Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

výroba automobilů - informace o tématu

Čínská automobilka BYD postaví první evropský závod v Maďarsku

Čínské stěhování do Evropy. Gigant BYD bude vyrábět elektromobily v Maďarsku

Největší čínský výrobce elektromobilů BYD plánuje postavit svou první evropskou továrnu v Maďarsku, uvedl německý list Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Odvolal se přitom na obeznámené zdroje a uvedl, že rozhodnutí už bylo interně přijato. Zúčastněné strany se k věci nevyjádřily. Výši investice nedělník nezmiňuje.

Přečíst článek
Výroba automobilů Škoda v Mladé Boleslavi

Češi letos stihli vyrobit už více než milion automobilů, roste podíl elektrických vozidel

Výroba osobních aut v Česku za devět měsíců letošního roku vzrostla o 11,5 procenta na 1,018 milionu. Milionová hranice tak padla o měsíc dříve než loni. Na zahraniční trhy mířilo celkem 939 716 osobních aut, tedy přes 92 procent produkce. Export tak v meziročním srovnání vzrostl o 10,7 procenta a tuzemský prodej stoupl o více než pětinu.

Přečíst článek
Škoda Auto se příští rok vrátí na trh do Kazachstánu,začne i montáž čtyř modelů

Škoda se vrací do Kazachstánu. Na místním trhu chce mít do pár let pětiprocentní podíl

Automobilka Škoda Auto se od příštího roku vrátí na trh v Kazachstánu, zároveň tam začne s montáží čtyř modelů, a to Kodiaq, Kamiq, Karoq a Octavia. Při výrobě a prodeji bude spolupracovat se společností Allur Company. Do roku 2028 chce mít na trhu v zemi pětiprocentní podíl.

Přečíst článek
Výroba automobilů Škoda v Mladé Boleslavi

Škoda Auto opět jede na plný výkon. Automobilku na měsíc ochromil výpadek dodavatele

Výroba automobilky Škoda Auto v závodech v Mladé Boleslavi a v Kvasinách na Rychnovsku se po čtyřech týdnech vrátila na plnou kapacitu. Důvodem omezení byl výpadek subdodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu v srpnu zničily záplavy. Uvedená omezení se netýkala výroby plně elektrického modelu Enyaq.

Přečíst článek
Elektromobil VinFast VF7

Vietnamská automobilka VinFast zažívá boom. Čtvrtletní tržby jí stouply o 159 procent

Vietnamskému výrobci elektromobilů VinFast vzrostly ve třetím čtvrtletí tržby o 159 procent na 343 milionů dolarů (osm miliard korun) díky růstu prodeje aut. Společnost však prohloubila ztrátu o 34 procent na 623 milionů dolarů.

Přečíst článek
Elektrické SUV Volvo EX30

Volvo ukončí výrobu zbývajících dieselových modelů už od roku 2024

Švédský výrobce osobních automobilů Volvo Cars do začátku příštího roku ukončí výrobu všech zbývajících modelů s dieselovými motory. Dál se zaměří na přechod k elektromobilitě, jak avizovala dříve, informovala společnost u příležitosti jednání Climate Week, které se od roku 2009 každoročně koná v New Yorku souběžně se zasedáním Valného shromáždění OSN. Automobilka už před dvěma lety oznámila, že do roku 2030 přejde na plně elektrický pohon.

Přečíst článek
Tesla Gigafactory v Šanghaji

Nová gigafactory Tesly možná vyroste v Saúdské Arábii, zájem má i Erdogan

Saúdská Arábie zahájila rozhovory s americkým výrobcem elektromobilů Tesla o zřízení závodu automobilky v ropném království, uvedl ekonomický list The Wall Street Journal. Podobně turecké úřady oznámily, že prezident Recept Tayyip Erdogan požádal šéfa Tesly Elona Muska, aby nechal postavit další továrnu Tesly v Turecku.

Přečíst článek
Toyota v Kolíně od pondělí téměř po čtyřech týdnech plně obnoví výrobu

Konec vynucené pauzy. Toyota po téměř měsíci obnoví výrobu v Kolíně

Výroba v kolínské automobilce Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se dnes téměř po čtyřech týdnech plně obnoví. Auta se v Kolíně přestala vyrábět 22. srpna, závod přijde o 19 dní výroby, uvedl mluvčí automobilky Tomáš Paroubek.

Přečíst článek
Výroba v automobilce Volkswagen

Němci pod tlakem. Tamní výrobu automobilů ohrožuje Čína

Dovoz čínských automobilů a automobilových součástek do Německa v první polovině roku vzrostl o 75 procent, i když celkový dovoz z Číny klesl. Vývoz aut a dílů z Německa do Číny se pak snížil o 21 procent, uvedl německý ekonomický institut IW. Údaje ukazují, že největší evropské centrum výroby aut se dostává pod stále větší tlak. Z širšího pohledu se pak auta podle IW stále více stávají asijským produktem.

Přečíst článek
Výroba automobilů Škoda v Mladé Boleslavi

Výpadek dodavatele ochromil koncern Volkswagen, Škoda Auto omezí výrobu

Škoda Auto pozastaví nejméně na týden od 11. září výrobu v závodě v Kvasinách na Rychnovsku, částečně zřejmě omezí i výrobu v Mladé Boleslavi. Důvodem je výpadek významného dodavatele ve Slovinsku, jehož výrobu zničily záplavy. Výpadek postihl celý koncern Volkswagen. Podle předsedy podnikové rady a odborového předáka Jaroslava Povšíka se omezení týká všech modelů kromě plně elektrického modelu Enyaq.

Přečíst článek
Neplánovaná odstávka kolínské automobilky Toyota potrvá nejméně do poloviny září

Kolínská Toyota stále nevyrábí. Výrobu omezí i Škoda Auto

Neplánovaná odstávka v kolínské automobilce Toyota Motor Manufacturing Czech Republic potrvá i příští týden, minimálně do pátku 15. září. Potíže potkaly i největší českou automobilku Škoda Auto, která přechodně omezí výrobu ve svých továrnách v Mladé Boleslavi a Kvasinách na Rychnovsku.

Přečíst článek
Reklama

News box

Skupina Pražská energetika  loni snížila svůj čistý zisk na 3,12 miliardy korun, což je meziročně o 217 milionů korun méně. Hlavní příčinou poklesu ↘ byl nárůst daňových odvodů společnosti. Výnosy skupiny naopak vzrostly skoro o pětinu na více než 48 miliard korun, vyplývá z výroční zprávy.
Nejvyšší soud 👨‍⚖️ odmítl dovolání bývalého vysoce postaveného bankéře Petra Vitáska. Odpyká si šest let ve vězení za to, že podvedl zámožnou italskou farmářku a připravil ji v přepočtu o téměř 80 milionů korun. Ženě tehdy bylo 85 let. Vitásek ji přiměl podepsat dokumenty na převod části majetku. Stejný trest dostal i právník Vratislav Urbášek. 
Ceny průmyslových výrobců v Česku se po třech měsících vrátily k meziročnímu růstu. ↗ V dubnu stouply o 1,4 procenta. O jednotky procent vzrostly i ceny stavebních prací a tržních služeb pro podniky. Naopak zemědělství pokračovalo 12 měsíců v řadě meziroční snižování cen ↘, v dubnu o 13,4 procenta, uvedli statistici.
Státnímu podniku 🌲 Lesy České republiky loni klesl  čistý zisk o 24 procent na 3,84 miliardy korun z 5,03 miliardy korun v roce 2022. Hlavním důvodem poklesu zisku bylo snížení těžby dřeva po odeznění kůrovcové kalamity.  Číst více
Cena zlata je na rekordu , brzy ráno se dostala těsně pod 2450 dolarů (55 605 korun) za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Trh očekává, že americká centrální banka (Fed) je připravena brzy snížit základní úrokové sazby, neboť inflace ve Spojených státech dál polevuje. Číst více
Ruská vláda přijala konečné rozhodnutí o pozastavení dočasného zákazu vývozu benzinu 🛢, protože trh je dostatečně zásoben. Listu RBC informace jeho zdrojů potvrdilo ministerstvo energetiky. Číst více
Poradce pro národní bezpečnost Bílého domu Jack Sullivan jednal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem  🤝 o vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy i o vztazích mezi Izraelem a Saúdskou Arábií. Netanjahua vyzval, aby vedle plánu vojenských operací izraelská vláda vypracovala politickou strategii pro Pásmo Gazy.
Íránský prezident Ebrahím Raísí a ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján zemřeli při nedělní nehodě vrtulníku. 🚁 Informaci médií potvrdila íránská státní televize. Vrak stroje, který havaroval na severozápadě Íránu, nalezly záchranné týmy dnes brzy ráno. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme