Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

ministerstvo zahraničí - informace o tématu

Sopečná erupce na Islandu

FOTOGALERIE: Lávové peklo. Sopečná erupce na Islandu by mohla trvat i měsíce

Sopečná erupce, která začala na jihozápadě Islandu v pondělí, by mohla trvat týdny až měsíce, uvedl islandský ministr zahraničí Bjarni Benediktsson. Podle něj ale v současné době nejsou ohroženy lidské životy a mezinárodní letiště nedaleko metropole Reykjavíku zůstává otevřené. České ministerstvo zahraničí doporučuje, aby lidé do oblasti necestovali.

Přečíst článek
První náměstek ministra zahraničí Jiří Kozák

Musíme se naučit propojovat startupy s velkým byznysem, říká náměstek ministra zahraničí Kozák

Přečíst článek

Česko loni pomáhalo ve světě téměř 21 miliardami, hlavně na Ukrajině, v Africe a na Balkáně

Přečíst článek

Nejúspěšnější země nikdy nezavrhnou žádný nápad. Od nich bychom se měli učit, říká Lipavského náměstek

Přečíst článek
Pemiér Petr Fiala a Jan Lipavský, šéf české diplomacie

Opusťte Rusko, v zemi není bezpečno, vyzvalo Čechy ministerstvo zahraničí

Ministerstvo zahraničí vyzvalo české občany, aby opustili Rusko kvůli hrozbě zhoršení bezpečnosti v zemi v souvislosti s invazí na Ukrajinu. Česká diplomacie zároveň varovala před cestami na ruské území. Zhoršení bezpečnosti může nastat zejména pro občany států Evropské unie a Severoatlantické aliance (NATO), uvedlo ministerstvo v oznámení na webu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Politická vězeňkyně v Bělorusku fungování brutálního vězeňského systému v zemi popsala na kouscích 📜 toaletního papíru, které se jí podařilo propašovat z věznice. Informovala o tom agentura AP s odvoláním na nezávislá běloruská média.
Čínský hrubý domácí produkt (HDP) v letošním prvním čtvrtletí meziročně stoupl o 5️⃣,3️⃣ procenta a předčil tak očekávání. S odvoláním na čínské statistiky to dnes uvedla agentura AFP. Analytici agentury Reuters očekávali růst 4,6 procenta. Ve srovnání se čtvrtým čtvrtletím HDP vzrostl o 1,6 procenta.
Pondělní útok 🔪 nožem v kostele poblíž Sydney policie vyšetřuje jako teroristický čin, oznámily dnes australské úřady. Podle dosavadních zjištění byl útok nábožensky motivován, informoval server The Sydney Morning Herald. 
Evropa i Spojené státy musejí aktivně pomáhat Ukrajině a nemohou připustit, aby ruská agresivní politika zvítězila. Uvedl to český premiér Petr Fiala po dnešním 🤝 setkání s americkým prezidentem Joem Bidenem, které označil za velmi přátelské.  Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme