Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

private equity - informace o tématu

Private equity fondy jsou kořením portfolia investora. Češi je ale stále spíše přehlížejí

Private equity fondy jsou kořením portfolia investora. Češi je ale stále spíše přehlížejí

Private Equity (PE) je segmentem investičního světa, který zůstává za oponou mainstreamové finanční sféry. „Možná jste slyšeli o velkých investičních společnostech, jako je Blackstone nebo KKR, kteří se účastní velkých transakcí a pro své investory generují vysoké zhodnocení. V kontextu české investiční scény, PE představuje dosud ne plně využitý potenciál, který může obohatit portfolia místních investorů,“ píše ve svém komentáři analytik J&T Jakub Kudýn.

Přečíst článek

Aktivní vs. pasivní investování: Jak alokují kapitál velcí hráči, popisuje analytik

Přečíst článek
Investice soukromého kapitálu do start-upů byly loni v Česku rekordní.

Startupy stále lákají. České private equity fondy loni investovaly rekordní částku

Přečíst článek

Asociace venture kapitálu ocenily transakce roku. Zabodoval Čuprův Rohlík i slovenské Photoneo, které učí roboty vidět a myslet

Letošní CVCA & SLOVCA Awards už znají své vítěze. Na rozdíl od loňska se ocenění rozdala společně pro český a slovenský trh. Cenu za impact transakci roku si odnáší český Deafcom, který usnadňuje komunikaci neslyšícím. Newstream byl mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Asociace ocení nejlepší správce majetku z České republiky i Slovenska

Manažeři private equity (PE) a venture kapitálových (VC) fondů, poradci, banky i právnické firmy. Ti všichni pomáhají růstu zejména malých a středních firem díky prostředkům PE a VC investorů. A zaslouží si za to být oceněni, říká Zuzana Picková, ředitelka asociace CVCA, která pořádá už druhý ročník soutěže CVCA Awards. Letos poprvé si ceny odnesou také správci majetku ze Slovenska. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Radovan Vávra, předseda představenstva SimpleCell Networks, investor, bývalý bankéř a popularizátor finanční gramotnosti a investování

Digitální token místo akcie? Nic pro nezkušené investory

Twitterová celebrita Radovan Vávra svým projektem uvedeným na připravovanou tokenovou burzu XIXOIO podpořil zájem o nové formy firemního financování. Ovšem projekt již nyní zpochybňují jiná známá jména.  

Přečíst článek
Igor Fajt, Jet Investments

Brněnský miliardář chce vytvořit největší fond na investice do firem

Nový fond Igora Fajta chce získat osm miliard korun a kupovat průmyslové podniky v Česku i Polsku a Německu.

Přečíst článek
ESG, ilustrační foto

Zelené investice jsou příležitost, věří svět. Češi to vidí jinak a mohou vydělat miliardy

Udržitelnost se stává čím dál důležitějším kritériem pro investory. Velké společnosti začínají výrazně rozšiřovat své zelené portfolio a opouštějí „špinavé“ byznysy. To paradoxně může být prostor pro velké tuzemské hráče, kteří mají mezinárodní ambice, naznačuje například plán miliardáře Pavla Tykače. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme