Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

reportáž - informace o tématu

Noční trh na Phu Quocu, kde seženete místní pepř

Výprava na ostrov Phu Quoc, kde roste nejlepší pepř na světě

Za nejlepší pepř na světě bývá označován Kampotský pepř, který roste v Kambodži a je chráněn globální ochrannou známkou. Pár desítek kilometrů od Kampotu v Thajském zálivu ale leží vietnamský ostrov Phu Quoc. A právě tady pěstují pepř ze stejných rostlin, jen na ještě příhodnějším podloží a v lepších klimatických podmínkách. Místní pepř tak mnozí považují za ještě lepší než ten Kampotský. Vyzkoušet to může každý, protože právě na Phu Quoc nyní létají přímé spoje z Prahy.

Přečíst článek
Andrej Babiš mladší u soudu

Najít Babiše mladšího byl veřejný zájem. Švýcarský soud zamítl žalobu na české reportéry

Přečíst článek

První třída British Airways je spíš business class. Solidní šampaňské, ale žádný kaviár

Přečíst článek

REPORTÁŽ: Vikingové, papuchalkové, ropa a Jimmy Perez. Shetlandy jsou jiná Británie

Přečíst článek
Prodavač v Casa Magazines Syed Khalid Wasim zvaný "Ali"

REPORTÁŽ: Mizející svět papírových médií uchovává unikátní obchůdek v New Yorku

Přečíst článek
REPORTÁŽ: Navštívili jsme nejvoňavější kout světa. Je jím Salála v Ománu

REPORTÁŽ: Navštívili jsme nejvoňavější kout světa. Je jím Salála v Ománu

Ideální klima, 30 stupňů, příjemné moře. Za 10 minut se přesunete do hor a za půl hodiny můžete kráčet po měsíční krajině místní pouště. Salála v Ománu je okouzlující místo, odkud putují voňavé františky do celého světa. A děje se tak již tisíce let. I proto to tady všude voní omamnými éterickými oleji z pryskyřic.

Přečíst článek
Thajsko 2023

REPORTÁŽ: V Thajsku stojí Red Bull sedm korun. A taky je to krásná země

Thajsko bývalo rájem batůžkářů. Po pandemii se však otevřelo všem turistům, k čemuž přispívají také přímé lety z Prahy do provincie Krabi. Stojí to za to? Jednoznačně ano.

Přečíst článek
Egyptské letovisko Marsa Matruh

Reportáž: Na Hurghadu zapomeňte. Skutečný Egypt lze ještě najít u pobřeží Středozemního moře

Češi dosud detailně prozkoumávali Egypt hlavně u pobřeží Rudého moře. Nově, je to jen pár týdnů, se přímým letem z Prahy dostanou i do města Marsa Matruh na pobřeží Středozemního moře. Co tam najdou?

Přečíst článek
Takto probíhá výstavba nové čtvrti na Smíchově.

REPORTÁŽ: Čtvrť Smíchov City za 20 miliard se klube. Lidé se nastěhují za pár měsíců

Nová čtvrť na Smíchově začíná mít reálné obrysy. První budovy by mohly sloužit nájemcům a nájemníkům už na přelomu roku. Ulice ponesou jména slavných Češek, jako jsou Madeleine Albrightová nebo Meda Mládková.

Přečíst článek
uvítací drink a balíček v business class na palubě aerolinek Etihad

Etihad je často přehlížen, nabízí ale nadstandardní zážitek z cesty

Vlajkový dopravce Spojených arabských emirátů Etihad patří mezi takzvané ME3, tedy nejvyhlášenější blízkovýchodní přepravce – Qatar Airways, Emirates a Etihad - i když nemá nejhustší síť linek. Společnost v předcovidových letech generovala miliardové ztráty, takže rozšiřování své sítě zatrhla. Aerolinky si ale naordinovaly reorganizaci a tento týden představily velmi slušné finanční výsledky za prvních šest měsíců letošního roku, když vydělaly 680 milionů dolarů hrubého. Takže kdo ví, třeba se jednou dočkáme přímého spojené Praha – Abú Dhabí na křídlech emirátského národního dopravce.

Přečíst článek
Rhodos

Čtenáři píší: Řecko? Peklo na zemi i opačná zkušenost

Reportáž kolegy Zdeňka Pečeného o dovolené v Řecku vzbudila vášnivé reakce. Některé zde vybíráme.

Přečíst článek
Rhodos

REPORTÁŽ: Jel jsem do Řecka a stejnou chybu už neudělám

„Super jídlo a pohostinní lidé,“ vyskočí na mě, když otevřu nějakého turistického průvodce o jakémkoliv řeckém ostrově. Dovolím si nesouhlasit. Strávil jsem týden projížděním řeckého ostrova Rhodos ve snaze nalézt nějaké pohostinné lidi. Viděl jsem vše od velmi chladné obsluhy, přes naprosto apatickou (nejčastěji) až po tu agresivní, když se vám něco nelíbí.

Přečíst článek
Klášter svatého Gabriela sloužil benediktinkám beuronské kongregace. Stojí v Holečkově ulici na pražském Smíchově.

V minulosti sloužil řeholnicím, pak poště. V budoucnu klášter přivítá VIP hotelovou klientelu

Na jeho výstavbu stačil na konci 19. století milion zlotých. O 150 let později se klášter Gabriel Loci promění v luxusní hotel. Majitele objektu, firmu Cimex, to vyjde až na dvě miliardy korun.

Přečíst článek
Osm let a sedm miliard dolarů (téměř 155 miliard korun). Tak dlouho trvaly a tolik stály přípravy na právě probíhající výstavu Expo v Dubaji, kterou od začátku října navštívily už tři milióny lidí.

Reportáž: Dubaj je kvůli Expu přecpaná. Čtvrť už jí zůstane

Osm let a sedm miliard dolarů (téměř 155 miliard korun). Tak dlouho trvaly a tolik stály přípravy na právě probíhající výstavu Expo v Dubaji, kterou od začátku října navštívily už tři milióny lidí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Britská společnost JD Sports Fashion koupí za zhruba 1️⃣,1️⃣ miliardy dolarů (26,1 miliardy korun) amerického konkurenta, maloobchodního prodejce sportovního oblečení Hibbett. Největší britský maloobchodní prodejce sportovního oblečení se snaží expandovat na jihovýchod USA. S odvoláním na dnešní oznámení dvojice firem o tom informovala agentura Reuters.
Novým ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) bude 👨 Tomáš Boráň, který od roku 2017 vede sekci registrací tohoto lékového ústavu. Do funkce nastoupí 1. května, řekl dnes ČTK mluvčí ministerstva zdravotnictví (MZd) Ondřej Jakob. Loni se ministerstvo šéfa SÚKL pokusilo vybrat dvakrát. 
Prodej telefonů iPhone firmy Apple se v Číně v prvním čtvrtletí letošního roku 📉 snížil o 19,1 procenta, což byl nejhorší výkon firmy od roku 2020, kdy svět bojoval s pandemií nemoci covid-19. Prodej konkurenční čínské značky Huawei naopak vzrostl o téměř 70 procent. Apple se tak mezi největšími prodejci v Číně propadl na třetí místo z loňského prvního a má jen těsný náskok před Huawei.
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) uložil pokutu 1️⃣8️⃣,8️⃣ milionu korun společnosti EP Energy Trading z Energetického a průmyslového holdingu (EPH) podnikatele Daniela Křetínského. Sankce je za to, že EP Energy uskutečnila fúzi s Gazela Energy před tím, než měla povolení ÚOHS. 
Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal posuzovat nákup 45procentního podílu v 🚜 zemědělské skupině J&T Zemědělství a Ekologie (JTZE) Dušana Palcra fondem J&T Arch Investments. Vyplývá to z oznámení zveřejněného na internetových stránkách úřadu. Fond o transakci informoval na konci března, hodnotu transakce nezveřejnil.
Česká národní banka (ČNB) příští týden možná ještě sníží úrokové sazby. Poté ale bude k dalšímu snižování sazeb přistupovat velmi opatrně, řekl dnes guvernér ČNB Aleš Michl na Diskusním fóru ČNB v Pardubicích. Snižovat úrokové sazby začala ČNB loni v prosinci, od té doby klesla základní úroková sazba ze sedmi procent na 5️⃣,7️⃣5️⃣ procenta.
Prodej elektromobilů letos navzdory nepříznivým podmínkám na některých trzích globálně výrazně naroste, vyplývá z dnes zveřejněné zprávy Mezinárodní agentury pro energii (IEA). Klíčem k budoucímu růstu bude podle ní cenová dostupnost a nabíjecí infrastruktura. Letos se podle IEA prodá 1️⃣7️⃣ milionů elektromobilů, zatímco loni to bylo 14 milionů aut. 
Následkem bojů v Pásmu Gazy mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás zahynulo 34 183 Palestinců a 77 143 utrpělo zranění, uvádí úřady ovládané Hamásem ve svém pravidelném hlášení na síti Telegram. Za poslední den podle nich přibylo 32 mrtvých. Média připomínají, že boje v Gaze dnes pokračují 2️⃣0️⃣0️⃣. dnem. Válku loni 7. října podnítil teroristický útok Hamásu v jižním Izraeli.
Německá 👮 policie zadržela jednoho ze spolupracovníků lídra kandidátky Alternativy pro Německo (AfD) pro volby do Evropského parlamentu. Informovala o tom veřejnoprávní televize ARD, podle které měl spolupracovník Maximiliana Kraha sledovat pro Peking čínskou opozici a předávat Číně informace o chodu europarlamentu.
Počet kybernetických útoků na klienty bank se v prvním čtvrtletí 2024 meziročně 📈 zvýšil o 21 procent, napadeno bylo 20 723 klientů. Za první čtvrtletí tzv. e-šmejdi způsobili škody za 357,2 milionu korun, což je však ve srovnání se stejným obdobím loni pokles o více než 18 milionů korun, uvedla Česká bankovní asociace.
Reklama
Reklama
Doporučujeme