Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

rekonstrukce - informace o tématu

Zámecký komplex v Dolních Kounicích je stále na prodej.

Fotogalerie: Výprodej zámků v Česku. Některé stojí jako pražský byt

Ty alespoň částečně zrekonstruované u velkých měst nebo hranic s Německem stojí stovky milionů. Ty menší v horším stavu vyjdou i na méně než 20 milionů. Podívejte se na aktuální nabídku zámků na prodej.

Přečíst článek
Budova projde rekonstrukcí.

Architekt: Hlavák je jedinečný. Takové nádraží nemá žádné evropské město. Proto jsme ho chtěli zachovat

Přečíst článek
Takto dopadla rekonstrukce 500 let starého domu.

FOTOGALERIE: V ruinách našli cenné krovy, původní výmalby i renesanční stropy

Přečíst článek
Takto by mělo v budoucnu vypadat Hlavní nádraží v Praze.

Petra Jansová: Tohle bude zase ostuda. V Praze se hádáme i kvůli nádraží

Neuplynul ani rok a je to tu zas. Praha opět řeší onu profláklou otázku: bourat, nebo nebourat?

Přečíst článek
V sousedství katedrály svatého Víta vyrostly dvě přístavby podle návrhu architektonického ateliéru Acht.

Fotogalerie: Po 70 letech se na Pražském hradě stavělo, přímo u katedrály

Nejde jen o rekonstrukci ruiny. Obnovou Nového proboštství se návštěvníkům otevřou dvě dosud nepřístupná nádvoří Pražského hradu.

Přečíst článek

Třeboňské lázně mají za 95 milionů nové wellness centrum. Podívejte se

Patří k těm nejznámějším lázeňským domům v Česku. I proto se v poslední době lázně Aurora dočkaly nejenom dostaveb, ale i rekonstrukce. Nově mají i wellness centrum, které navrhlo architektonické studio Plus One Architekti. Realizace vyšla na 95 milionů.

Přečíst článek
Rekonstrukce domu z 50. let

Fotogalerie: Jak rekonstruovat? Třeba jako v Brně

Směrem do ulice nedoznal domek z 50. let zásadních změn, jinak je tomu ale uvnitř a směrem do zahrady, kde zdivo nahradila velkoformátová okna. I tentokrát se ateliéru ORA podařilo navázat na původní vrstvy.

Přečíst článek
Stanice metra A Jiřího z Poděbrad se po rekonstrukci opět otevřela pro cestující

FOTOGALERIE: Stanice metra Jiřího z Poděbrad se po miliardové rekonstrukci opět otevřela

Cestující pražským metrem budou moci po rekonstrukci opět využívat stanici metra A Jiřího z Poděbrad. Dopravní podnik ji kompletně zrekonstruoval, vyměnil eskalátory a buduje výtah pro bezbariérový přístup. Práce začaly 1. září 2021 a od poloviny ledna letošního roku byla stanice zcela uzavřena. Celková rekonstrukce vyjde podle původních informací DPP na 1,29 miliardy korun. Stanice byla otevřena na konci roku 1980.

Přečíst článek

Nemáme s tím problém. Památkáři dali zelenou Savarinu

Ostře sledovaný projekt Savarin v centru Prahy má zelenou od památkářů. Projekt zpřístupní doposud uzavřený vnitroblok veřejnosti. Vznikne zde náměstíčko se zahradou, kavárnami, restauracemi, ale i vstupem do metra.

Přečíst článek
V kostele v Bozkově na Semilsku mají po deseti letech funkční původní varhany

V barokním kostele na Semilsku se opět rozezněly vzácné varhany, oprava za miliony trvala dekádu

Zvuk vzácných varhan mohli po deseti letech slyšet účastníci mše v poutním kostele Navštívení Panny Marie v Bozkově na Semilsku, který nese přízvisko Královna hor. Nástroj z poloviny 19. století patří k nejcennějším v litoměřické diecézi, byl ale v havarijním stavu a na jeho opravě se pracovalo od roku 2013. Stála přes 5,5 milionu korun.

Přečíst článek
Katedrála Notre-Dame se znovu otevře veřejnosti v roce 2024

Symbol Paříže ožívá. Katedrála Notre-Dame se příští rok otevře veřejnosti

Obyvatelé Paříže a turisté z celého světa se v příštím roce dočkají znovuotevření ikonické památky hlavního města Francie. Více než pět let od požáru by se 8. prosince 2024 měla otevřít katedrála Notre-Dame pro veřejnost. Ještě v letošním roce však historickou památku a všechny, kteří ji opravují, čeká náročný úkol - vztyčení nového sanktusníku.

Přečíst článek
České dráhy doprodaly pozemky na smíchovském nádraží

České dráhy za miliardy doprodaly pozemky na smíchovském nádraží

České dráhy prodaly zbývající část pozemků na smíchovském nádraží v Praze za necelé dvě miliardy korun. Přes 126 tisíc metrů čtverečních pozemků odkoupí společnost Sekyra Group. České dráhy uvedly, že dohromady tak za pozemky na Smíchově získaly 2,4 miliardy korun. Na pozemcích má vyrůst nová čtvrť Smíchov City.

Přečíst článek
Bývalý areál Schindlerovy továrny v Brněnci

Továrna Oskara Schindlera v Brněnci dostane novou tvář. Vzniknout zde mají muzeum, sportoviště i byty

Nadační fond Archa - rodiny Löw-Beer a Oskara Schindlera ve spolupráci s mezinárodní organizací Inspireli Awards vyhlašuje soutěž na celkový návrh přeměny bývalého areálu Schindlerovy továrny v Brněnci na muzeum přeživších holokaustu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme