Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

pojišťovny - informace o tématu

Uzavření smlouvy - ilustrašní foto

Vadí vám investiční životní pojistka? Vsaďte na finančního arbitra, ne na hromadnou žalobu

Někteří klienti pojišťoven uvěřili, že životní pojistka je podvod a oni byli oklamáni. Předali své domnělé nároky spolku, který jim slibuje vymoci náhradu. Hrozí však pravý opak a oni mohou přijít o další peníze.

Přečíst článek

Řádění tornáda zasáhlo i pojišťovny. Na pojistkách vyplatily výrazně víc než obvykle

Přečíst článek
Pavel Řehák
video

Pády jsou součástí cesty k úspěchu, hoďte je za hlavu a jděte dál, říká zakladatel pojišťovny Direct Řehák

Pojišťovnu Direct povede po Pavlu Řehákovi Michal Řezníček, který měl dosud v pojišťovně na starosti veškeré obchodní aktivity. Řehák se nově soustředí na strategickou podporu pojišťovny a dalších firem ve skupině, uvedla firma. Základy nynější skupiny položil Řehák v roce 2015 koupí pojišťovny Triglav a vznikem Direct pojišťovny. Již po třicítce mohl Řehák odejít do důchodu a díky působení v České pojišťovně by až do konce života neměl nouzi o peníze. To by však pro nebyl žádný život, prozradil Řehák v dřívější epizodě pořadu Victory Club.

Přečíst článek
Pavel Řehák
video

Jak se stát poučil z pandemie? Ve Victory Clubu zítra odpoví muž s excelovou tabulkou Pavel Řehák

Na začátku pandemie proslul jako muž s excelovou tabulkou, která zachránila desítky tisíc životů. Pavel Řehák je ale víc než to. Po úspěchu ve finančním světě založil vlastní pojišťovnu, která se stává platformou pro další a další služby. Co nyní dělá Pavel Řehák? Jak vnímá rozdíly mezi veřejným a soukromým sektorem? A jaký je vlastně šéf? Sledujte již zítra Victory Club.

Přečíst článek
Generali Česká pojišťovna

Pojistný trh stupňuje růst. Dohání covidový výpadek

Český pojistný trh v letošním roce zrychlil růst. Pojišťovny vybraly za tři čtvrtletí na pojistném 110,84 miliardy korun, což je meziročně o 4,7 procenta více, uvedla Česká asociace pojišťoven, která sdružuje pojišťovny s 98procentním podílem na trhu. V roce 2020 trh vzrostl o 3,7 procenta na 141,2 miliardy korun.

Přečíst článek
Direct pojišťovna

Direct pojišťovnu opět zcela ovládl její šéf Pavel Řehák

Direct pojišťovna je opět plně v rukou skupiny VIGO Pavla Řeháka. Padesátiprocentní podíl odkoupila od investiční skupiny Odyssey 44 Martina Kúšika.

Přečíst článek
fronta před odběrovým centrem na covid

Veřejné zdravotní pojištění se řítí do obřího schodku, varují pojišťovny

Systém veřejného zdravotního pojištění by se mohl za tři roky dostat do hlubokého deficitu, chybět by mohlo 22 až 76 miliard korun, varuje Svaz zdravotních pojišťoven ČR. Aspoň částečným řešením by mohlo být zpoplatnění preventivních testů na covid.

Přečíst článek
Goldman Sachs, ilustrační foto

Goldman Sachs posiluje v ESG. Za miliardy koupí divizi pojišťovny NN

Nizozemská pojišťovna NN Group prodá svoji divizi správy aktiv NN Investment Partners (NNIP) americké bance Goldman Sachs za 1,7 miliardy eur (43,3 miliardy korun). Pro americkou firmu je to největší akvizice od roku 2018, kdy se jejím generálním ředitelem stal David Solomon.

Přečíst článek
UNIQA - centrála

Akvizicí k růstu. Pojišťovně Uniqa zisk vystřelil na čtyřnásobek

Rakouské pojišťovací skupině Uniqa vzrostl za pololetí čistý zisk čtyřnásobně na 170,7 milionu eur (4,4 miliardy korun). Pomohly akvizice.

Přečíst článek
Kooperativa, VIG, ilustrační foto

Zisk rakouského majitele Kooperativy za pololetí vzrostl o čtvrtinu

Zisk před zdaněním rakouské pojišťovny Vienna Insurance Group (VIG) za šest měsíců letošního roku stoupl o 25 procent na 251,4 milionu eur (6,4 miliardy korun). Akcie pojišťovny, s nimiž se obchoduje i na pražské burze, v reakci na zprávu mírně oslabily, ztráty ale vzápětí smazaly.

Přečíst článek
Generali Česká pojišťovna

Pojistný trh zrychlil růst, dohání covidový výpadek

Český pojistný trh v letošním prvním pololetí zrychlil růst. Pojišťovny vybraly na pojistném 74,76 miliardy korun, což je meziročně o 4,4 procenta více. Uvedla to Česká asociace pojišťoven, která sdružuje pojišťovny s 98procentním podílem na trhu. V roce 2020 trh vzrostl o 3,7 procenta na 141,2 miliardy korun.

Přečíst článek
Bungee jumping, ilustrační foto

Pojišťovny se z pandemie zotaví rychleji než z krize v roce 2008

Koronavirová pandemie udeřila globálnímu pojišťovacímu průmysl menší ránu než finanční krize v roce 2008. Návrat na normál bude rychlejší.

Přečíst článek
Reklama

News box

Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Evropská unie dnes poprvé uvalila 📜 sankce na radikální izraelské osadníky kvůli jejich útokům na Palestince na okupovaném Západním břehu. S odvoláním na diplomaty o tom informuje agentura DPA, podle níž členské státy sankce schválily v písemném řízení.
Německá vláda zvýší odhad letošního růstu ekonomiky na 0,3 procenta z dříve očekávaných 0,2 procenta, uvedl zdroj agentury Reuters. Pro příští rok vláda podle něj počítá, že hrubý domácí produkt (HDP) stoupne o procento. Očekávaná prognóza je součástí návrhu jarních projekcí vlády, které má ministr hospodářství Robert Habeck představit příští středu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme