Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

virtuální realita - informace o tématu

Vodní přečerpávací elektrárna Dlouhé stráně na Šumpersku

Virtuální realita zavede návštěvníky elektrárny Dlouhé stráně na nepřístupná místa

Jak zatraktivnit exkurze ve vodní přečerpávací elektrárně Dlouhé stráně? V ČEZ na to přišli. Odpovědí jsou brýle s virtuální realitou, které návštěvníky vezmou na místa, kam by se normálně nedostali. Elektrárnu na Šumpersku loni navštívilo přes 35 tisíc lidí.

Přečíst článek
Apple již v pondělí vpodvečer středoevropského času představí hardwarové i softwarové novinky pro letošní rok.

Apple představí sadu pro virtuální realitu. Čechy by měly zajímat jiné novinky

Nejočekávanější den letošního jara je tu. Americký Apple již v pondělí vpodvečer středoevropského času představí hardwarové i softwarové novinky pro letošní rok. Fanoušky Applu údajně čeká největší hardwarová novinka od uvedení chytrých hodinek a sluchátek. Apple totiž údajně ukáže svou soustavu pro virtuální realitu.

Přečíst článek

Kam se hrabou chatboty. V Číně jsou dál, firmy si najímají digitalizované bytosti

V Číně roste zájem o virtuální lidi. Podniky z řady oborů, od zákaznických služeb až po zábavní průmysl, platí za virtuální zaměstnance velké peníze. Technologická firma Baidu uvádí, že počet projektů virtuálních lidí, na kterých pracovala pro své klienty, se od loňského roku zdvojnásobil. Cenové rozpětí je přitom široké - klienti jsou ochotni za virtuálního zaměstnance ročně zaplatit od 2800 dolarů (63 300 korun) do 14 300 dolarů (323 500 korun), uvedl server americké televize CNBC.

Přečíst článek

Amazon spouští virtuální zkoušení bot. Od puchýře ale neochrání

Amazon chce svým zákazníkům zpříjemnit online nákup bot. Pomocí speciálního digitálního nástroje si budou moci vybranou botu vyzkoušet, píše CNBC. Funkce sice nepomůže zjistit, zda bota sedí, ale nakupující díky ní alespoň vidí, jak na jeho noze vypadá. Riziko reálného puchýře z otlačení už ale musí vzít zákazník na sebe.

Přečíst článek
Virtuální realita - ilustrační foto

Apple na hraně revoluce. Již brzy ukáže svou virtuální realitu

Legendární tvůrce iPhonů nezveřejnil žádnou převratnou novinku od roku 2015, kdy se objevily první Apple Watch. Firma tam je čím dál víc závislá na prodeji právě mobilních telefonů. Nyní by se mělo portfolio Applu rozšířit o nové zařízení nabízející virtuální realitu, uvádí agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Virtuální hra společnosti Meta a Oculus Horizon Worlds

Zuckerberg a Meta otestují prodej virtuálního zboží v metaverse. Lidé jsou ochotni zaplatit miliony

Provozovatel Facebooku společnost Meta a její šéf Mark Zuckerberg otestují prodej virtuálního zboží a zážitků v budovaném světě metaverse. Využijí k tomu hru z virtuálního prostředí Horizon Worlds, kterou ve Spojených státech spustili v prosinci. Důvodem je i to, že podle odhadu Citi Bank může činit hodnota ekonomiky metaverza do roku 2030 až 13 bilionů dolarů, uvedl server CNBC.

Přečíst článek
Burger, ilustrace

McDonald's expanduje. Tentokrát do metaverse

Ke 40 tisícům poboček po celém světě má fastfoodový řetězec McDonald's v plánu přidat i další - v metaversu, píše server Insider. 

Přečíst článek
H40 Art&Digital Lab

Nový inkubátor dává prostor digitálnímu umění i virtuální realitě

Mobilní aplikace pro cestovaní ruch, vizualizace architektonických projektů či využití virtuální reality pro duševní terapii. To vše dosud podpořil kreativní inkubátor H40 za rok a půl fungování. Domov našel v pražské Holešovické tržnici v prostoru bývalé chladírny, který prošel důkladnou rekonstrukcí za nižší desítky milionů korun.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, šéf Meta Platforms, dříve Facebooku
video

Jak zbohatnout? Přesunem skutečných peněz do virtuálního světa a zpět

Na jedné straně peněženky drtí inflace. Na té druhé fenomén kryptoměn s bitcoinem v čele způsobil, že hodně lidí pohádkově zbohatlo. A ještě zbohatne, protože velké investiční peníze světa začnou mířit do budování virtuálních světů, jak vyplývá z analýzy newstream.cz.

Přečíst článek
VR, ilustrační foto

Majitel TikToku díky akvizici pronikl do světa virtuální reality

Čínská společnost ByteDance, která vlastní sociální síť TikTok, expanduje do oblasti virtuální reality. Firma oznámila, že kupuje začínající společnost Pico, uvedl server televize CNBC.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Zuckerberg ukázal první střípek z jím budovaného digitálního vesmíru

Facebook, největší sociální síť světa, chce vytvořit digitální prostor, kde budeme žít více než v realitě. Sneak peek toho, jak by to v novém "Matrixu" mohlo vypadat, nyní ukázal šéf firmy Mark Zuckerberg.

Přečíst článek
Reklama

News box

Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme