Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Washington - informace o tématu

Washington uvalí nové sankce na Írán. Spojenci jej budou brzy následovat

Spojené státy uvalí nové sankce na Írán po jeho víkendovém útoku proti Izraeli. Cílit mají mimo jiné na výrobu raket a dronů, uvedl podle agentur poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan. Očekává, že se spojenci budou krok USA brzy následovat.

Přečíst článek
Hotel někdejšího prezidenta Donalda Trumpa mění majitele.

Trumpův hotel našel nového majitele. Floridští investoři za něj zaplatili rekordní sumu

Přečíst článek
Státy Texas, Indiana a Washington a federální okrsek kolem hlavního města USA Washingtonu podaly v pondělí žalobu na americkou technologickou společnost Google. Podle nich zasahuje do soukromí svých zákazníků a uživatele klame.

Další žaloba na Google. Tentokrát od několika amerických států

Státy Texas, Indiana a Washington a federální okrsek kolem hlavního města USA Washingtonu podaly v pondělí žalobu na americkou technologickou společnost Google. Podle nich zasahuje do soukromí svých zákazníků a uživatele klame. Dává jim totiž falešný dojem, že se mohou rozhodnout, které informace o nich Google shromažďuje, uvedla agentura AP. Google se hodlá bránit a tvrdí, že žaloba vychází ze zastaralých a nepřesných informací.

Přečíst článek
Hotel někdejšího prezidenta Donalda Trumpa mění majitele.

Trump prodává hotel ve Washingtonu

Rodinná hotelová společnost někdejšího amerického prezidenta Donalda Trumpa prodává za 375 milionů dolarů (8,3 miliardy korun) hotel ve Washingtonu. 

Přečíst článek
barel ropy

Washington vede „ropnou válku“ s Moskvou i Rijádem. Nadějí je iránská ropa

Pohonné hmoty v Česku nadále zdražují, benzín ke 37 korunám za litr. Na vině je drahá ropa. V šachu trh drží ropný kartel OPEC spolu se spojenci v čele s Ruskem. Naději pro řidiče by mohlo přinést oteplení vztahů mezi Washingtonem a Teheránem, na světový trh by se díky tomu dostala nyní sankcionovaná íránská ropa.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden se svým ruským protějškem Vladimirem Putinem

Od 11. září po Nord Stream 2: Dvacet let pádu Západu

Takřka na den přesně dvacet let po newyorských útocích z 11. září dnes ruský plynárenský gigant Gazprom s fanfárou oznámil, že dokončil plynovod Nord Stream 2. Symbolické. Před dvaceti lety, když se svět sbíral z šoku z „náletu na Dvojčata“, se říkalo, že už nikdy nebude stejný. A není. Svět se změnil. Ale tak, jak by před dvěma desetiletími čekal jen málokdo. Ekonomická síla Západu povážlivě klesá, zejména pak Evropy. Ta tam je ruku v ruce s tím také síla geopolitická. Kde se stala chyba? 

Přečíst článek
Nord Stream 2, výstavba plynovodu, ilustrační foto

Rébus Nord Stream 2. I kdyby Moskva vydírala Ukrajinu, Berlín kohouty nezavře

Pokud by se Rusko rozhodlo plynovod Nord Strem 2 využít jako geopolitickou zbraň, samo Německo nejspíše nic neudělá, píše agentura Bloomberg. Celou věc bude chtít řešit sankcemi na úrovni EU. Jenže sankce proti Moskvě EU uplatňuje už sedm let, od doby ruské anexe Krymu, a nijak zásadně nezabírají.  

Přečíst článek
Nord Stream 2, výstavba plynovodu, ilustrační foto

Politici z devíti zemí včetně ČR vystoupili proti dohodě o Nord Streamu 2

Členové parlamentů Spojených států, Česka a dalších sedmi evropských zemí vydali prohlášení kritizující rusko-německý plynovod Nord Stream 2 a nedávnou dohodu mezi Washingtonem a Berlínem o jeho dokončení. Varují před nárůstem vlivu Ruska na Evropu a před důsledky pro bezpečnost na Ukrajině.

Přečíst článek
Čínský export, ilustrační foto

Čínská ekonomika vzrostla o 7,9 procenta, dynamika růstu zpomaluje

Tempo růstu HDP Číny ve druhém čtvrtletí zvolnilo. Druhá největší světová ekonomika meziročně vzrostla o 7,9 procenta, je to méně, než odhadovali analytici.

Přečíst článek
Reklama

News box

Ve středoíránské provincii Isfahán se dnes ráno ozvaly exploze 💥, podle íránských médií se jednalo o práci protivzdušné obrany. Írán pozastavil v některých částech země letištní provoz ✈, uvedla stanice CNN. Americká média s odvoláním na nejmenované americké představitele uvedla, že na zemi zaútočil Izrael. To zatím ani jedna ze stran nepotvrdila.

EU si posvítí na partnerství 🤝 Microsoftu s OpenAI. Investice Microsoftu 13 miliard dolarů (308,7 miliardy korun) do společnosti OpenAI by mohla čelit antimonopolnímu vyšetřování Evropské unie. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na obeznámené zdroje, podle nichž si regulační orgány k tomuto kroku připravují podklady.

Číst více
Za necelé dva dny od spuštění veřejné sbírky na podporu české iniciativy nákupu munice pro Ukrajinu vybrali její organizátoři na Slovensku více než 1,6 milionu eur (40,4 milionu korun). Původní cíl kampaně byl vysbírat milion eur. Vyplývá to z webu iniciativy Munice pro Ukrajinu.
Google rozdal vyhazov 👋 28 zaměstnancům, kteří okupovali kancelář šéfa na protest proti vojenskému kontraktu, který Google spolu s Amazonem uzavřely s izraelskou vládou, píše BBC. Projekt Nimbus v hodnotě 1,2 miliardy dolarů (28,4 miliardy korun) poskytuje izraelské vládě a armádě  infrastrukturu pro cloudové služby a umělou inteligenci (AI).
Reklama
Reklama
Doporučujeme