Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

pandemie - informace o tématu

Pavel Řehák
video

Jak se stát poučil z pandemie? Ve Victory Clubu zítra odpoví muž s excelovou tabulkou Pavel Řehák

Na začátku pandemie proslul jako muž s excelovou tabulkou, která zachránila desítky tisíc životů. Pavel Řehák je ale víc než to. Po úspěchu ve finančním světě založil vlastní pojišťovnu, která se stává platformou pro další a další služby. Co nyní dělá Pavel Řehák? Jak vnímá rozdíly mezi veřejným a soukromým sektorem? A jaký je vlastně šéf? Sledujte již zítra Victory Club.

Přečíst článek
Vlastmil Válek (TOP 09), Petr Fiala (ODS), Marian Jurečka (KDU-ČSL)

Přehledně: Začínají platit největší novinky Fialovy vlády v boji proti pandemii. Firmy se zapotí

Přečíst článek

Další rána pro olympiádu. Hongkong zpřísňuje pravidla na letištích. I pro Čechy

Přečíst článek
Gastro v čase pandemie

Tak budeme propouštět, reagují hoteliéři a restauratéři na zrušení vládní pomoci

Podnikatelé a firmy působící v turismu přišli během pandemie nejméně o polovinu příjmů. Přitom zaměstnávají čtvrt milionu lidí, jejichž živobytí je nyní ještě více ohroženo, tvrdí Česká unie cestovního ruchu.

Přečíst článek
Alexander Schallenberg a Jan Lipavský

Dobrá zpráva: Hranice už nikdy nezavřeme, slíbili ministři Česka a Rakouska

Turismus i pracovní trh. To jsou hlavní důvody, proč by sousední země již neměly zavírat hranice ani kvůli šíření pandemie.

Přečíst článek
Tisková konference vlády

Schváleno: Pomoc proti energetické chudobě, testování ve firmách a zrušení Antiviru B

Nová vláda v boji proti pandemii zavede od poloviny ledna povinné testování ve firmách, a to i pro zaměstnance po třetí dávce očkování, uvedl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) po jednání vlády.

Přečíst článek
Restaurace Field v Praze obhájila Michelinskou hvězdu.

Na pivo či večeři jen ve čtyřech. Platí přísnější pravidla pro gastronomii i soukromé oslavy Silvestra

Další rána pro restaurace a další služby v turistickém ruchu. Kvůli blížícím se oslavám konce roku vláda zavádí přísnější pravidla, která mají zamezit šíření koronaviru. A pravidla existují také pro soukromé oslavy Silvestra.

Přečíst článek
Velká Británie, ilustrační foto

Psychika Britů v covidu utrpěla, vládu to stálo 43 miliard. I Češi marodili víc

Britské zaměstnance na nemocenskou loni nejčastěji dohnalo špatné duševní zdraví. Za rok 2021 jim bylo vyplaceno 43 miliard liber, o téměř třetinu (31 procent) víc než před pandemií. I v Česku duševních onemocnění mírně přibylo.

Přečíst článek
testování covid

Omikron a zima? Pro Česko pekelná kombinace, píše Bloomberg

Agentura pravidelně aktualizuje žebříček zemí, kde je nejlepší trávit pandemii. Česko se momentálně propadlo o desítky příček a z 53 zemí je až 46. Naopak nejlepší rozhodnutí je přesun na zimní měsíce do Spojených arabských emirátů, píše Bloomberg.

Přečíst článek
Letiště Praha

Pražské letiště mělo dobré léto. Návrat do normálu čeká nejdřív v roce 2026

Oproti prvnímu pandemickému létu se letos počet cestujících na pražském letišti zvýšil o 213 procent na více než tři miliony osob. Návrat k předcovidovým statistikám však dojde nejdřív v roce 2026.

Přečíst článek

Restauracím klesají tržby. Z kopýtka si ale Češi vyhodili předvečer svátku 17. listopadu

Listopadové zpřísnění protipandemických opatření přineslo gastro provozům citelný propad tržeb. Vyplývá to z údajů společnosti Dotykačka, jejíž pokladní systém využívá víc než čtvrtina tuzemských gastro podniků. Výjimku ovšem představovaly ve třetím listopadovém týdnu noční kluby a bary, kde tržby překvapivě vyskočily až k říjnové úrovni.

Přečíst článek
Lídři vítězných koaličních stran

Jana Havligerová: Místo plánu další sliby

Nynější vlnu epidemie covidu už nelze zastavit, dají se ale omezit její dopady a chránit zdravotnický systém před kolapsem, oznámil budoucí premiér na tiskové konferenci, kde mu kryli záda politické špičky budoucí vládní garnitury. Ještě že tak. 

Přečíst článek
Škola v době pandemie

Lukáš Kovanda: Největší ztráty dalšího lockdownu plynou z uzavření škol

Další lockdown se vznáší ve vzduchu. I díky proočkování většiny populace by měl být, dojde-li na něj, mnohem více zacílený než předchozí plošné uzávěry. Ekonomice způsobí šrám, snad zvládnutelný, největší ztráty však způsobuje dětem – těm už musíme zabránit, tvrdí ve svém komentáři ekonom Lukáš Kovanda z Trinity Bank.

Přečíst článek
Reklama

News box

Českobudějovický krajský 👨‍⚖️ soud dnes v insolvenčním řízení se strojírenskou společností Kovosvit MAS Machine Tools vyhlásil moratorium, potrvá tři měsíce. Vyplývá to z usnesení soudu zveřejněného v insolvenčním rejstříku. Firma, která přiznává závazky za více než miliardu korun, o vyhlášení moratoria požádala, aby získala čas na přípravu reorganizačního plánu.
Ceny ropy po zprávě o vývoji nezaměstnanosti 📉 klesají a jsou na cestě vykázat nejvyšší týdenní ztrátu za tři měsíce. Ceny v poslední době snižují hlavně obavy o poptávku a vysoké úrokové sazby.
V bojích na Ukrajině od začátku ruské invaze v únoru 2022 zahynulo okolo 1️⃣5️⃣0️⃣​​​​​​​ tisíc ruských vojáků. V dnes zveřejněném rozhovoru s nezávislým ruským listem Novaja Gazeta Jevropa to řekl francouzský ministr zahraničí Stéphane Séjourné. Neupřesnil ale, na čem tento údaj zakládá.
Pražská burza třetí týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 1,5 procenta na 1520,2 bodu. Nejvíce rostly akcie zbrojovky Colt, největší oslabení zaznamenaly akcie Komerční banky. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,5 procenta.
Spojené státy  odsuzují zákeřné kybernetické aktivity ruských zpravodajských služeb namířené proti České republice, Německu a dalším evropským zemím. Podle agentury Reuters to dnes uvedlo americké ministerstvo zahraničí. Útoky na české a německé cíle, o kterých informovaly vlády těchto dvou zemí a spojily je s Ruskem, odsoudila také EU, NATO a Británie.

Dánsko uvolní pravidla umělého přerušení 👶 těhotenství. Nově budou moci dívky od 15 let podstoupit potrat bez souhlasu rodičů. Ženám rovněž bude umožněno interrupci podstoupit až do 18. týdne těhotenství. S odkazem na dánské vládní představitele o tom dnes informovala agentura AP. Dosud byla interrupce v Dánsku legální do 12. týdne těhotenství.

Hutní společnost Liberty Ostrava  nepředpokládá další spolupráci s firmou Tameh Czech. Restrukturalizační plán chce realizovat s jinými dodavateli energií, řekl mluvčí Liberty Ostrava Ivo Štěrba. Tameh Czech podle svého mluvčího Patrika Schobera s restrukturalizačním plánem nesouhlasí. 
Mnozí studenti, kteří v posledních týdnech protestují na amerických 🏫 univerzitách proti izraelské ofenzivě v Pásmu Gazy, tak činí s obličeji zahalenými šátky či rouškami. V rozhovorech uvádí, že si chtějí zachovat anonymitu, aby se vyhnuli potenciálnímu obtěžování na internetu či kariérním problémům, píše deník The New York Times (NYT).
Evropská komise (EK) varovala tři čínské automobilky, že neposkytly dostatečné informace pro její vyšetřování subvencí na výrobu elektromobilů v Číně. Informovala o tom agentura Reuters, která se odvolává na zdroje obeznámené se situací. Varování se týká společností BYD, SAIC a Geely.
Ekonom Pavel Tuleja (TOP 09) se vzdal nominace na ministra pro vědu a výzkum. Žádný člen vlády nesmí být zatížen pochybnostmi, uvedl v prohlášení. Čelil kritice za to, že své vědecké práce publikoval v takzvaných predátorských časopisech, někteří zástupci akademické obce navíc poukázali na podle nich nevalnou kvalitu jeho odborných prací v oboru ekonomie. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme