Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

start-up - informace o tématu

Bratislavské sídliště

Byty v Bratislavě jsou o třetinu levnější než v Praze

Mladý Vít Soural, syn miliardáře a developera Marcela, vstoupil letos na podzim na Slovensko se svým start-upem Flat Zone, který srovnává a analyzuje ceny bydlení. Nyní ze slovenského trhu přináší první data.

Přečíst článek
Startup Disrupt

Konference Startup Disrupt ukáže budoucnost peněz

Fintechovým řešením a budoucnosti kryptoměn se bude věnovat off-line konference v pražském paláci ARA.

Přečíst článek
pizza

Miláček investorů. Berlínský výrobce veganských sýrů chystá globální expanzi

Rostlinné náhražky všeho druhy jsou magnetem na peníze investorů. Na trendu se svezl i berlínský start-up Forno vyrábějící veganské sýry, od investorů na globální expanzi obdržel 50 milionů dolarů. Věří v úspěch v Asii.

Přečíst článek
S-Case

Miliardáře z bpd partners zaujali doktoři na síti. Do S-Case vloží půl milionu eur

Investice má slovenskému start-upu S-Case pomoci především při získávání dalších partnerů telemedicínského projektu.

Přečíst článek
Veganská alternativa vyrobená z mycelia.

Amerikou se šíří veganství, i díky celebritám. Prodej „zelené” slaniny roste

Americký trh začínají dobývat značky nabízející veganskou alternativu tradiční slaniny. Za rok 2020 se jí prodalo za 267 milionů dolarů, což je ve srovnání s rokem 2019 o 20 procent víc.

Přečíst článek
Nikolaj Storonskij, zakladatel Revolutu

Nudil se, a tak založil Revolut. Dnes je z něj miliardář

Nikolaj Storonskij dnes nabízí službu pro celý finanční život jejího uživatele. Od normálního účtu po možnost investovat do akcií i kryptoměn.

Přečíst článek
Revolut, ilustrační foto

Revolut získal další miliardy, dere se mezi top start-upy Evropy

Tržní hodnota společnosti Revolut za rok poskočila z pěti na 33 miliard dolarů. Stala se tak druhou nejhodnotnější fintechovou firmou v Evropě, před ní je už jen švédská Klarna.

Přečíst článek
Ritesh Agarwal, zakladatel a CEO řetězce OYO Hotels

Hotelový řetězec, co založil osmnáctiletý kluk, patří k největším na světě

Během covidu kolovala fáma, že hotelový řetězec Oyo založený Ritešem Agarwalem bankrotuje. Mladý miliardář tvrdí, že je to naopak a shání další investory.

Přečíst článek
Start-up, ilustrační foto

Londýn po brexitu neosiřel. Přilákal rekordní investice do fintechů

Investoři vložili v letošním prvním pololetí do londýnských finančně technologických start-upů rekordních 5,3 miliardy dolarů (115,9 miliardy korun). V meziročním srovnání je to více než dvojnásobek. Dokazuje to, že britská metropole navzdory brexitu zůstává centrem fintechů.

Přečíst článek
Reklama

News box

Miliardáři Elonu Muskovi se na návštěvě Číny podařilo odstranit překážky v zavádění technologie samořízení. 🚘 Akcie automobilky Tesla v reakci prudce zpevnily. Tesla v neděli uvedla, že čínské úřady zrušily omezení pro její automobily, neboť prošly požadavky na zabezpečení dat v zemi. 
Německý prezident Frank-Walter Steinmeier dorazil na Pražský hrad, kde ho přivítal jeho český protějšek Petr Pavel 🤝. Po oficiálním ceremoniálu budou prezidenti jednat soukromě a poté i s delegacemi.
Dokončení a přestavba rozestavěné budovy Centra Nová Palmovka v Praze 8 na sídlo Agentury Evropské unie pro kosmický program 📡 (EUSPA) vyjde magistrát na zhruba 2,62 miliardy korun. Stavební práce udělá firma Porr, která zvítězila ve výběrovém řízení. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. 
Pobaltské země varovaly, že rušení signálu GPS, ze kterého je obviňováno Rusko, by mohlo způsobit leteckou katastrofu 🛬. Napsal to britský list Financial Times Číst více
Lidé budou moci vystavovat plné moci nejen v papírové 📜, ale také také v elektronické podobě, které budou v registru zastupování. Novinku přinese vládní novela zákona o základních registrech, kterou podepsal prezident Petr Pavel. 
Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí ✖ zapalovat oheň 🔥, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo na zahradách se souvislým rostlinný porostem umožňujícím další šíření požáru. Zákaz souvisí s výstrahou Českého hydrometeorologického ústavu varující před nebezpečím vzniku požárů. 
 Stejnopohlavní páry 👬budou moci od příštího roku uzavírat partnerství s většinou práv, jaká mají v manželství muž a žena. Omezení se má vztahovat například na osvojování dětí. Změnu přinese novela občanského zákoníku, kterou prezident Petr Pavel podepsal ✍. 
Francouzský herec Gérard Depardieu byl zadržen  v souvislosti s obviněním ze sexuálního napadení dvou žen, uvedla agentura AFP. Stanice BFM TV už dřív informovala, že 75letý herec byl předvolán k výslechu v případu dvou žen, které ho viní ze sexuálního napadení během natáčení filmů v letech 2014 a 2021.
Český výrobce bezpilotních letounů 🛩 Primoco UAV v roce 2023 vytvořil čistý zisk přes 228 milionů korun, o rok dřív vydělal téměř 30 milionů korun. Tržby společnosti stouply ⬆ meziročně šestinásobně na téměř 600 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy. Číst více
Česko bude podle ministra zemědělství Marka Výborného žádat o mimořádnou finanční pomoc z EU pro české ovocnáře 🍎🍐, konkrétně o balík pomoci určený pro případy mimořádných přírodních katastrof, jako jsou povodně, požáry nebo právě mrazy 🌬. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme