Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zahálková z ČBA je nově také členkou správní rady Garančního systému

Monika Zahálková z ČBA
ČTK
Petra Jansová

Novou členkou správní rady Garančního systému finančního trhu se stala výkonná ředitelka České bankovní asociace Monika Zahálková. Ve funkci nahradí Vladimíra Staňuru. 

Reklama

Zahálková byla do pětičlenné správní rady jmenována s účinností od 1. srpna, pričemž její funkční období potrvá do roku 2024.

Správní rada Garančního systému je pětičlenná a je složena ze dvou zaměstnanců České národní banky, dvou zaměstnanců Ministerstva financí České republiky a jednoho člena jmenovaného na návrh České bankovní asociace. Členové jsou jmenováni ministrem financí na období pěti let a mohou být jmenováni i opakovaně. 

Současným předesdou správní rady je Dušan Hradil, post místopředsedy zastavá Karel Bauer.

Vakcína od Moderny je účinná i na nebezpečnější mutaci koronaviru, která nese označení delta.

Pfizer i Moderna si s EU vyjednaly vyšší ceny za své vakcíny

Farmaceutické společnosti Pfizer a Moderna v posledních smlouvách s EU navýšily ceny za vakcíny proti covidu-19. V případě Pfizeru je cenovka vyšší zhruba o čtvrtinu, Moderna je dražší asi o deset procent. Napsal to list Financial Times (FT).

Přečíst článek

Garanční systém finančního trhu hospodaří s celkovou částku 58,1 miliardy korun. Z toho ve Fondu pojištění vkladů je momentálně 37,1 miliardy korun a ve Fondu pro řešení krize 21 miliard korun.

Monika Zahálková vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze. Od roku 2001 působila jako výkonná ředitelka a členka Řídícího výboru Czech Institute of Directors a od roku 2014 zastávala také funkci jednatelky CG Institut. Mezi lety 2018 a 2019 byla členkou představenstva mediálního domu Economia.

Meggitt mění majitele

Britskou Meggitt koupí Američané

Americká průmyslová společnost Parker-Hannifin koupí z 6,3 miliardy liber (188,1 miliardy korun) britskou zbrojní a leteckou firmu Meggitt.

Přečíst článek

Burza, ilustrační foto

Týden tradera: Poklidné vody burz rozvířili čínští regulátoři

Uplynulý týden se nesl v letním duchu, kurzotvorných zpráv s dopadem na trhy bylo obecně pomálu. Přesto došlo k několika událostem, které rozbouřily jinak poklidné vody burz, na kterých jsou přítomny stále levné peníze Fedu a ECB.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme