Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Radovan Vítek - informace o tématu

Miliardář Radovan Vítek a jeho CPI má kvůli sporům zablokován majetek na Kypru na třináct miliard

AKTUALIZOVÁNO: Miliardář Vítek má kvůli sporům zablokován majetek na Kypru za třináct miliard

Kyperský soud nařídil bankám zmrazit českému miliardáři Radovanu Vítkovi majetek v hodnotě 13 miliard korun. Uvádí to německý ekonomický deník Handelsblatt, podle kterého se případ týká Vítkovy investiční a realitní společnosti Czech Property Investments (CPI) a jeho sporů s někdejšími partnery z Česka, Švýcarska a Spojených států. Skupina CPI Property Group zmrazení majetku popřela, předběžné opatření není účinné, reagoval její mluvčí Jakub Velen.

Přečíst článek

Nejrůstovější rok v historii CPI Property. Společnosti Radovana Vítka loni rekordně stoupl hrubý provozní zisk

Přečíst článek
Karel Komárek

Někde je svět evidentně v pořádku. Čeští miliardáři výrazně zbohatli

O více než 70 miliard se rozšířil majetek majitele skupiny KKCG Karla Komárka. Stal se tak největším skokanem mezi tuzemskými miliardáři, vyplývá z aktulního žebříčku nejbohatších Čechů magazínu Forbes. Na první místě dál zůstávají většinoví vlastníci skupiny PPF v čele s Renátou Kellnerovou.

Přečíst článek
CPI Property Group

Magnát Vítek přeprodává nemovitosti za miliardy

Miliardář Radovan Vítek přeprodává portfolio maloobchodních nemovitostí společnosti Immofinanz, kterou většinově vlastní. Hodnota transakce činí v přepočtu osm miliard korun.

Přečíst článek
CPI Property Group

Realitnímu impériu Radovana Vítka se daří. Hlavně díky akvizicím

Koupě rakouských realitních společností Immofinanz a s Immo se miliardáři Radovanu Vítkovi hrubě vyplácí. Zisk jeho realitního impéria CPI Property Group roste o desítky procent.

Přečíst článek
CPI Property Group

Realitní magnát Vítek ovládl další skupinu. Patří mu 80 procent rakouské s Immo

Společnost CPI Property Group (CPIPG) realitního dravce Radovana Vítka si zajistila většinový podíl v rakouské firmě s Immo.

Přečíst článek
CPI Property Group

Realitní magnát Vítek zahájil odkup zbývajících akcií rakouské s Immo

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) miliardáře Radovana Vítka zahájila nabídku na odkup zbývajících akcií rakouské společnosti s Immo. Nabídka trvá ode dneška do 12. srpna.

Přečíst článek
CPI Property Group

Vítkova CPI má za sebou tučný kvartál. Přišla si na devět miliard, i díky Immofinanz

Zisk realitní společnosti CPI českého miliardáře Radovana Vítka vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 243 procent na 381 milionů eur (zhruba 9,4 miliardy korun).

Přečíst článek
Petr Kellner

Dalibor Martínek: Co zbyde po českých miliardářích? Zatím to nevypadá na velkou slávu

Spousta velkých a úspěšných českých firem nyní slaví svá jubilea. Vznikly zhruba před třiceti lety. Majitel uspořádá velkolepou party, balónky, hudba. Dobíhá etapa, kdy současní padesátníci a šedesátníci zakládali své firmy. Klíčovou otázkou je, co bude s jejich firmami dál. 

Přečíst článek
Radovan Vítek z CPI Property Group

Miliardář Radovan Vítek si plní sen. Ovládne rakouskou skupinu Immofinanz

Osmý nejbohatší Čech se stane faktickým vládcem obří rakouské realitní skupiny Immofinanz, která jeho CPI Property Group velmi často konkurovala. Antimonopolní úřady ve všech zemích ale spojení obou skupin odsouhlasily.

Přečíst článek
CPI Group Radovana Vítka

Dobré zprávy pro magnáta Vítka. CPI vydělalo devět miliard a může převzít Immofinanz

Realitní magnát Radovan Vítek může ovládnout Immofinanz, má k tomu souhlas už i slovenského antimonopolního úřadu. Jeho skupině CPI Property Group se daří, loni zvýšila provozní zisk o šest procent na 360 milionů eur (8,8 miliardy korun), oznámila skupina.

Přečíst článek
Václav Klaus a Václav Havel

Devadesátky. Éra, která dala světu nejednoho českého miliardáře

Devadesátá léta ani zdaleka nejde odbýt příběhy o prudkém nárůstu kriminality. Byl to přechod z časů, v nichž co nebylo výslovně dovoleno, bylo zakázáno do doby, kdy co není výslovně zakázáno, je dovoleno. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Americký provozovatel alternativní taxislužby Uber čelí v Británii žalobě ze strany tradičních londýnských taxikářů, která by ho mohla stát více než 250 milionů liber (přes 7️⃣ miliard korun). Informuji o tom server BBC a list Financial Times.
Ukrajinské drony v noci na dnešek poškodily ⚡ energetickou infrastrukturu v západoruské Orlovské oblasti, uvedl na telegramu tamní gubernátor Andrej Klyčkov. Útok bezpilotních letounů z Ukrajiny, která se od února 2022 brání ruské invazi, na energetické zařízení dnes oznámil i šéf nedaleké Smolenské oblasti Vasilij Anochin. Kyjev jejich prohlášení nekomentoval.
Nejméně 36 lidí zahynulo v hornaté oblasti na jihu Číny, kde se ve středu po silných deštích zřítila část 🛣️ dálnice. Dalších 30 lidí je zraněných. S odkazem na čínské úřady o tom dnes informovala agentura AP. Předchozí bilance hovořila o 24 mrtvých.
Nejméně 1️⃣3️⃣ zraněných si dnes v Oděse na jihu Ukrajiny vyžádal ruský útok podniknutý balistickou raketou. Úder také na místě vyvolal rozsáhlý požár, uvedla agentura Reuters s odkazem na šéfa správy Oděské oblasti Oleha Kipera.
Spojené státy dnes obvinily Rusko z porušování 📜 úmluvy o chemických zbraních. Podle Washingtonu Rusové proti ukrajinským vojákům nasadili dusivou látku chlorpikrin i chemické prostředky k potlačování nepokojů, informovala agentura Reuters.
Reklama
Reklama
Doporučujeme