Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

media - informace o tématu

Jan Čermák

Soukup prodal polovinu agentury Médea investorovi Janu Čermákovi

Poloviční podíl v mediální agentuře Médea koupil od Jaromíra Soukupa investor Jan Čermák, který již vlastní 50 procent Soukupovy firmy Empresa Media. Cenu žádná ze stran nezveřejnila.

Přečíst článek
Jan Čermák

Zemětřesení u Soukupa. Chceme firmu zachránit, tvrdí nový spolumajitel Empresy Jan Čermák

Přečíst článek

Síkela viní Křetínského. Využívá svá média ke kritice převzetí NET4GAS, uvedl ministr

Přečíst článek
Sídlo mediální společnosti Telegraph Media Group v Londýně

Křetínskému přibyla konkurence. Do hry o Telegraph vstoupil mediální gigant Axel Springer

Německý mediální gigant Axel Springer se zajímá o koupi britské společnosti Telegraph Media Group, která vlastní noviny Daily Telegraph a Sunday Telegraph. Informoval o tom o víkendu list Financial Times s odvoláním na zdroj obeznámený se situací.

Přečíst článek
Rupert Murdoch odchází z čela mediálního impéria

Murdoch odchází. Vliv v „ekosystému hněvu a zábavy“ mu ale zůstane

Dvaadevadesátiletý Rupert Murdoch odchází z čela mediálního impéria, které desítky let kontroverzně ovlivňuje americkou i britskou politiku. Že by se strategie Fox News a dalších médií, však změnila očekávat nelze. Ostatně i odstoupení je možná tak trochu „na oko“.

Přečíst článek
Podíl Daniela Křetínského v deníku Le Monde získala společnost NJJ Presse

Křetínského podíl v Le Monde získal mediální magnát Xavier Niel

Podíl českého miliardáře Daniela Křetínského v deníku Le Monde získala společnost NJJ Presse telekomunikačního magnáta Xaviera Niela, informovala agentura Reuters. Nielův holding se zavázal získané akcie převést do fondu na ochranu svobody tisku. List Financial Times cenu transakce odhaduje na 50 milionů eur (1,2 miliardy korun).

Přečíst článek
Posádka tanku Bradley 47. mechanizované brigády, osvobozující ukrajinskou ves Robotyne v Záporožské oblasti v září 2023.

Průlom v tříměsíční ofenzivě. Ukrajinští obrněnci se dostali za poslední ruskou linii

Americký Institut pro studium války (ISW) i prestižní deník The Wall Street Journal (WSJ) dospěli k obdobnému závěru – ukrajinské síly se dostaly za poslední ruskou linii v Záporožské oblasti. To by znamenalo průlom ve více než tříměsíční ukrajinské ofenzivě.

Přečíst článek
Marta Cesnaková (Slovenská sporiteľňa), Ondřej Kořínek (Zaraguza)

Je to tam! Češi i Slováci ukázali, že dělají nejlepší kampaně na světě

Ze světové soutěže World Public Relations and Communication Awards si v kategorii Corporate Reputation odnáší zlato projekt "Chytrej výčep", který pro Plzeňský Prazdroj zpracovala agentura Svengali Communications Marka Pražáka. Na rovněž prvním místě v kategorii Best Digital and Social Media skončila mediální kampaň "Moji milí Slováci" připravená pro Slovenskou spořitelnu agenturou Zaraguza.

Přečíst článek
Mediální magnát Rupert Murdoch

Rupert Murdoch končí jako šéf společnosti Fox. Střídá ho jeho syn

Mediální magnát Rupert Murdoch končí na pozicích předsedy mediálních společností Fox Corporation a výkonného předsedy v News Corp. Uvedla to světová média. Na jeho místo nastoupí jeho syn Lachlan. „Píšu, abych vám všem oznámil, že jsem se rozhodl přejít do role emeritního předsedy Fox and News,“ napsal Murdoch pro server Fox News. Dvaadevadesátiletý Murdoch doplnil, že nekončí kvůli zdravotnímu stavu a už bude jen emeritním předsedou.

Přečíst článek
Český miliardář Daniel Křetínský

Rozšíření mediálního impéria? Křetínský vstoupil do hry o britské vydavatelství Telegraph

Český miliardář Daniel Křetínský vstoupil do aukce, ve které má zájem investovat v britském vydavatelství Telegraph Media Group, uvedl to server Financial Times. Kromě něj mají o koupi zájem i další subjekty, včetně mediálního domu DMGT, vydávající bulvární deník Daily Mail, uvedli lidé blízcí procesu.

Přečíst článek
Kontrolu nad Berlusconiho impériem přebírají nejstarší potomci, Marina a Pier Silvio

Kontrolu nad Berlusconiho byznysovým impériem přebírají dva nejstarší potomci, Marina a Pier Silvio

Ani ne tři měsíce od zveřejnění závěti trvalo, než se pět potomků magnáta a bývalého italského premiéra Silvia Berlusconiho dohodlo, jak si mnohamiliardové dědictví rozdělí. Většinu v hlavní holdingové společnosti Fininvest získávají dvě jeho nejstarší a také mediálně nejznámější děti - dcera Marina a syn Pier Silvio.

Přečíst článek
Letošní Osobností PR je Dana Dvořáková z KKCG

Zlatý středník zná vítěze. Osobností PR je Dana Dvořáková. Projektem roku Moji milí Slováci

Soutěž Zlatý středník už zná své vítěze. Letošní Osobností PR je Dana Dvořáková z KKCG, talentem Martina Bechyňová z Liftaga. Trofej Grand Prix pro nejlepší agenturu si odnesl tým Svengali Communications. Ocenění Projekt roku pak získala Slovenská sporiteľňa ve spolupráci s agenturou Zaraguza za kampaň Moji milí Slováci.

Přečíst článek
Dalibor Martínek: Andrej Babiš se prodejem Mafry přihlásil o post premiéra

Dalibor Martínek: Babiš se prodejem Mafry přihlásil o post premiéra

Andrej Babiš dvacet let na českém trhu nakupuje jednu firmu za druhou, vlastní jich přes dvě stě. Většinou šlo o podniky ze zemědělství, chemie. Mnohá jeho převzetí se dají označit za nepřátelská, prostě využil ekonomické situace subjektu, o který měl zájem. Někdy k takové tíživé situaci sám předtím přispěl. Například, když zemědělským podnikům prodal na dluh hnojiva a v témže roce se nepovedla úroda a firmy se tak dostaly do platebních potíží, prostě je převzal.

Přečíst článek
Reklama

News box

Skupina tuzemských nemovitostních fondů ZDR Investments vstoupila na slovinský trh, kde koupila tři maloobchodní parky za 6️⃣0️⃣0️⃣ milionů korun. Jde o více než 15 tisíc metrů čtverečních maloobchodní plochy ve městech Slovenj Gradec, Prevalje a Ravne v severní části Slovinska. Rakouská Raiffeisen banka na akvizici skupině půjčila 60 procent částky. 
Kurz japonského 💴 jenu se dnes propadá na několikaletá minima vůči americkému dolaru a euru. Investoři čekají na zasedání japonské centrální banky na konci týdne a podle agentury Reuters vyhodnocují, nakolik pravděpodobná je její intervence na podporu jenu.
Americká zbrojovka Lockheed Martin v prvním čtvrtletí meziročně 📈 zvýšila tržby o téměř 14 procent na 17,2 miliardy dolarů (přes 400 miliard korun). Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Lockheed Martin těží z geopolitického napětí, v jehož důsledku se zvyšují výdaje na zbrojení. Výsledky podniku jsou považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu, napsala agentura Reuters.
Americký výrobce elektrovozů Tesla  zruší v gigafactory u Berlína 400 pracovních míst. To odpovídá asi třem procentům tamní pracovní síly. Firma to podle agentury DPA uvedla v dnešním sdělení. Podnik propouští kvůli malému zájmu o elektromobily celosvětově.
Bývalý český ministr životního prostředí 👨 Jan Dusík se stal zástupcem generálního ředitele pro klimatickou politiku v Evropské komisi, potvrdila dnes unijní exekutiva. Stal se tak jedním z nejvýše postavených českých úředníků v unijních institucích. Výběrové řízení mělo několik kol a Dusík porazil množství uchazečů z několika států.
Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než 🔟 firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit.
Největší ruská banka Sberbank vyplatí za loňský rok na dividendách rekordních 7️⃣5️⃣0️⃣ miliard rublů (191 miliard korun). Oznámil to generální ředitel banky German Gref. Většinovým vlastníkem Sberbank je stát, dividendy banky jsou tak významným příspěvkem do státního rozpočtu.
Ruská armáda 📈 zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.
Čistý zisk americké automobilky General Motors (GM) v prvním čtvrtletí letošního roku 📈 vzrostl o 2️⃣4️⃣,4️⃣ procenta na 2,97 miliardy dolarů (70,3 miliardy korun). Hospodaření podpořila poptávka po vozech se spalovacím motorem, zvláště pickupů a dalších modelů s vyšší ziskovostí. Automobilka současně ve svém dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.
Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5️⃣,4️⃣ miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to dnes valná hromada banky. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme