Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

start-up - informace o tématu

Tomáš Krátký, founder a CEO Manta

Český datový start-up Manta získal od investorů dalších 800 milionů. Přispěl i Kučera z Avastu

Českoamerický datový start-up Manta získal další kapitálovou investici ve výši 35 milionů dolarů, v přepočtu asi 800 milionů korun. Nově mezi investory figuruje i Eduard Kučera z Avastu. Firma uvedla, že peníze posílí její snahy o globální expanzi.

Přečíst článek
Hydroponická zahrada v dubajském hotelu

V Dubaji si zamilovali českou technologii. Budou díky ní pěstovat čerstvé saláty

Přečíst článek
Rostoucí počet jednorožců ve světě

Kdo bude další jednorožec? Investoři se potkají se start-upy v Národním muzeu

Jedno z největších setkání byznysových leaderů se uskuteční již tento čtvrtek v budově Národního muzea v Praze. Zástupci velkých investičních skupin se setkají se šéfy nadějných start-upů a nabídnou své zkušenosti se zahraniční expanzí ze střední Evropy. Krom jiného poskytnou své tipy například šéfové Rohliku, O2 Czech Republic nebo šéf pražské burzy Petr Koblic. Byznysový server newstream.cz je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Vojtěch Sucharda

Vojtěch Sucharda: Pro firmu je zahraniční expanze jako první večeře u rodičů přítelkyně. Neznáte pravidla a nevíte, na koho narazíte

Čím dál více původně českých společností expanduje za hranice. V Česku vznikli již dva „jednorožci“, tedy startupy, jejichž hodnota přesahuje miliardu dolarů. Budou další? A ve kterých sektorech jsou nejzajímavější startupy? „Segment zde nehraje hlavní roli. Jde spíš o schopnost a chuť využít synergií přeshraničního trhu,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz šéf právní kanceláře Arrows International Vojtěch Sucharda, který bude jedním z řečníků na chystané konferenci Business MeetUp o financování a rozvoji startupů.

Přečíst článek
Qerko

Platební aplikace Qerko přitáhla další investory a míří za hranice

Fintech start-up Qerko získal seed investici ve výši 2,5 milionu eur. Peníze využije na zahraniční expanzi. V dohledné době začne tištěné účtenky vytlačovat také z restaurací a kaváren v Bratislavě, Berlíně a Vídni.

Přečíst článek
Umělá inteligence, ilustrační foto
video

Startupy táhnou. Češi do nich loni investovali čtyři miliardy, letos to bude ještě víc

V Česku se do tuzemských i zahraničních start-upů v roce 2021 v počátečních investičních kolech proinvestovaly odhadem čtyři miliardy korun, o miliardu více než v roce 2020.  A ani v letošním roce andělští investoři podle průzkumu DEPO Ventures chuť investovat neztratí – polovina jich bude investovat stejně jako loni, pětina se pak chystá loňskou částku výrazně zvýšit. V průměru každý andělský investor podpořil začínající projekt dvěma miliony korun.

Přečíst článek
Posedla, cyklistická sedla, která vznikají na 3D tiskárnách

Výrobci kol žehrají na chybějící díly. Ve Varnsdorfu to chtějí řešit 3D tiskem

Koronavirová pandemie vzbudila v Češích cyklistické vášně, všichni chtěli šlapat, ale nebylo na čem. Kola byla nedostatkovým zbožím, výrobcům chyběly součástky dovážené z ciziny. Ve Varnsdorfu v tom čase začali vyrábět cyklistická sedla na míru, a to poněkud netradičně pomocí 3D tisku.

Přečíst článek
Farmakologie, ilustrační foto

Český medicínský start-up se svezl na vlně covidu. Za rok a půl má obrat půl miliardy

Medicínský start-up GeneSpector s testy na covid po zavedení celoplošného testování rapidně rostl. Za rok a půl existence dosáhl na obrat půl miliardy korun, oznámila firma.

Přečíst článek
Dan Fougere, Manta

Dan Fougere pomůže s expanzí startupu českého MANTA do USA

Novým členem česko-amerického startupu MANTA se stal Dan Fougere, výkonný ředitel firmy Shore Drive Capital.

Přečíst článek
miniSUPR vizuál

Jaký je český fintech? Ukazuje nový report

Autoři známého Start-up reportu přicházejí s dílčí zprávou o stavu české fintechové scény.

Přečíst článek
Tomáš Krátký, founder a CEO Manta

Český datový start-up Manta expanduje do Irska a Portugalska

Česko-americký startup Manta, který vyvíjí nástroj pro analýzu datových toků v IT prostředí velkých firem, otevřel své nové pobočky v portugalském Lisabonu a irském Dublinu. Po Praze, New Yorku a floridské Tampě jde podle sdělení společnosti Manta o čtvrtou a pátou fungující pobočku technologické firmy.

Přečíst článek
Bratislavské sídliště

Byty v Bratislavě jsou o třetinu levnější než v Praze

Mladý Vít Soural, syn miliardáře a developera Marcela, vstoupil letos na podzim na Slovensko se svým start-upem Flat Zone, který srovnává a analyzuje ceny bydlení. Nyní ze slovenského trhu přináší první data.

Přečíst článek
Reklama

News box

K útoku na koncertní sál u Moskvy, který si vyžádal přes 1️⃣4️⃣0️⃣​​​​​​​ mrtvých, se dnes znovu přihlásila teroristická organizace Islámský stát. Píše to agentura Reuters s odkazem na prohlášení mluvčího skupiny na sociálních sítích.
Ceny ropy v závěru obchodního týdne po dvou dnech poklesu 📈 rostou o zhruba dolar za barel. Pomáhá jim mimo jiné předpoklad, že nabídka na trhu bude omezenější, protože se očekává, že aliance producentů OPEC+ bude pokračovat v současném snižování produkce.
Německé aerolinky Lufthansa a odbory Verdi se dohodly na postupném zvýšení mezd pozemního personálu o 1️⃣2️⃣,5️⃣ procenta do konce nadcházejícího roku. Zaměstnancům s nižšími příjmy se mzdy podle Verdi zvýší dokonce až o 18 procent. Odborová organizace dnes dohodu s Lufthansou označila za historický úspěch.
Pražská burza ve zkráceném týdnu opět posílila. Index PX 📈 stoupl o 1,6 procenta na 1515,2 bodu. Největší pokles postihl akcie zbrojovky Colt, naopak nejvíce posílily akcie Monety. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu akcie vzrostly o 0,7 procenta.
Za útok v koncertní síni v Krasnogorsku na předměstí Moskvy je odpovědný výhradně Islámský stát, prohlásil dnes bezpečnostní mluvčí Bílého domu John Kirby. Dnešní tvrzení ruského vyšetřovacího výboru o odpovědnosti Ukrajiny má Washington za ❌ „nesmysl“.
Ruský vyšetřovací výbor dnes uvedl, že získal  důkazy o vazbě mezi pachateli nedávného teroristického útoku v Krasnogorsku u Moskvy a Ukrajinou. Podle vyjádření výboru útočníkům poskytli hotovost a finance v kryptoměně ukrajinští nacionalisté, napsala ruská agentura RIA Novost.
Prudký nárůst 📈 nových aktivit producentů fosilních paliv ohrožuje splnění pařížských klimatických cílů. Uvádí to zpráva Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Světoví producenti fosilních paliv směřují k tomu, aby do konce desetiletí zvýšili na téměř čtyřnásobek objem ropy a plynu těžených z nově schválených projektů. V čele nárůstu těchto aktivit jsou přitom Spojené státy, upozorňuje zpráva, o níž informuje britský deník The Guardian.
Hrubý domácí produkt (HDP) Spojených států se ve čtvrtém čtvrtletí po dalším zpřesnění údajů zvýšil v přepočtu na celý rok o 3️⃣,4️⃣ procenta. To je o 0,2 procentního bodu více, než uváděl odhad z konce února. Ve své zprávě to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Analytici v anketě agentury Reuters čekali potvrzení odhadu. Ve třetím čtvrtletí růst činil 4,9 procenta.
Polská kontrarozvědka (ABW) vyšetřuje činnost proruské špionážní sítě zaměřené proti členským státům a orgánům Evropské unie. Dnes to podle portálu onet.pl oznámil Jacek Dobrzyński, mluvčí vládního koordinátora tajných služeb. Polsko přitom 🤝 spolupracuje s Českem, což dnes na internetu potvrdila česká kontrarozvědka - Bezpečnostní informační služba (BIS). Číst více
Pražské Letiště Václava Havla od 4. května obnoví ✈️ přímé spojení s gruzínským hlavním městem Tbilisi. Linku bude obsluhovat letecká společnost Georgian Wings letadlem Boeing 737-300 s kapacitou pro 148 cestujících. Cestující budou moct z Prahy do Tbilisi létat dvakrát týdně, vždy v úterý a v sobotu. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme