Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Revoluce v ubytování přichází do Česka. Zákazník soutěží s cenou, kterou je ochoten za pokoj zaplatit

Amstredam
iStock
Petra Jansová
pej

Za dovolenou zaplaťte, kolik chcete nebo kolik můžete, láká rezervační platforma Midnightdeal od dneška už i české cestovatele. O spuštění platformy informovala společnost na svých webových stránkách.

Reklama

Platforma Midnightdeal rakouského startu-pu zprostředkovává ubytování na základě aukčního modelu, spojuje volné kapacity prémiových hotelů s cestovali, kteří si své ubytování nevybírají podle pevně dané ceny, ale nabízí svou vlastní během online aukce. Díky tomuto modelu tak lze dosáhnout až o 35 procent nižší cenu v porovnání s nejlevnějšími online sazbami.

„Celkem jsme zákazníkům ušetřili přes dva miliony eur. Rezervace přes Midnightdeal jim v průměru ušetří 35 procent ve srovnání s nejlevnějšími sazbami, které jsou dostupné online,” doplňuje říká Lukas Zirker, zakladatel Midnightdeal. 

Aktuálně má platforma přes 500 hotelových partnerů v přibližně 20 zemích včetně Česka a nadále se chystá rozšiřovat.

Česko je v žebříčku nejlepších pasů šesté na světě

Nejlepší pasy mají obyvatelé Lucemburska. Stěžovat si nemohou ani Češi, jsou v první desítce

Některé pasy jsou lepší než jiné. Ten nejlepší mají podle žebříčku Nomad Passport Index Lucemburčani. Češi jsou na místě šestém. Nejde ale jen o vízovou politiku, hodnotí se například i daňová povinnost nebo přístup k lidským právům v dané zemi, píše server CNBC.

Přečíst článek

Z tohoto rezervačního modelu těží i hoteliéři. Pronajmou díky němu více pokojů bez většího úsilí a současně si zachovávají plnou kontrolu nad cenami. „Přes dva miliony hotelových pokojů v Evropě zůstává každou noc prázdných, nabídka a poptávka se zde zkrátka nepotkávají. A to je bod, ze kterého vycházíme,“ dodává Zirker.

Midnightdeal aktuálně spolupracuje s 500 hotely včetně hotelových řetězců v Německu, Rakousku, Chorvatsku, Itálii, Španělsku, Řecku, Nizozemsku či Slovinsku. Od luxusního ubytování v Alpách přes butikové hotely v Berlíně, Amsterdamu či Paříži po resorty v plážových destinacích nebo wellness hotely, včetně těch v Česku – tady je to například pětihvězdičkový Falkensteiner v centru Prahy či Chateau Monta Spa Resort v Mariánských lázních.

Ilustrační foto

Airbnb se oklepalo z pandemie. V zisku je i díky trendu „práce z pláže“

Delší pobyty, dražší nemovitosti a atraktivnější lokality vytáhly čisté zisky americké společnosti Airbnb za poslední čtvrtletí loňského roku k hranici 55 milionů dolarů. Šlo tak o druhý ziskový kvartál za sebou. Navzdory doznívající pandemii a omezení cestování byl rok 2021 nejsilnějším rokem společnosti, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Stanislav Zeman, Čedok

Ředitel Čedoku Zeman: Válka neválka, Češi mají chuť cestovat. Zájezdy letos zdražovat nebudeme

Češi nyní cestují mnohem víc než před pandemií, a chuť vycestovat do zahraničí nezmenšuje ani aktuální dění na Ukrajině a jeho dopady na tuzemskou ekonomiku. Covidové úspory navíc tuzemští cestovatelé utrácí za mnohem dražší zájezdy. „Podle předprodejů vidíme, že jsou útraty až o čtvrtinu vyšší než dříve. Češi si vybírají lepší a dražší hotely,“ dodává ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Hotel, který provozuje Nikola Dzurianová, prošel zásadní rekonstrukcí.

Češi na Kanárech hledají lepší work-life balance. Nikdo tu neřeší, jaké máte auto, ale jestli je grilovačka na pláži

Přečíst článek
Hotel W Budapest

Skokanem na trhu hotelového byznysu je letos Budapešť, Praha se drží na druhém místě

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme