Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

odškodnění - informace o tématu

Bayer, RoundUp

Úleva pro německý Bayer. Americký soud o stovky milionů snížil odškodné, které musí zaplatit

Soudce v americkém státě Missouri snížil částku, kterou má německá skupina Bayer vyplatit v rámci odškodnění třem lidem za zdravotní problémy související s používáním přípravku na hubení plevele RoundUp, na 611 milionů dolarů (14,3 miliardy korun) z předchozích 1,56 miliardy dolarů. Částka je nižší kvůli snížení výše trestního odškodnění, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
sníh v Praze

Uklouzli jste na chodníku a chcete odškodnění? Zavolejte městskou policii, říká poradkyně

Přečíst článek

Trumpův bývalý právník musí zaplatit dvěma ženám 148 milionů dolarů za křivé obvinění

Přečíst článek
JPMorgan zaplatí miliardy Americkým Panenským ostrovům, na kterých Epstein zneužíval ženy

JPMorgan zaplatí miliardy ostrovům, na kterých Epstein podle žaloby zneužíval ženy

Americká banka JPMorgan se v červnu dohodla na zaplacení miliardového odškodnění ženám, které tvrdily, že byly oběťmi sexuálního zneužívání ze strany již zesnulého finančníka Jeffreyho Epsteina. Nyní přichází další dohoda o urovnání žaloby, tentokrát s Americkými Panenskými ostrovy, na kterých Epstein vlastnil nemovitosti, v nichž podle žaloby ke zneužívání docházelo.

Přečíst článek

Víc než polovina českých nemovitostí je podpojištěná

V České republice je 53 procent všech uzavřených smluv na pojištění nemovitostí v současné době podpojištěno, a to jak u hlavních budov, tak také u vedlejších staveb, jako jsou pergoly, garáže nebo zahradní domky. Zároveň 13 procent Čechů nemá vůbec pojištěné své rodinné domy a 40 procent bytové jednotky. Vychází to z průzkumu finančně poradenské společnosti FinGO vytvořeného na základě 3000 dotázaných klientů.

Přečíst článek
JPMorgan Chase

Banky vyplatily Epsteinovy sexuální oběti

Americká banka JP Morgan Chase se dohodla na urovnání sporu se skupinou žen, která se domáhala odškodného za sexuální zločiny zesnulého finančníka Jeffreyho Epsteina. Podle žalujících finanční ústav poskytoval Epsteinovi peníze, přestože věděl, že klient se podílel na vykořisťování dívek. Podmínky dohody, kterou ještě musí potvrdit soud, však nebyly ihned známé.

Přečíst článek

V reklamě lžete, osočil Novozélanďan Emirates. A letěl zadarmo

Novozélandský lékař byl rozčarovaný, že jeho sedadlo v byznys třídě na letu z Aucklandu do Dubaje nešlo sklopit do vodorovné polohy, přestože reklama společnosti Emirates mu slíbila komfort plnohodnotné postele. Spor dohnal až k soudu, který vyhrál. Částka, kterou musí aerolinky nespokojenému cestujícímu vyplatit, převýšila sumu, kterou žalobce za letenky zaplatil.

Přečíst článek
Dvě miliardy v tahu. České Smartwings prohrály soud o odškodnění s Boeingem

Dvě miliardy v tahu. České Smartwings prohrály soud o odškodnění s Boeingem

Americký soud odmítl žalobu české letecké skupiny Smartwings a polských aerolinek LOT na amerického výrobce letadel Boeing. Informuje o tom agentura Reuters. Letecké společnosti požadovaly odškodnění za nucenou odstávku strojů Boeing 737 MAX. Provoz těchto letadel byl na jaře 2019 celosvětově zastaven po dvou tragických haváriích letounů 737 MAX. Skupina Smartwings v březnu 2020 uvedla, že jí odstávka způsobila škody za asi dvě miliardy korun.

Přečíst článek
Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

Máte nárok na odškodnění? Stát se probere často až po žalobě, tvrdí NKÚ

Téměř polovinu žádostí o odškodnění v posledních šesti letech vypořádalo ministerstvo spravedlnosti až po uplynutí zákonné lhůty šesti měsíců. Vyplývá to z prověrky, jejíž výsledky zveřejnil Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ). Často ministerstvo podle kontrolorů rozhodlo o úhradě škod způsobených v soudních řízeních, neoprávněným stíháním nebo nesprávným úředním postupem až tehdy, kdy poškozený podal žalobu. Mluvčí ministerstva Vladimír Řepka uvedl, že se zdůvodněním kritiky úřad nesouhlasí a že zpoždění vznikají hlavně kvůli nedostatku pracovníků pro vyřizování odškodnění.

Přečíst článek
Good Year

Český vynálezce vyhrál patentový spor. Gigant Goodyear mu zaplatí 1,6 miliardy

Americká společnost Goodyear Tire & Rubber musí českému vynálezci Františku Hrabalovi zaplatit 65 milionů dolarů (1,6 miliardy korun), rozhodl v pondělí soud ve Spojených státech. Spor se týkal Hrabalových nápadů ohledně samonafukovacích pneumatik, uvedl specializovaný server Law360, který se věnuje obchodním sporům.

Přečíst článek
Emise, výfukové plyny

Nizozemská dohra dieselgate. Volkswagen musí poškozené odškodnit

Volkswagen dohnala v Nizozemsku aféra dieselgate. Musí odškodnit majitele vozů s instalovaným podvodným softwarem. Rozhodnutí vydal tamní okresní soud.

Přečíst článek
les

Stát odškodní tornádem zasažené zemědělce, dá jim až 1,5 miliardy korun

Ministerstvo zemědělství podpoří zemědělce, potravináře nebo lesníky poškozené tornádem. Vyčlenilo na to 1,5 miliardy korun. Kompenzace se bude odvíjet podle výše skutečných škod, schválila to vláda.

Přečíst článek
Reklama

News box

Do Egypta uteklo z Pásma Gazy od loňského 7. října, kdy tam vypukla válka Izraele s hnutím Hamás, 80 tisíc až 1️⃣0️⃣0️⃣ tisíc Palestinců. Agentuře AFP to dnes řekl palestinský velvyslanec v Káhiře Dijáb Allúh. Egypt odmítá přijmout větší počet palestinských uprchlíků z Gazy, což znovu zopakoval jeho prezident Abdal Fattáh Sísí, který to zdůvodnil národní bezpečností, ale také obavami, že větší vysídlení z Pásma Gazy by ohrozilo dvoustátní řešení izraelsko-palestinského konfliktu.
Evropský výrobce letadel Airbus v prvním čtvrtletí zvýšil tržby meziročně o devět procent na 12,83 miliardy eur (zhruba 3️⃣2️⃣3️⃣ miliard korun). Jeho provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek však klesl o 25 procent na 577 milionů eur (zhruba 14,5 miliardy korun). Výrazně tak zaostal za očekáváním analytiků, kteří jej odhadovali na 789 milionů eur, napsala agentura Reuters.
Ukrajinský ministr zemědělství Mykola Solskyj podezřelý z machinací se státními pozemky předal ukrajinskému parlamentu rezignační 📜 dopis. Podle serveru RBK-Ukrajina to oznámil předseda parlamentu Ruslan Stefančuk.
Ruské ministerstvo zahraničí dnes oznámilo vyhoštění 2️⃣ lotyšských diplomatů. Jde podle něj o reciproční krok za dřívější vykázání dvou pracovníků ruské ambasády z pobaltské země. Ruská státní agentura TASS dříve v souvislosti s dnešním předvoláním lotyšské chargé d'affaires na ministerstvo uvedla, že Riga na konci března prohlásila za personu non grata jednoho ruského diplomata.
Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s ➡️ navracením ukrajinských mužů v branném věku, oznámil dnes podle serveru Delfi litevský ministr obrany Laurynas Kasčiúnas. Ve středu s podobným prohlášením přišlo Polsko.
Koruna dnes 📈 posílila k oběma hlavním světovým měnám. Vůči euru zpevnila od středečního podvečera o devět haléřů na 25,17 koruny za euro. K dolaru si polepšila o 13 haléřů na 23,50 koruny za dolar. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online kolem dnešních 17:00.
Newyorský odvolací soud dnes zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta 👨 Harveyho Weinsteina za sexuální delikty a nařídil zahájení nového procesu. Informuje o tom zpravodajský web televize CNN. Verdikt, který byl zrušen, mu v roce 2020 uložil trest 23 let vězení. 
Růst americké ekonomiky v prvním čtvrtletí výrazně zvolnil a v přepočtu na celý rok činil 1️⃣,6️⃣ procenta. Ve svém odhadu to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku činil ročně přepočtený růst hrubého domácího produktu (HDP) Spojených států 3,4 procenta.
Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského v loňském roce snížil svůj provozní zisk (EBITDA) na 3️⃣,6️⃣ miliardy eur (zhruba 90,7 miliardy korun). Meziročně jde o pokles o 17 procent. Do hospodaření se promítl pokles cen energií na trhu. Kompletní energetická divize Křetínského skupiny EP Corporate Group (EPCG) pak zaznamenal provozní zisk 7,3 miliardy eur (skoro 184 miliard korun).
Případné zdražení 🍇 ovoce a zeleniny závisí podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy také na tom, jak dopadne úroda v dalších evropských zemích. Výkyvy počasí budou ale podle něj v budoucnu nejspíš čím dál častější, a je tak potřeba hledat cesty, jak jim české zemědělství přizpůsobit, řekl.
Reklama
Reklama
Doporučujeme