Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Volební kampaň nabírá na obrátkách

Politický diář Jany Havligerové
Petr Svoboda / Newstream
Jana Havligerová

Turné Andreje Babiše po českých luzích a hájích, při kterém ve městech a vesnicích rozdává předvolební trhák - knihu „Sdílejte, než to zakážou“, pokračuje. Jaká místa kdy hodlá šéf ANO navštívit, je oficiální cestou prakticky nedohledatelné. Pro jistotu.

Reklama

Tomio Okamura  odstartoval sérii laciných jarmarků SPD. Možnost nakoupit za hubičku přilákala v Olomouci stovky lidí, kolem třetí hodiny odpoledne už některé stánky byly skoro vyprodané. Nabízet vajíčka za baťovskou cenu 1,99 koruny za kus je zvlášť zákeřná forma politické kampaně.

Sněmovní strany prozatím za předvolební agitaci dohromady utratily kolem dvou set milionů korun. Experti odhadují, že do podzimu, tedy začátku října, kdy půjdou voliči k urnám, se částka ještě zdvojnásobí. Máme se na co těšit.

Pořadatelé karlovarského filmového festivalu jsou v maléru. Jak na Twitteru upozornil epidemiolog Rastislav Maďar, při slavnostním zahájení v promítacím sále hotelu Thermal drtivá většina VIP hostů neměla zakryté dýchací cesty. Máslo na hlavě má i účastník gala večera, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Dítka školou povinná, která na začátku září nepodstoupí povinné testování, budou muset ve třídách nosit roušky a také nebudou smět zpívat. Že se zároveň zakazuje po celý měsíc září promítat pohádku Pyšná princezna, a to i na kanálech pro pamětníky, příslušné úřady popírají.

ilustrační foto

ČNB zlepšila prognózy. Dluh přesto výrazně poroste

Česká národní banka očekává letos nárůst deficitu veřejných financí na 7,5 procenta hrubého domácího produktu (HDP) z loňských 6,1 procenta.

Přečíst článek

Pražské sídlo PPF

Kdo je nejtajemnější muž PPF?

Špičkový právník, dealmaker i Kellnerův consigliere. Ale také introvert, který chtěl po zbytek života chovat ovce. Tím vším je Tomáš Brzobohatý, nejtajemnější postava současného vedení PPF.

Přečíst článek

Reklama

Související

Andrej Babiš na tiskové konferenci, na které poblahopřál Petru Pavlovi k vítězství ve volbách.

Dalibor Martínek: Babiš si užívá čas v opozici. Nakupuje fabriky a čeká, co všechno vláda ještě pokazí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme