Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF - informace o tématu

Rodina zesnulého Petra Kellnera zakládá superholding. Spadat pod něj bude i skupina PPF

Manželka a dcery Petra Kellnera zakládají rodinný holding Amalar. Spadne tam i PPF

Rodina zesnulého Petra Kellnera zakládá společnost Amalar Holding, do které se postupně včlení všechna rodinná aktiva. Cílem je zjednodušení vlastnické struktury, která bude plně pod kontrolou rodiny Kellnerových, sdělil její mluvčí Tomáš Perman. Novou společnost označuje jako superholding.

Přečíst článek
PPF prodá část Home Creditu Japoncům.

PPF dokončila prodej Home Creditu v Asii. Zinkasovala 15 miliard

Poskytovatel spotřebitelských úvěrů Home Credit Group z finanční divize skupiny PPF dokončil prodej svých aktiv v Indonésii a na Filipínách. Kupujícím je konsorcium dceřiných společností japonské Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) pod vedením thajské Krungsri Bank (Bank of Ayudhya PCL). PPF to uvedla na svém webu. Celková cena transakce činila podle dřívějších informací přibližně 615 milionů eur (v přepočtu asi 15 miliard korun).

Přečíst článek
TV Nova loni zvýšila zisk o šest procent na 1,1 miliardy korun

TV Nova loni zvýšila zisk na 1,1 miliardy, dařilo se streamovací službě Voyo

Televize Nova, která patří do skupiny PPF, loni zvýšila čistý zisk o šest procent na 1,11 miliardy korun. Tržby vzrostly o 15 procent na 7,07 miliardy korun. Největší část tržeb tvořily příjmy z vysílané reklamy, které stouply o 1,6 procenta na 4,43 miliardy korun.

Přečíst článek
Kellnerová s rodinou se stali stoprocentními vlastníky skupiny PPF

Bartoníček a Duvieusart prodali podíl v PPF. Kellnerovi jsou jediní vlastníci

Renáta Kellnerová s rodinou odkoupili minoritní podíly ostatních akcionářů skupiny PPF, Ladislava Bartoníčka a J.-P. Duvieusarta a stali se tak stoprocentními vlastníky skupiny PPF. Bartoníček i Duvieusart shodně vlastnili 0,535 procenta akcií skupiny.

Přečíst článek
PPF Biotech vloží aktiva dceřiné SCTbio do firmy eureKING

PPF má další cíl. Stát se lídrem v biotechnologiích

Společnost PPF Biotech uzavřela smlouvu o vložení aktiv dceřiné společnosti SCTbio do firmy eureKING, francouzské účelové akviziční společnosti (SPAC). Po dokončení transakce získá PPF Biotech menšinový podíl v eureKING. Bude se tak podílet na vytvoření nového evropského lídra v biotechnologické výrobě, jehož akcie budou obchodovány na burze cenných papírů Euronext v Paříži.

Přečíst článek
Jiří Šmejc, ředitel PPF

Šmejc: Úprk z Ruska PPF bolel, ale byl správný. Ztráty kompenzovala jiná teritoria

PPF pod vedením Jiřího Šmejce mění strategii, nový šéf skupiny chce přenést těžiště podnikání na tradiční trhy vyspělých zemí. Rychlý odchod z Ruska, který PPF stál miliardy, a postupné stažení z asijských trhů jsou toho důkazem.

Přečíst článek
Akvizice s účastí PPF. Polská InPost kupuje 30 procent v britské logistické firmě Menzies

Akvizice s účastí PPF. Polská InPost kupuje 30 procent v britské logistické firmě Menzies

Polská společnost InPost se dohodla na převzetí menšinového podílu v britské logistické firmě Menzies Distribution. Za 30procentní podíl zaplatí 49,3 milionu liber, v přepočtu 1,4 miliardy korun. Cílem akvizice je snaha o rychlou expanzi v regionu a uspokojení rostoucí poptávky spotřebitelů. Součástí transakce je i tříletá opce na odkup zbývajících 70 procent Menzies. V InPost vlastní podíl skupina PPF.

Přečíst článek
ProSiebenSat.1

Německá mediální skupina navázaná na PPF šetří. Zruší asi desetinu pracovních míst

Největší soukromá televizní skupina na německém trhu ProSiebenSat.1, jejímž druhým největším akcionářem je PPF Renáty Kellnerové, dostatečně nevydělává, musí stlačit náklady. Chystá se proto zrušit na 400 pracovních míst, což je asi desetina z celku.

Přečíst článek
Zásilkovna se stala vítězem žebříčku 100 nejlepších zákaznických zkušeností v Česku, který každoročně sestavuje poradenská společnost KPMG ČR na základě 50 tisíc zákaznických hodnocení.

PPF zvažuje koupi Zásilkovny. Když, tak ale jedině celou, říká šéf PPF Šmejc

Skupina PPF zvažuje případnou koupi společnosti Packeta, jejíž součástí je v ČR logistická firma Zásilkovna. „Určitě se na to budeme dívat, ale pokud bychom o Zásilkovnu měli zájem, tak jedině o celou,“ řekl novinářům generální ředitel PPF Jiří Šmejc. Zásilkovna vznikla v roce 2010 s cílem usnadnit e-shopům přepravu zboží k zákazníkům. Mluvčí Zásilkovny Kamil Chalupa odmítl informaci jakkoliv komentovat.

Přečíst článek
Odchod z Ruska stál PPF miliardy. Nelitujeme, bylo to správné, prohlásil šéf firmy Šmejc

Odchod z Ruska stál PPF miliardy. Nelitujeme, bylo to správné, prohlásil šéf firmy Šmejc

Náklady skupiny PPF související s odchodem z Ruska po invazi na Ukrajinu dosáhly stovek milionů eur. Nebýt toho, skupina loni měla vyšší zisk než před pandemií COVID-19, řekl ředitel PPF Jiří Šmejc, který stojí v čele skupiny jeden rok. PPF vykázala za loňský rok čistý zisk 140 milionů eur (asi 3,36 miliardy korun), o 49 procent méně než o rok dříve.

Přečíst článek
Škoda Group

Škoda Group loni zvýšila provozní zisk o víc než pětinu. Přibývají kontrakty na zahraničních trzích

Škoda Group, přední evropský výrobce vozidel pro veřejnou dopravu, zvýšila meziročně provozní zisk EBITDA (před úroky, daněmi a odpisy) o 22 procent na loňských 50,2 milionu eur, tedy v přepočtu přes 1,194 miliardy korun. Tržby strojírenské skupiny vzrostly o 26 procent na 763,7 milionu eur, v přepočtu přes 18,168 miliardy korun.

Přečíst článek
Reklama

News box

Skupina tuzemských nemovitostních fondů ZDR Investments vstoupila na slovinský trh, kde koupila tři maloobchodní parky za 6️⃣0️⃣0️⃣ milionů korun. Jde o více než 15 tisíc metrů čtverečních maloobchodní plochy ve městech Slovenj Gradec, Prevalje a Ravne v severní části Slovinska. Rakouská Raiffeisen banka na akvizici skupině půjčila 60 procent částky. 
Kurz japonského 💴 jenu se dnes propadá na několikaletá minima vůči americkému dolaru a euru. Investoři čekají na zasedání japonské centrální banky na konci týdne a podle agentury Reuters vyhodnocují, nakolik pravděpodobná je její intervence na podporu jenu.
Americká zbrojovka Lockheed Martin v prvním čtvrtletí meziročně 📈 zvýšila tržby o téměř 14 procent na 17,2 miliardy dolarů (přes 400 miliard korun). Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Lockheed Martin těží z geopolitického napětí, v jehož důsledku se zvyšují výdaje na zbrojení. Výsledky podniku jsou považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu, napsala agentura Reuters.
Americký výrobce elektrovozů Tesla  zruší v gigafactory u Berlína 400 pracovních míst. To odpovídá asi třem procentům tamní pracovní síly. Firma to podle agentury DPA uvedla v dnešním sdělení. Podnik propouští kvůli malému zájmu o elektromobily celosvětově.
Bývalý český ministr životního prostředí 👨 Jan Dusík se stal zástupcem generálního ředitele pro klimatickou politiku v Evropské komisi, potvrdila dnes unijní exekutiva. Stal se tak jedním z nejvýše postavených českých úředníků v unijních institucích. Výběrové řízení mělo několik kol a Dusík porazil množství uchazečů z několika států.
Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než 🔟 firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit.
Největší ruská banka Sberbank vyplatí za loňský rok na dividendách rekordních 7️⃣5️⃣0️⃣ miliard rublů (191 miliard korun). Oznámil to generální ředitel banky German Gref. Většinovým vlastníkem Sberbank je stát, dividendy banky jsou tak významným příspěvkem do státního rozpočtu.
Ruská armáda 📈 zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.
Čistý zisk americké automobilky General Motors (GM) v prvním čtvrtletí letošního roku 📈 vzrostl o 2️⃣4️⃣,4️⃣ procenta na 2,97 miliardy dolarů (70,3 miliardy korun). Hospodaření podpořila poptávka po vozech se spalovacím motorem, zvláště pickupů a dalších modelů s vyšší ziskovostí. Automobilka současně ve svém dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.
Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5️⃣,4️⃣ miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to dnes valná hromada banky. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme