Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

sběratelství - informace o tématu

Josef Höger: Hraniční Zámeček (výřez)

Jak vypadaly Čechy a Morava před stovkami let? To ukazuje výstava akvarelů Lichtenštejnů v Litomyšli

Vystavená díla pocházejí z prestižních Lichtenštejnských knížecích sbírek. Část z nich se nachází ve starších sbírkových fondech, některá byla pořízena teprve nedávno, a budou proto veřejnosti představena vůbec poprvé.

Přečíst článek

Blíží se oslavy platinové vlády Alžběty II. Britové za ně utratí miliardy za hrníčky

Přečíst článek

Deštník od Gucci propouští vodu, stěžují si Číňané. Přitom stojí skoro 40 tisíc

Přečíst článek
Starožitnosti, ilustrační foto

Jen na Aukru nakoupili Češi minulý měsíc předměty za 200 milionů, bojí se inflace

Přečíst článek
Banksyho obraz Flying cooper ve výloze Galerie Kodl

Strach z inflace. Češi se přetahovali v aukcích i o umění

Za umělecká díla loni sběratelé a investoři na tuzemských aukcích utratili rekordních 1,46 miliardy korun. Loňský obrat je nejvyšší v novodobé historii tuzemského aukčního trhu, komentuje výsledek šéfredaktor časopisu Artplus.cz Jan Stuchlík.

Přečíst článek
Michelangelo Buonarroti: A nude young man (after Masaccio) surrounded by two figures (výřez)

Unikátní Michelangelova kresba jde do aukce. Cena? Stamiliony korun

Aukční síň Christie's odhaduje cenu raritní kresby nazvané Nahý mladý muž (po Masacciovi) obklopený dvěma postavami na 30 milionů dolarů, tedy téměř tři čtvrtě miliardy korun.

Přečíst článek
Ředitel veletrhu Sběratel Jindřich Jirásek

Válka vždy přinese řadu sběratelských artefaktů. Ukrajinská známka vešla do dějin, říká šéf veletrhu Sběratel

Segment military je mezi tuzemskými sběrateli velmi oblíbený a věnují se mu hned dvě velké burzy. Aktuální konflikt však bude pro tyto sběratele zajímavý až tak za dvacet let. „Nyní se prodávají artefakty tak z války v Zálivu. Ale například filatelisty již nyní enormně zajímá známka vydaná ukrajinskou poštou se známým výjevem z Hadího ostrova. Ta je skutečný unikát,“ říká Jindřich Jirásek, ředitel veletrhu Sběratel, jehož jarní část se uskuteční v 25. a 26. března v pražském hotelu Olympik.

Přečíst článek
Výstava probíhá i v atriu J&T Banky

Unikátní šance. Galerie Magnus Art ukazuje díla ze soukromé sbírky

Tvorba Stanislava Kolíbala, Zdeňka Sýkory, Krištofa Kintery nebo Jiřího Georga Dokoupila, kterou jinde neuvidíte, mohou nyní obdivovat návštěvníci galerie Magnus Art. Část své sbírky zde vystavuje sběratel Michal Richtr, v jehož sbírce je celá řada unikátů.

Přečíst článek
Spider-Man se poprvé stává Venomem

Šílený rekord. Jedna stránka komiksu se Spider-Manem se prodala za 3 miliony dolarů

Cena strany 25 z komiksu Secret Wars No. 8 z roku 1984, na níž se poprvé objevil Pavoučí muž v černém obleku Venom, se na aukci vyšplhala z původních 330 tisíc na více než desetinásobek a vynesla 3,36 milionu dolarů.

Přečíst článek
Veletrh Sběratel 2021

Sběratelé se sjíždějí do Prahy. Pro šperky či známky s Lennonem

Tento víkend víkend ovládnou pražský hotel Olympik sběratelé nejrůznějšího ražení. Bude tu možnost nakoupit unikátní bankovky, známky, ale také šperky. Akce budou provázet hygienická opatření vycházející z vládních nařízení.

Přečíst článek

V Letňanech začal veletrh Sběratel. Navštíví ho až 10 tisíc lidí

Na výstavišti v pražských Letňanech začal dvoudenní mezinárodní veletrh Sběratel. K vidění jsou slavná historická platidla, ke koupi nejen poštovní známky, mince a suvenýrové bankovky, ale také šperky, minerály i vinylové desky. Akce potrvá do sobotního odpoledne.

Přečíst článek
Ředitel veletrhu Sběratel Jindřich Jirásek

Jindřich Jirásek: Pořádat veletrh za pandemie je nápor na cash flow

Veletrh Sběratel se každý rok koná hned dvakrát. Letos, stejně jako loni, se však jarní část musela zrušit kvůli pandemickým opatřením. Naopak letos, stejně jako loni se podzimní část koná v téměř nezměněné podobě. „Jsme jediným veletrhem svého druhu, který se během pandemie v Evropě skutečně uspořádal,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz ředitel veletrhu Jindřich Jirásek. Veletrh se letos koná 10. a 11. září na výstavišti v Letňanech.

Přečíst článek
Nová pamětní mince ČNB s portrétem Jana Janského

Objevitel krevních skupin Jan Janský zdobí pamětní minci ČNB

Investice do mincí a medailí jsou v posledních měsících na vzestupu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Izraelská vláda jednomyslně schválila ❌❌❌ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Zatím není jasné, kdy zákaz vstoupí v platnost a zda je trvalý nebo dočasný.
V připravovaném 14. sankčním balíku Evropské unie vůči Rusku bude i mediální platforma 📻📻📻Voice of Europe. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce to řekla místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. Česká vláda tuto společnost koncem března zařadila na národní sankční seznam, podle českých tajných služeb se platforma snažila ovlivnit evropské volby.
Českomoravská konfederace odborových svazů svolala na 21. května do Prahy 🪧🪧🪧​​​​​​​protestní akci proti změnám, které chystá vláda v zákoníku práce a v oblasti důchodů. Vymezit se chtějí například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do důchodu. Odborový svaz o tom informoval na svých webových stránkách. Proti případnému návrhu uzákonit možnost propuštění bez udání důvodu chystá kampaň také aliance 14 odborových svazů. Číst více
Vláda odvolala českého 🕊️🕊️🕊️velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl v diskusním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti). Ministerstvo zahraničních věcí doplnilo, že Pivoňka skončí ke konci května. Lipavský již dříve Pivoňkovi za jeho působení v Moskvě osobně poděkoval, doplnila diplomacie.
Od teroristického útoku hnutí Hamás a dalších extremistů z Pásma Gazy na ✡️✡️✡️Izrael a po odvetné izraelské akci propukla celosvětově nejhorší vlna antisemitismus od druhé světové války. Pokud bude tento trend pokračovat, nemuseli by Židé v budoucnosti mít v západním světě zaručenou bezpečnost a svobodu své identity. Uvádí se to ve výroční zprávě o antisemitismu, kterou zveřejnila univerzita v Tel Avivu a americká Liga proti hanobení (ADL).
Provozovatelé 🛍️🛍️🛍️obchodů ve Spojených státech mění způsob používání samoobslužných pokladen. Některé firmy je zcela ruší, jiné, jako Target, Dollar General a regionální řetězec Schnucks, omezují počty položek, které si zákazníci mohou k samoobslužným pokladnám přinést. Chtějí tak snížit ztráty z krádeží, zlepšit zkušenosti zákazníků a ulevit personálu, píše list The Wall Street Journal (WSJ).
Tornáda🌪️🌪️🌪️ jsou nedílnou součástí počasí v České republice a v průměru meteorologové zaznamenají jedno až tři tornáda ročně. V posledních dvou letech po silném tornádu na jižní Moravě bylo odhaleno tornád více, ale spíše než klimatická změna mají na počet zaznamenaných tornád vliv média, uvedl meteorolog Petr Zacharov z Ústavu fyziky atmosféry Akademie věd ČR. Meteorologové se dle něj díky tomu v posledních dvou letech rychle dozvěděli i o těch nejslabších tornádech, které se v Česku vyskytly.
Průměrná výše výkupného, které firmy zaplatily 🖥️🖥️🖥️hackerům za odblokování svých počítačových systémů, se za poslední rok zvýšila pětkrát na dva miliony dolarů, tedy asi 47 milionů korun. Výkupné je ale pouze částí celkových nákladů na obnovu systémů. Ty bez započítání výkupného dosáhly 2,73 milionu dolarů, což je nárůst téměř o milion dolarů. Vyplývá to z globálního průzkumu bezpečnostní firmy Sophos mezi 5000 vedoucími pracovníky v oblasti kybernetické bezpečnosti a IT, který byl proveden mezi lednem a březnem letošního roku. Číst více
Statisíce fanoušků přišly v sobotu večer na pláž Copacabana v brazilském Riu de Janeiro na bezplatný koncert pod širým nebem americké zpěvačky Madonny a proměnily rozlehlý písečný pás v obrovský taneční parket. Město odhadlo, že 65letou popovou hvězdu si přišlo poslechnout 1,6 milionu lidí, uvedla agentura Reuters. Brazilský koncert uzavřel turné Celebration, které královna popu odstartovala loni v říjnu v Londýně.
Madonna
Madonna profimedia.cz
Ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL) není ❌❌❌proti výstavbě dostupného nájemního bydlení na zemědělské půdě, stavět by na ní ale měly obce, nikoli soukromí developeři. Hladík to uvedl v rozhovoru s ČTK. Vládní novelu omezující výstavbu na nejkvalitnější zemědělské půdě v pátek schválila Sněmovna. Právnické osoby, tedy právě soukromí developeři, mohou za určitých podmínek na stavbu dostupného bydlení získat i státní dotaci.
Reklama
Reklama
Doporučujeme