Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Politici už rýsují příští vládu

Politický diář Jany Havligerové
Petr Svoboda / Newstream
Jana Havligerová

Lidovecký předseda Marian Jurečka prohlásil, že si neumí představit účast KDU-ČSL v kabinetu, který by prohlasoval sňatky stejnopohlavních párů. V takový okamžik by podle něj taková vládní koalice skončila.

Reklama

Jak podotkl, na souhlasu s manželstvím homosexuálů by dokonce mohlo ztroskotat i vytvoření budoucí vlády. Kritika od politických partnerů ho přiměla, aby rychle otočil. Šanci na změnu v naší zemi prý KDU-ČSL bourat nebude. Z lidoveckých kruhů prosakuje, že pan předseda je prostě popleta. S původním prohlášením přišel předčasně.

Místopředsedkyně ČSSD, ministryně Maláčová se velmi obává toho, že do budoucí vlády přijde ODS. Sociální demokracie podle ní udělá všechno proto, aby se to nestalo. Jen jestli by se socialisté neměli starat spíš o to, aby se dostali do Poslanecké sněmovny.

Vůdce SPD Okamura věří, že bez jeho partaje příští vládu nebude možné ustavit. Politikům proto vzkazuje, ať nepočítají s tím, že bude po volbách hrát druhé housle. Takže neustoupí z požadavku prosadit ve sněmovně zákon o referendu včetně vystoupení Česka z EU a NATO. „Buď budeme ve vládě, nebo v opozici,“ konstatuje. A je to.

Premiér Andrej Babiš a ministryně financí Alena Schillerová ( oba za ANO)

Schillerová: Schodek letošního rozpočtu bude asi 400 miliard. Rozhodnou ale investice

Schodek státního rozpočtu za celý letošní rok bude zřejmě kolem 400 miliard korun, řekla v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Deficit by tak byl vyšší než vloni, ale menší proti plánu.

Přečíst článek

Gazprom

Lukáš Kovanda: Z růstu cen energií těží hlavně Rusko, tamní burza je na rekordu

Lidé v Česku se musí připravit na citelné zdražování uhlí. Pokud nemají na zimu, která bude podle předpovědí nadprůměrně mrazivá, dostatečné zásoby, nechť se předzásobí co nejrychleji. Celosvětově totiž cena uhlí zvláště v posledních týdnech prudce stoupá. Za letošní rok se světové ceny uhlí více než dvojnásobily.

Přečíst článek

Reklama

Související

Český premiér Petr Fiala (ODS)

Lukáš Kovanda: Fialova vláda si vylepšila rozpočet laciným trikem. Pomáhá jí inflace

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme