Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

půjčky - informace o tématu

Jiří Vančura, šéf korporátního financování v Trinity Bank
video

Jiří Vančura: Ve financování developerských projektů budeme letos dál růst

Trinity Bank dosud napůjčovala na rozličné developerské projekty přes dvacet miliard korun a chce tento objem dál zvyšovat. „Dbáme na to, aby naše půjčky byly dobře splatitelné i v době krize,“ říká Jiří Vančura, v Trinity ředitel financování nemovitostí. Banka podle něj ani v době vysokých úrokových sazeb nijak neomezovala financování projektů, tak jak to dělaly některé jiné finanční domy.

Přečíst článek
Jak poznat nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí?

Jak poznat nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí? To nechte na nás

Přečíst článek

Evropské realitní fondy přestaly být „sexy“. Investoři z nich stahují své peníze

Přečíst článek

Člen NERVu: Levné peníze se vrátí rychle. Už díky demografii a technologickému pokroku

Přečíst článek
Češi jsou dobří dlužníci. Splácejí lépe než většina Evropanů, říká Michal Straka z agentury Ipsos

Češi jsou dobří dlužníci. Splácejí lépe než většina Evropanů, říká Michal Straka z agentury Ipsos

Přečíst článek
Vysoce rizikově se zadlužuje 11 procent Čechů

Češi zlepšili svou finanční gramotnost, ukázal průzkum. I tak se 11 procent z nich rizikově zadlužuje

Vysoce rizikově se v posledním roce při půjčování peněz chovalo 11 procent Čechů, před rokem to bylo deset procent. Vyplývá to z průzkumu mezi tisícovkou respondentů, který představila Česká bankovní asociace a agentura Ipsos. Lidí, kteří se nechovají rizikově, podle výsledků průzkumu zároveň výrazně přibylo. Jejich podíl stoupl ze 33 na 42 procent.

Přečíst článek
dvousetkoruna

Index: Sazby spotřebitelských úvěrů se už téměř rok nezměnily

Průměrná sazba spotřebitelských úvěrů v říjnu klesla meziměsíčně o 0,06 bodu na 9,36 procenta. Vyplývá to z Broker Consulting Indexu spotřebitelských úvěrů. V meziročním porovnání je hodnota nižší o 0,1 procentního bodu. Analytici neočekávají minimálně do konce tohoto roku výraznější výkyvy ani jedním směrem.

Přečíst článek
Průměrná sazba hypoték na počátku července klesla na 6,24 procenta (ilustrační foto)

Splacení hypotéky dřív zdraží. Ale míň, než vláda původně navrhovala

Klienti bank by měli bankám při předčasném splacení hypotéky zaplatit čtvrt procenta z nesplacené jistiny za každý započatý rok zbývajícího období. Celkově tato částka nebude smět překročit jedno procento. Schválila to sněmovna v předloze, která mění zákony v souvislosti s rozvojem finančního trhu. Vláda původně navrhla, aby klienti platili dvě procenta. Sněmovna také rozhodla, že nové pravidlo se použije až u nových hypotečních smluv a nebo už u existujících smluv při novém zafixování úrokové sazby. Předlohu nyní dostane k posouzení Senát. Obsahuje i možnost sjednat si daňově zvýhodněné pojištění dlouhodobé péče pro případ špatného zdravotního stavu, kdy si klient z pojistky zaplatí péči.

Přečíst článek

Inflace a zadlužení jako tikající bomba. Argentině hrozí platební neschopnost i politické změny

V Argentině kulminují problémy s vysokou inflací a vysokým zadlužením. Mizerná ekonomická situace ovlivňuje domácí politiku a vznáší otázky nad kroky Mezinárodního měnového fondu, který je k argentinské finanční morálce benevolentní.

Přečíst článek
Nájemné (ilustrační foto)

Lukáš Kovanda: Zdraží Green Deal vládám půjčky a lidem dvojmo nájmy?

Děje se nebývalá, ale zásadní věc. Láme se mnohaletý trend. Končí jedna éra. Úroky na půjčkách vládám ve světě jsou nejvýše za 15 let. Zdražuje i půjčování české vlády. Bank of America říká, že svět čeká „nový normál“, kdy třeba úrok na desetileté půjčce vládě USA bude trvaleji činit kolem 5 procent. Úrok na desetileté půjčce vládě USA je už dnes v podstatě na maximu od světové finanční krize let 2008 a 2009. Roste tedy i úrok na právě dlouhodobém dluhu, mezi nějž se ten s deseti lety do splatnosti řadí.

Přečíst článek
Spoření

Stavební spořitelny půjčily lidem do července 20,3 miliard korun. Polovinu toho co loni

Stavební spořitelny poskytly od ledna do konce července úvěry za 20,3 miliardy korun. Je to o 52,9 procenta méně než ve stejném období loňského roku, propadá se zejména objem úvěrů zajištěných zástavním právem k nemovitosti. Meziročně se snížil i počet nově uzavřených smluv o stavebním spoření, stejně jako cílová částka, na kterou lidé spoří. Vyplývá to z údajů všech pěti českých stavebních spořitelen.

Přečíst článek
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Lukáš Kovanda: Prigožinova vzpoura oživila zájem o půjčování Zelenskému

Ukrajinské vládní dluhopisy jsou letním investičním hitem. Za necelé dva měsíce vzrostly na ceně až o 70 procent. Investoři totiž stále více věří v solidní budoucnost ukrajinské ekonomiky, aktuálně podpořenou nejen lepším makroekonomickým výhledem a mezinárodní finanční pomocí, ale také červnovým fiaskem vzpoury žoldnéřů Jevgenije Prigožina. Roste zájem nejen o dluhopisy ukrajinské vlády, ale i tamních firem a podniků.

Přečíst článek
Je lepší si půjčit u rodiny, nebo u finanční instituce?

Je lepší si půjčit u rodiny, nebo u finanční instituce?

Rozbité auto, porouchaná lednice nebo akutní rekonstrukce koupelny? Nečekané situace, které si žádají větší investice. Co dělat, když momentálně nemáte dostatek volných financí? Jedním z řešení je půjčka. Je lepší o půjčku požádat někoho z rodiny, nebo raději finanční instituci?

Přečíst článek

Lidé v nouzi mají smůlu, už ani splátkové firmy jim nechtějí půjčovat

O nebankovní půjčky je nyní enormní zájem. Vloni firmy, které poskytují půjčky a nejsou bankou, rozpůjčovaly téměř 34 miliard korun. Číslo patrně poroste. Nejnovější průzkum, který si firmy půjčující peníze nechaly zpracovat u Centra tržních analýz, ukázal, že firmy jako Provident, Zaplo nebo Faircredit ale i další, odmítají stále více potenciálních klientů.

Přečíst článek
Ukrajinský premiér Denys Šmyhal

Pomoc od MMF je zoufale pomalá, rozčílil se ukrajinský premiér Šmyhal

Skutečně jsme udělali vše potřebné, abychom získali půjčku od Mezinárodního měnového fondu, prohlásil předseda ukrajinské vlády Denys Šmyhal. Fond je však obezřetný a poukazuje na vysokou míru nejistoty související s válkou.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme