Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Křetínskému přibyla konkurence. Do hry o Telegraph vstoupil mediální gigant Axel Springer

Sídlo mediální společnosti Telegraph Media Group v Londýně
ČTK
 ČTK

Německý mediální gigant Axel Springer se zajímá o koupi britské společnosti Telegraph Media Group, která vlastní noviny Daily Telegraph a Sunday Telegraph. Informoval o tom o víkendu list Financial Times s odvoláním na zdroj obeznámený se situací.

Reklama

Financial Times již v polovině září uvedl, že mezi zájemce o firmu Telegraph Media Group patří rovněž český miliardář Daniel Křetínský. Člen představenstva Křetínského společnosti Czech Media Invest Daniel Častvaj uvedl, že firma se ke spekulacím o svých investičních záměrech zásadně nevyjadřuje.

O firmu Telegraph Media Group se podle Financial Times zajímají také například společnost Daily Mail and General Trust (DMGT), která vlastní britský list Daily Mail, bývalý editor listu Daily Telegraph sir William Lewis či firma News UK mediálního magnáta Ruperta Murdocha.

Aleš Michl, guvernér ČNB

Lukáš Kovanda: Češi se bojí utrácet. ČNB tak možná po letech sníží základní úrok

Tuzemská ekonomika v letošním druhém čtvrtletí vůbec nerostla. Vyplývá to z dalších zpřesněných údajů k jejímu vývoji, které v pátek zveřejnil Český statistický úřad. Podle statistiků tuzemské hospodářství od dubna do června v porovnání s prvním letošním čtvrtletím jen stagnovalo. Předchozí jejich odhad ovšem hovořil o růstu 0,1 procenta.

Přečíst článek

Podle některých odhadů by kupní cena mohla činit přes 500 milionů liber (zhruba 14 miliard korun). Prodej společnosti Telegraph Media Group se zřejmě dostane do hledáčku regulačních úřadů kvůli obavám ohledně dopadů na hospodářskou soutěž, píše Financial Times.

Společnost Axel Springer v Německu vydává nejčtenější list Bild či konzervativní deník Die Welt. Předloni koupila americkou firmu Politico, která mimo jiné provozuje stejnojmenný zpravodajský web.

David Ondráčka: Konec OKsystemu? Jurečka chce zatočit s miliardovým vendor lockem na svém ministerstvu

David Ondráčka: Konec OKsystemu? Jurečka chce zatočit se závislostí na jednom dodavateli IT, která stojí miliardy

Ministr Jurečka oznámil, že ministerstvo práce už nebude rukojmím firmy OKsystem. Že ukončí mnohaletou závislost IT systémů MPSV na této firmě, která trvá posledních 20 let a úřad zaplatil firmě neuvěřitelných devatenáct miliard. Během té doby se mimochodem ve funkcích vystřídalo asi 15 ministrů práce a osm vlád. Odvážné rozhodnutí, míní protikorupční expert a bývalý šéf české pobočky Transparency International David Ondráčka.

Přečíst článek

Daniel Křetínský patří k nejvlivnějším postavám českého byznysu. Ovládá řadu průmyslových, obchodních, finančních nebo mediálních firem v České republice i v zahraničí. Časopis Forbes ho v nejnovějším žebříčku řadí na druhé místo mezi nejbohatšími Čechy, jeho majetek odhaduje na 9,2 miliardy dolarů (přes 200 miliard korun).

Křetínského společnost CMI vydává v ČR například deníky Blesk, Aha!, E15 a Sport a několik desítek časopisů, mimo jiné Reflex, Svět motorů a ABC. Vlastní rovněž aktivity v zahraničí, například ve Francii.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Daniel Křetínský

Síkela viní Křetínského. Využívá svá média ke kritice převzetí NET4GAS, uvedl ministr

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme