Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Havrlantův fond investoval do německé půjčovny karavanů

Jakub Havrlant, investor
Rockaway Capital / užito se svolením

Český fond Rockaway Ventures ze skupiny Rockaway Capital podnikatele Jakuba Havrlanta investoval do německého start-upu FreewayCamper.

Reklama

Český investiční fond Rockaway Ventures se jako jeden z hlavních investorů podílel na financování 30 milionů eur, tedy asi 740 milionů korun, pro německý start-up, který nabízí plánování dovolených v kempech a pronájem obytných vozů. Rockaway oznámila, že prostřednictvím své investice chce podpořit další růst, rozšíření flotily a expanzi společnosti do dalších zemí, především Polska a Itálie.

Investičního kola se Rockaway Ventures zúčastnilo po boku investora SEK Ventures zakladatelů společnosti FlixBus a dalších významných německých investorů.

Po českém Campiri je FreewayCamper další firmou v oblasti kempinkových produktů. Trh zaměřený na outdoorové cestování po Evropě má nyní odhadovanou hodnotu 156 miliard eur, tedy asi 3,8 bilionu korun.

Letošní léto vrátilo Čechy ke kempingu. Hitem byly obytňáky

Letošní léto vrátilo Čechy ke kempingu. Hitem byly obytňáky

Léto skončilo a pro provozovatele kempů nebylo tak úplně „rozmarné“. Ztížené podmínky cestování sice domácí kempy připravily o nálety Holanďanů a Slováků, ale zase zaktivizovaly Čechy. Ti vyměnili přímořské hotely za stany, chatky a karavany „za humny“. Enormní zájem se pak strhl zejména o obytné přívěsy. A sezóna ještě nekončí, přichází babí léto, kempy tak očekávají návštěvníky i během podzimu.

Přečíst článek

„Už dnes je freeway-camper.com nejrychleji rostoucím start-upem v odvětví kempování v Evropě. Během dvou let jsme vybudovali největší síť půjčoven obytných vozů v Německu. V letošním roce jsme zahájili naši mezinárodní expanzi v Polsku a Itálii. Díky podpoře Rockaway Ventures a našich dalších investorů si během několika let zajistíme vedoucí pozici v Evropě a investujeme do integrace produktu pronájmu a rezervace kempů,” uvedl výkonný ředitel FreewayCamper Nikolai Voitiouk-Blum.

Společnost FreewayCamper byla založena koncem roku 2019 v Mnichově. Za první čtvrtletí letošního roku firma vyrostla o více než 500 procent, přičemž její tržby se v roce 2021 pohybovaly v nižších jednotkách milionů eur. FreewayCamper nabízí kombinaci vlastní flotily a franšízových partnerů.

Rockaway Ventures Fund je investiční fond rizikového kapitálu s cílovou hodnotou 100 milionů eur, který se zaměřuje na investice do digitální ekonomiky v Evropě, především v regionu střední Evropy a německy mluvících zemích. Patří do skupiny Rockaway Capital zakladatele Jakuba Havrlanta.

Daniel Křetínský

Křetínský a spol. se zbavují Mallu. Za miliardu eur

Novým vlastníkem Mall Group se stane polská společnost Allegro. Součástí transakce je také mladá logistická firma WeDo.

Přečíst článek

Minimalistický domek v Posázaví.

Glamping je trend. Místa, která ho nabízí, přibývají každý měsíc

Okouzlující kempování neboli glamping. Slovo, které se do oficiálního slovníku angličtiny dostalo v roce 2015, je v posledních letech čím dál skloňovanější. A trendu, jehož vznik bývá spojován již s dobou středověku, podlehli i Češi.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Nikdy nebyla v Česku lepší doba na investice do startupů, než je teď, říká šéf Presto Ventures

Nikdy nebyla v Česku lepší doba na investice do startupů, než je teď, říká šéf Presto Ventures

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme