Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

podílové fondy - informace o tématu

Bankovka v hodnotě 2000 korun

Majetek Čechů v podílových fondech loni rekordně narostl

Objem majetku, který mají Češi uložený v podílových fondech, loni narostl historicky rekordně, a to o 187,1 miliardy korun na 938,6 miliardy. Je to teprve podruhé v historii novodobé České republiky, kdy se majetek ve fondech navýšil během jediného roku o více než 100 miliard korun.

Přečíst článek

Zhodnotit eura je v českých bankách o něco složitější než koruny. Ale možnosti tu jsou

Přečíst článek
Bankou roku je Komerční banka

Česká spořitelna, Moneta a teď i Komerční banka a Raiffeisenbank hlásí pokles zisku

Další z tuzemských bankovních domů reportují pokles zisku. Komerční bance klesl za první tři čtvrtletí letošního roku čistý zisk meziročně o 4,9 procenta na 12,4 miliardy korun. Raiffeisenbank klesl čistý zisk dokonce o 27,5 procenta na 3,96 miliardy korun.

Přečíst článek
Akcie

Většina podílových fondů investorům letos vydělala. Nejvíce ty akciové

Většina podílových fondů v červenci investorům vydělala, od počátku roku jsou vesměs ve výrazném plusu. Akciové fondy získaly od ledna do konce července přes 13 procent, dluhopisové fondy 4,8 procenta a smíšené fondy 7,3 procenta. Vyplývá to z aktuálního Partners indexu podílových fondů za červenec.

Přečíst článek
Evropské akcie technologických gigantů letos těžce krvácí

Průměrný český investor do fondů v prvním pololetí vydělal přes pět procent

Průměrný český investor do podílových fondů od začátku roku do konce června vydělal 5,7 procenta.

Přečíst článek
Přichází čas hodnotových akcií

Letos nejde vydělat na ničem. Akciové fondy ztratily devět procent

Většina podílových fondů letos přes říjnové a listopadové zlepšení výkonnosti stále prodělává. Akciové fondy ztratily do konce listopadu téměř devět procent procent, dluhopisové fondy více než procento a smíšené fondy skoro šest procent. Vyplývá to z Partners indexu podílových fondů za listopad.

Přečíst článek
Jana Brodani, výkonná ředitelka Asociace pro kapitálový trh České republiky

Jana Brodani: Pravidelné investování učí Čechy nepanikařit, když se fondům nedaří

Majetek, který mají Češi uložený v podílových fondech, letos od ledna do konce září klesl v důsledku vývoje na trzích o tři miliardy na 705 miliard korun, uvedla Jana Brodani, šéfka Asociace pro kapitálový trh.

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

Část Čechů přestává kvůli drtivé inflaci spořit. Raději investují

Léta si spoří třeba na vlastní bydlení, lepší vybavení domácnosti, na auto či na vysněnou letní dovolenou. Teď se Čechům tato přání vzdalují, protože úspory se jim před očima smrskávají vlivem inflace a s ní souvisejícího všeobecného zdražování. A jen asi čtvrtina populace se tuto situaci snaží řešit investováním. 

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

V podílových fondech mají Češi majetek ve výši 688 miliard, o 20 miliard méně než na konci roku

Majetek, který mají Češi uložený v podílových fondech, letos od ledna do konce června klesl o 20 miliard na 688 miliard korun.

Přečíst článek
rubl, akcie, ruské fondy

Češi mají stamiliony v ruských akciích. Nedostanou se k nim

Nemožnost obchodovat s ruskými akciemi vedla k pozastavení obchodování s fondy, které do ruských cenných papírů investovaly. Čeští investoři se tak již měsíce nedostanou ke svým investicím za vyšší stovky milionů korun.

Přečíst článek
Martin Řezáč, Erste a AKAT ČR

Martin Řezáč: Inflace přestane růst. Bude to pro všechny úleva

Akciové trhy patrně na úplné dno ještě neklesly. Počkal bych s většími nákupy spíše až do podzimu, budeme už chytřejší, říká šéf Erste Asset Managementu v ČR a zároveň šéf Asociace pro kapitálový trh Martin Řezáč. Centrální banky by si podle něj měly dát pozor, aby přílišným růstem sazeb nezadusily ekonomiku na dlouho.

Přečíst článek

Češi mají v podílových fondech nainvestováno 701 miliard, v průměru teď prodělávají pět procent

Majetek, který mají Češi uložený v podílových fondech, klesl v prvním čtvrtletí letošního roku o 6,5 miliardy na 701,1 miliardy korun. Loni přitom stoupl o 118 miliard korun na 707,6 miliardy korun. Uvedla to Asociace pro kapitálový trh (AKAT). Nejvíce peněz podle ní letos ubylo v akciových a smíšených fondech.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme