Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Renomia vstupuje na rakouský trh. Koupila podíl v Steinmayr & Co

Renomia vstupuje na rakouský trh. Koupila podíl v Steinmayr & Co
Nepalovi. Renomia, užito se svolením
 ČTK

Největší pojišťovací makléř v Česku a ve střední Evropě Renomia Group koupila podíl v rakouské firmě Steinmayr & Co, a vstupuje tak na rakouský trh. Pojistné, které Renomia Group v zemích střední Evropy pro své klienty spravuje, touto akvizicí překročí 20 miliard korun. 

Reklama

„Rakousko je třináctou zemí střední Evropy, kam se nám podařilo vstoupit a spojit se zavedenou rodinnou firmou postavenou na společných hodnotách a silné vizi do budoucna,“ uvedl řídicí partner Renomie Pavel Nepala.

Pro Renomii jde již o několikátou akvizici za poslední rok. Naposledy v dubnu získala majoritní podíl v bulharské společnosti Renewable Energy Insurance Broker, která se specializuje na pojištění obnovitelných zdrojů energie, zejména solárních a větrných elektráren, napsal magazín Forbes. 

„Vstupem do Renomia Group budeme schopni našim klientům zajišťovat špičkové služby kdekoli na světě,“ doplnil řídicí partner Steinmayr & Co Christian Steinmayr.

Historie Steinmayr & Co sahá do roku 1970. Společnost se specializuje na poskytování služeb pro firemní klienty v průmyslu, hotelnictví a obchodu. Je dlouhodobým partnerem v pojištění a risk managementu pro pořadatele sportovních, společenských a kulturních akcí. Jejími klienty jsou mimo jiné významná alpská lyžařská střediska nebo závody světového poháru v lyžování. Od roku 2010 se pod vedením Christiana Steinmayra, syna zakladatele Wolfganga Steinmayra, zaměřuje také na mezinárodní pojistná řešení.

Renomia má více než 2500 spolupracovníků ve 13 zemích regionu. Založena byla v roce 1993 v ČR rodinou Nepalových, kteří společnost stále aktivně řídí. V žebříčku 200 největších rodinných firem v Česku, který sestavuje magazín Forbes, jim patří 31. místo.  Strategickým partnerem a spoluakcionářem Renomie je společnost Gallagher s přibližně 48 tisíci spolupracovníky ve 130 zemích světa. Renomia zajišťuje na mezinárodní úrovni služby risk managementu a pojištění, správy financí či dotačního poradenství.

Jana Brodani: Dlouhodobý investiční produkt je šancí pro důstojnější stáří

Dlouhodobý investiční produkt (DIP) míří ve sněmovně do třetího čtení. Stejně jako doplňkové penzijní spoření bude součástí daňově zvýhodněného třetího důchodového pilíře. Jeho účelem bude motivovat lidi, aby si ve větší míře sami zajistili peníze na stáří a nespoléhali se jen na státní důchod. „Jedná o vcelku malou legislativní změnu, která ovšem přinese větší šanci na důstojné stáří,“ uvádí v komentáři k DIP Jana Brodani, výkonná ředitelka AKAT ČR.

Přečíst článek

Mezi největší české výrobce zemědělských strojů patří společnost Bednar FMT

Evropský trh už české agrární strojaře neuživí. Ti osvícení už hledají byznys jinde

Hlavním trhem českých výrobců zemědělských strojů je dlouhodobě Evropská unie, zároveň se dokázali výrazně prosadit také v zemích bývalého Sovětského svazu. Časy se ale mění. S ruským trhem už není možné počítat a Putinova agrese na Ukrajině prozatím zmařila i řadu obchodů v této zemi. Jak v rozhovoru pro Export.cz upozornil Michal Kukula, prezident Asociace zemědělské a lesnické techniky (A.Zet), poptávka klesla také v Evropě – v důsledku energetické krize, války na Ukrajině, zvýšené inflace a nižších výkupních cen zemědělských komodit.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme