Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

V Dubaji si zamilovali českou technologii. Budou díky ní pěstovat čerstvé saláty

Hydroponická zahrada v dubajském hotelu
Se svolením GreenTech
Petra Nehasilová

Hydroponická farma URBANIO, která dokáže vypěstovat saláty, bazalky nebo mikrobylinky, zaujala na mezinárodní výstavě Expo vedení hotelového řetězce Radisson Hotel. Designová hydroponická zahrada startupu Green Tech bude nově součásti hotelové restaurace dubajského Radisson Blu Hotel. 

Reklama

Radisson Blue Hotel je první komerční spolupráce GreeenTechu na území Spojených arabských emirátů. „Máme i rozhovory s dalšími hotelovými řetězci a snažíme se o jednoho velkého retailového zákazníka,“ říká zakladatel společnosti Dmitrij Lipovskij s tím, že farma Urbanio je ideálním řešením právě pro hotely a restaurace.

Designovou hydroponicku zahradou ale firma cílí i na realitní trh. „Technologie dokáže modernizovat kanceláře správným zeleným směrem a zaměstnanci si odnesou i reálnou plodinu,“ dodává Lipovskij. 

Během účasti na výstavě se GreeenTechu povedlo navázat další spolupráce a podepsat strategického distributora, který má velký dosah na území nejen Spojených arabských emirátů, ale celého prostoru Perského zálivu.

Reklama

A právě první projekt, který GreeenTech v nejbližší době realizuje je ve světovém hotelovém řetězci Radisson Blu Hotel, v tamní restauraci Fish Market. „Kuchař má jedinečnou možnost si zvolit plodiny, které si chce vypěstovat do svého menu. URBANIO je kompletně automatizované, takže není potřeba se o něco starat. Jen zasadíš a sklidíš, navíc naše chytrá aplikace vždy řekne, kdy je plodina hotová ke sklizni,“ uzavírá Lipovskij. 

Hydroponická farma českého startupu se zákazníkům hotelu Radisson Blue Hotel představí poprvé 24. května.

GreeenTech

Zelené oázy v poušti. Český GreeenTech v Dubaji boduje, bude i v místní Ikei

O technologii pěstebních kontejnerů od firmy GreenTech je v Dubaji zájem. Její zakladatel, Dmitrij Lipovski, doufá, že si z Expa přiveze kontrakty za 10 milionů korun. „Švédům se to hodně líbí a chtějí naší technologii využít i v dubajské pobočce řetězce Ikea. A podařilo se nám dohodnout už i s jednou českou restaurací v Dubaji, která si od nás farmu z pavilonu odkoupí,” říká Lipovski.

Přečíst článek

Slavný uměle vytvořený obytný ostrov Palm Džumeira v Dubaji.

Na Západ to nejde, ruští oligarchové berou útokem reality v Dubaji

Riviéra, Londýn či alpské stráně jsou jim odepřeny, nejbohatší ruští oligarchové proto po vyhlášení protiruských sankcí vzali ztečí realitní trh v Dubaji. Nákup nemovitostí v ikoně Blízkého východu za první čtvrtletí z jejich strany stoupl o dvě třetiny, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Letáky nikdy nebyly „zdarma“. Možná bezplatně. A to můžou zůstat klidně dál

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme