Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vláda Petra Fialy (ODS)

Alena Schillerová, ministryně financí a Jan Hamáček, ministr vnitra

Rozdávání všeho všem, říkají ekonomové o návrhu státního rozpočtu. Vláda ho protlačila přes odpor ČSSD

Ministři za sociální demokracii nepodpořili návrh státního rozpočtu na příští rok, který počítá se schodkem bezmála 377 miliard korun.

Přečíst článek
Lukáš Kovanda a Ilona Švihlíková v debatě na CNN Prima NEWS

Zvýšení daní je nevyhnutelné, shodli se ekonomové

Ekonomové Lukáš Kovanda a Ilona Švihlíková se střetli v debatě na CNN Prima NEWS. Shodli se na tom, že udržet stávající daně po volbách bude nereálné.

Přečíst článek
Politický diář Jany Havligerové

Politický diář Jany Havligerové: Volební kampaň nabírá na obrátkách

Turné Andreje Babiše po českých luzích a hájích, při kterém ve městech a vesnicích rozdává předvolební trhák - knihu „Sdílejte, než to zakážou“, pokračuje. Jaká místa kdy hodlá šéf ANO navštívit, je oficiální cestou prakticky nedohledatelné. Pro jistotu.

Přečíst článek
Alena Schillerová, ministryně financí

Komentář Jany Havligerové: Zadlužená země

České politice vládne alibismus. Exemplární příklad předvedl Senát, který jednal o zvýšení penzí nad rámec valorizace. Tedy vlastně nejednal.

Přečíst článek
Natáčení filmu - ilustrační foto

Pobídky fungují, světové štáby tu točí jako před pandemií. Dostanou víc peněz

Na pobídky jde z rozpočtu 800 milionů korun ročně. Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) chtěl navýšení o 500 milionů, nakonec musel souhlasit "jen" s 300 miliony korun navíc pro filmaře.

Přečíst článek
Letiště Václava Havla

Letiště má staronového šéfa Jiřího Pose

Podle ministryně financí Aleny Schillerové se "na místo činu" vrací erudovaný odborník. Jiří Pos vedl pražské letiště do roku 2014, kdy jej vystřídal nyní končící Václav Řehoř.

Přečíst článek

Zápisník Jany Havligerové: Ať žije fair-play

Šéf hnutí ANO, premiér Babiš musel při mítinku v Průhonicích přejít náměstí pokryté bílými kříži symbolizujícími oběti covidu a nakonec se po vajíčkovém útoku raději před demonstranty schoval.

Přečíst článek
Volební urna, ilustrační foto

Viliam Buchert: Pořád není líp. S politiky je spokojeno jen 13 procent lidí

Kolik lidí je spokojených s dálnicí D1? Asi zbytečná otázka, protože to bude jen minimum jejích uživatelů. Podobně tragicky nízká je i současná spokojenost s politickou situací v zemi.

Přečíst článek
Monika Zahálková z ČBA

Zahálková z ČBA je nově také členkou správní rady Garančního systému

Novou členkou správní rady Garančního systému finančního trhu se stala výkonná ředitelka České bankovní asociace Monika Zahálková. Ve funkci nahradí Vladimíra Staňuru. 

Přečíst článek
Koncern VW jedná s českou vládou o stavbě gigafactory na území Česka.

Gigafactory chtějí v Česku stavět Volkswagen a LG

Jednou ze zvažovaných lokalit pro stavbu továrny na baterie pro elektromobily je areál bývalé hnědouhelné elektrárny Prunéřov ze skupiny ČEZ.

Přečíst článek
Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček na dni otevřených dveří v jaderné elektrárně Temelín.

Karel Havlíček: Příští vláda musí rozhodnout o dostavbě Temelína

Uhlí musíme podle ministra průmyslu nahradit stabilními zdroji energie. Jádro mezi ně podle Havlíčka patří.

Přečíst článek
Reklama

News box

Komerční bance klesl 📉 v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 21,3 procenta na 2,8 miliardy korun. Provozní zisk stoupl o 1,7 procenta na čtyři miliardy korun. Celkový objem úvěrů i vkladů meziročně vzrostl. Banka, jejímž většinovým vlastníkem je francouzská Société Générale, neauditované konsolidované výsledky zveřejnila na svém webu.
Výrobci olivového oleje 🌿čelí jednomu z nejsložitějších období v historii. Zpravodajskému serveru CNBC to řekl největší producent olivového oleje na světě, španělská společnost Deoleo. Na vině je změna klimatu, prudký růst cen, vysoké úrokové sazby a vysoká inflace. Odvětví proto podle něj musí projít hlubokou transformací.
Čistý zisk americké technologické společnosti Apple 🍏 ve fiskálním druhém čtvrtletí klesl o více než dvě procenta na 23,6 miliardy dolarů (549 miliard korun). Tržby se snížily o čtyři procenta, byly však o něco lepší než se očekávalo. Generální ředitel Tim Cook agentuře Reuters řekl, že firma očekává v tomto čtvrtletí návrat k růstu tržeb díky investicím do umělé inteligence (AI), které plánuje představit v příštích měsících. Číst více
Daňový portál Moje daně byl včera v posledních hodinách řádného termínu pro odevzdání daňového přiznání zpomalený či nefunkční kvůli velkému přetížení. Na síti X na to upozornila Finanční správa ČR. Ujistila, že pokud lidé a firmy nestihnou podat přiznání k dani z příjmu za loňský rok do dnešní půlnoci, jak ukládá zákon, žádné pokuty ani úroky z prodlení jim nehrozí
Reklama
Reklama
Doporučujeme