Přečíst článek
Česká zbrojovka

Česká zbrojovka boduje. Letos už vydělala skoro miliardu

Holding CZG - Česká zbrojovka Group SE (CZG) vykázal za tři letošní čtvrtletí výnosy 7,6 miliardy korun, meziročně o 53,1 procenta více. Čistý zisk činil 902,8 milionu korun, což představuje nárůst o 89,1 procenta. Vyplývá to z regulatorního oznámení, které holding zveřejnil.

Přečíst článek
CZG -

Česká zbrojovka za hranicemi boduje, hlásí překotný růst tržeb i zisku

Holding CZG - Česká zbrojovka Group SE (CZG) vykázal za první letošní pololetí výnosy 4,7 miliardy korun. Jde o meziroční nárůst o 40,6 procenta. Čistý zisk meziročně vzrostl o 54 procent na 587,9 milionu korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Poradce pro národní bezpečnost Bílého domu Jack Sullivan jednal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem  🤝 o vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy i o vztazích mezi Izraelem a Saúdskou Arábií. Netanjahua vyzval, aby vedle plánu vojenských operací izraelská vláda vypracovala politickou strategii pro Pásmo Gazy.
Íránský prezident Ebrahím Raísí a ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján zemřeli při nedělní nehodě vrtulníku. 🚁 Informaci médií potvrdila íránská státní televize. Vrak stroje, který havaroval na severozápadě Íránu, nalezly záchranné týmy dnes brzy ráno.
Reklama
Reklama
Doporučujeme