Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Aukční síň Sotheby’s nabízí zlaté tenisky Nike. Cena? Skoro 400 tisíc korun

Louis Vuitton x Nike Air Force 1 Gold
Sotheby’s - použito se svolením
Stanislav Šulc
sta

Unikátní tenisky Louis Vuitton x Nike Air Force 1 Gold, které aktuálně nabízí aukční síň Sotheby’s, jsou jednou z posledních prací legendárního návrháře Virgila Abloha. Jedná se tak o mimořádný sběratelský kousek.

Reklama

47. Přesně tolik verzí z řady Nike „Air Force 1“ navrhnul legendární módní guru Virgil Abloh pro přehlídku Louis Vuitton Jaro-Léto 2022. Jejich uvedení se již nedožil, zemřel totiž v listopadu roku 2021. Tenisky šly exkluzivně do prodeje prostřednictvím aukční síně Sotheby’s vloni v celkovém počtu 200 kusů. Pak vzniklo ještě devět párů.

Podívejte se na luxusní tenisky 👟 za statisíce 👇

„To z těchto tenisek činí jeden z nejunikátnějších kousků v historii sbírání tenisek,“ uvádí aukční síň Sotheby’s, která právě nyní nabízí možnost nákupu zlatého páru. A to za cenu, která odpovídá unikátnosti bot.

Cena činí 16 500 dolarů, tedy podle aktuálního kurzu téměř 400 tisíc korun. A důležité je zmínit, že jde o velikost 44.

Čtyřkorunová zelená poštovní známka s černým převráceným přetiskem Pošta Československá 1919 se dnes v Bratislavě vydražila za 1,9 milionu korun. Vyplývá to z webu aukčního domu Petr Flaška. S aukční přirážkou za ni kupec zaplatil 2,25 milionu korun, řekl ČTK za aukční dům Tomáš Hejda. Podle dostupných informací jde o třetí nejvyšší cenu za československou známku v aukcích.

Čtyřkorunová známka z počátků první republiky se vydražila za dva miliony. Je třetí nejdražší

Čtyřkorunová zelená poštovní známka s černým převráceným přetiskem Pošta Československá 1919 se dnes v Bratislavě vydražila za 1,9 milionu korun. Vyplývá to z webu aukčního domu Petr Flaška. S aukční přirážkou za ni kupec zaplatil 2,25 milionu korun, řekl za aukční dům Tomáš Hejda. Podle dostupných informací jde o třetí nejvyšší cenu za československou známku v aukcích.

Přečíst článek

Made in Italy

Vedle jména Virgila Abloha, zakladatele prestižní značky Off-White a zesnulého kreativního šéfa značky Louis Vuitton, jsou tyto tenisky unikátní i z dalších důvodů.

Jedná se o kolaboraci Louis Vuitton a Nike, přičemž produkty z této kolekce se na sekundárním trhu prodávají za desítky tisíc eur (statisíce korun). Podle Sotheby’s navíc tato řada představuje vůbec první Air Force 1, které nevznikly ve fabrikách Nike, ale vyrobila je továrna Louis Vuitton ve Fiesso d’Artico. Nesou proto v módě prestižní značku Made in Italy.

Pocta Virgilovi. Tenisky navržené zesnulým návrhářem z Louis Vuitton se vydražily za miliony

Sneakers sběratelé sehráli úchvatnou dražební bitvu o 200 párů tenisek, které krátce před svou smrtí stvořil módní guru Virgil Abloh. Za boty podle aukční síně Sotheby's utratili dohromady přes 25 milionů dolarů.

Přečíst článek

Virgil Abloh

Zemřel Virgil Abloh. Muž, který vytvořil módu 21. století

Svět módy přišel o jednu z největších ikon současnosti. V pouhých 41 letech podlehl rakovině Virgil Abloh, muž, který proměnil Louise Vuittona. Bernard Arnault, šéf módního impéria, nad skonem šéfdesignéra značky vyjádřil lítost. „Jsem v šoku z této hrozné zprávy,” citovala Arnaulta agentura Reuters.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Pocta Virgilovi. Tenisky navržené zesnulým návrhářem z Louis Vuitton se vydražily za miliony

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme