Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Personálie. Změny ve vedení firem

Kdo kam přestupuje, kdo povede jakou firmu či její významnou část, kdo ve firmách povýšil, kdo byl odvolán?

Na personální trhu je vždy rušno. Kdo kam přestupuje, kdo povede jakou firmu či její významnou část, kdo ve firmách povýšil, kdo byl odvolán? Kdo se stal CEO, CFO, COO neboli generálním ředitelem, finančním ředitelem či výkonným šéfem? Přehled těch nejzajímavějších personálních změn ve vedení nejvíce zajímavých firem.

Americkou pobočku CSG povede bývalý důstojník US Army Paul Lemke

Americkou pobočku CSG povede bývalý důstojník US Army Paul Lemke

Zkušený manažer a bývalý důstojník US Army pomůže CSG v růstu na americkém trhu.

Přečíst článek
Tomáš Braverman, nový šéf Slevomatu

Novým CEO Slevomatu bude Tomáš Braverman, přichází z Heureky

Novým generálním ředitelem zážitkového a cestovatelského portálu Slevomat bude od července bývalý šéf skupiny Heureka Tomáš Braverman. Oznámila to firma. Braverman nahradí Ladislava Veselého, který koncem března odešel na rodičovskou dovolenou. Do té doby, než Braverman nastoupí, se povinností generálního ředitele ujme nynější zastupující ředitel Matěj Dvorský.

Přečíst článek
Zdeněk Kovář

Kovář povede českou pobočku Drees & Sommer

Společnost Drees & Sommer, evropský hráč v oblasti řízení stavebních projektů a realitního poradenství, jmenovala na pozici výkonného ředitele pro Českou republiku Zdeňka Kováře.

Přečíst článek
Šéfka České bankovní asociace po třech letech končí

Šéfka České bankovní asociace po třech letech končí

Monika Zahálková opouští Českou bankovní asociaci (ČBA). V pozici výkonné ředitelky byla víc než tři roky a v době jejího působení došlo k zásadnímu rozvoji asociace, oznámila ČBA.

Přečíst článek

Kdo stojí v čele výborů Evropského parlamentu

Evropský parlament (EP) má dvacet stálých výborů a čtyři podvýbory, které se zabývají nejrůznějšími oblastmi – životním prostředím počínaje, mezinárodním obchodem konče. Přehled předsedů výborů a podvýborů přináší ČTK u příležitosti 100 dnů do startu letošních voleb do EP.

Přečíst článek
Lufthansa, ilustrační foto

Lufthansa vymění téměř celé představenstvo

V atmosféře stávkujícího pozemního personálu Lufthansy společnost obměňuje téměř celé představenstvo.

Přečíst článek
Šéfka Zásilkovny Simona Kijonková končí. Oceňovanou manažerku čeká role investorky

Šéfka Zásilkovny Kijonková končí. Vrhne se na investice

Oceňovaná manažerka a zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková končí s podnikatelskými aktivitami. Po exitu ze skupiny Packeta ji čeká především dráha investorky.

Přečíst článek
Předseda ČSSD Jan Hamáček

Exministr vnitra Hamáček jde pracovat pro Strnadovu CSG jako lobbista

Bývalý vrcholový politik, exministr vnitra a bývalý předseda ČSSD Jan Hamáček bude pracovat pro zbrojařskou a průmyslovou skupinu CSG Michala Strnada v roli ředitele vnějších vztahů.

Přečíst článek

Třicet let pomáhal vytvářet estetiku produktů Applu. Teď jde Bart Andre do důchodu

Společnost Apple přichází o další ikonu průmyslového designu. Bart Andre se ve svých čtyřiapadesáti letech, po třiceti letech práce pro Apple, rozhodl pro důchod. Byl to mistr detailu, jeho stopa v produktech Applu je nesmazatelná, řekl jeho bývalý spolupracovník.

Přečíst článek
Český Wotl má nového šéfa, Tomáše Beniaka (na snímku) ze Slovenska

Rozjel Wolt na Slovensku, teď bude Tomáš Beniak řídit jeho expanzi i v Česku

Šéfem české pobočky Woltu se stal Tomáš Beniak, který vede Wolt také na Slovensku. A klade si nemalé cíle. Do roka chce dostat Wolt na pozici jedničky na českém trhu rozvážkových služeb.

Přečíst článek

Finance v Českomoravské Nemovitostní nově řídí Alice Augustová

Realitní skupina Českomoravská Nemovitostní rozšířila svůj vedoucí tým o novou tvář. Na pozici finanční ředitelky nastoupila Alice Augustová. Její bohaté zkušenosti a hluboké odborné znalosti načerpané za 30 let praxe v oblasti financí a nemovitostí pomohou nastartovat další fázi růstu společnosti a posílit pozici ČMN na českém realitním trhu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Společnost OpenAI , která stojí za chatovacím robotem ChatGPT, uvolní nový model generativní umělé inteligence (AI) nazvaný GPT-4o. Nový model má uživatelům nabídnout nejpokročilejší schopnosti v oblasti tvorby a porozumění textu 📄, obrázků, zvuků a hlasů.🎙Nový model je efektivnější než předchozí a firma ho nabídne zdarma
Některé části britského imigračního zákona nelze v Severním Irsku uplatňovat. Rozhodl o tom vrchní soud 👨‍⚖️ v Belfastu s poukazem na to, že některá ustanovení podrývají ochranu lidských práv vyplývající z pobrexitových ujednání. 
Některé střední školy daly státní organizaci Cermat špatné pořadí uchazečů o studium, řekl ředitel Cermatu Miroslav Krejčí. Udělat nové počítačové řazení uchazečů je podle něj vyloučené. Seřazení trvá několik sekund, ředitelé ale mají zákonnou lhůtu 4 dny na kontrolu. Výsledky se mají zveřejnit ve středu 15. května 📜  v systému DiPSy a na veřejně přístupném místě ve škole.  Číst více
Americká firma Johnson & Johnson prodá zbývající podíl 9,5 procenta ve firmě Kenvue , která se zaměřuje na oblast spotřebitelského zdraví 🏥. Hodnota podílu činí podle poslední závěrečné ceny akcií na burze asi 3,75 miliardy dolarů (86,1 miliardy korun). Johnson & Johnson firmu Kenvue zhruba před rokem oddělil od svého podnikání a její akcie dal na burzu
V Praze se loni konalo o čtvrtinu více kongresů a konferencí než v roce 2022.  Celkově jich bylo 4889. Počet akcí ale ještě nedosáhl úrovně z roku 2019 před koronavirovou pandemií. Ve srovnání s ním byl počet o 18 procent nižší. 
V Čáslavi začíná letová část mezinárodního leteckého cvičení Lion Effort 🛫, je unikátním spojením dvou odlišných výcviků, informoval velitel cvičení Michal Kudyn. Mezi 500 vojáky je asi 150 příslušníků zahraničních armád, z techniky se kromě letounů JAS-39 Gripen zapojí mimo jiné rušicí letoun FA-20.
Členské státy EU definitivně schválily prodloužení volného obchodu s Ukrajinou a Moldavskem, ovšem s kroky k vyšší ochraně zemědělců 🌽 v Evropské unii. Informovalo o tom belgické předsednictví v Radě EU.
V pěti ze šesti států USA, které podle analytiků sehrají rozhodující roli v listopadových prezidentských volbách 🗳, by dnes exprezident Donald Trump zvítězil nad současnou hlavou státu Joem Bidenem. Vyplývá to z nových průzkumů vypracovaných pro deník The New York Times.
Jihokorejský Doosan , jeden z největších světových výrobců parních turbín pro elektrárny ⚡, investuje v plzeňské dceřiné firmě Doosan Škoda Power 3️⃣ miliardy korun. Do Plzně chce přesunout výrobu vzduchem chlazených generátorů parních turbín pro dodávky do elektráren a malých modulárních reaktorů a tam vybudovat centrum vodíkových spalovacích turbín v Evropě. Číst více
Česká pošta 📯 ode dneška obnovila prodej tisku v části své pobočkové sítě. Noviny a časopisy budou po dohodě s původními distributory, První novinovou společností a společností Mediaprint & Kapa Pressegrosso, k dostání na 5️⃣5️⃣5️⃣ z 2900 poboček. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme