Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Londýn - informace o tématu

Zavřeno hlásí celá řada provozů i v nejrušnějších částech Londýna

Reportáž z postcovidového Londýna: Všude chybějí lidé. V dopravě, obchodech i muzeu

Po téměř dvou letech se konečně lze dostat do Londýna bez jakéhokoli omezení a Češi tak mohou jako před pandemií vyrazit na nákup na Oxford Street či navštívit British Museum. Postpandemický Londýn však má několik problémů. Předraženými hotely v centru začínaje a nedostatkem řidičů Uberu konče. A věděli jste, že na celý středně velký Marks & Spencer stačí jen jeden „shop assistant“?

Přečíst článek

Nájemné v Londýně razantně zdražuje. Nemovitosti ale budou podle ekonomů zlevňovat

Přečíst článek
Nikl, kov,

Technická chyba vyvolala chaos na burze kovů v Londýně. S niklem se už zase neobchoduje

Přečíst článek
Londýn

Ruští oligarchové možná mají v Londýně utrum, jiní boháči tam ale přijdou

Londongrad či Moskva nad Temží, to jsou přezdívky, které si britská metropole vysloužila pro svou otevřenou náruč vůči ruskému kapitálu. Tomu je, zdá se, po třiceti letech konec. Londongrad padl, píše Bloomberg. Ač se z něj ale vypaří ruské bohatství, petrodolary odjinud tam stejně potečou proudem.

Přečíst článek
Hliník

Hliník je nejdražší za víc než 13 let, na burze stojí tuna 70 tisíc korun

Zavřené hutě v Číně i Evropě vyhání cenu hliníku na třináctileté rekordy. Tuna tohoto barevného kovu na burze kovů v Londýně stojí víc než 3200 dolarů.

Přečíst článek
Takhle to při slunečných dnech vypadalo v poledne před Lloyds bank v londýnské City. Ještě v čase před pandemií.

Londýnská City opět ožije. Covid necovid, banky vábí lidi zpět do kanceláří

Finančním domům Barclays, Deutsche Bank, Goldman Sachs a Citigroup i Lloyds už došla s covidem trpělivost. Povolávají své lidi zpět do kanceláří, píše Bloomberg. Londýnská City tak se tak zaplní bankéři v rouškách.

Přečíst článek
Veřejná doprava v Londýně

Nejhorší doprava je v Londýně, Praha je 82. z tisíce měst

Nářky řidičů, že doprava v jejich městě je určitě nejhorší na světě, jsou v jednom případě pravdivé. Tím městem je podle analýzy o dopravní vytíženosti měst, který sestavila společnost Inrix, Londýn. Britská metropole obsadila první místo jak v žebříčku celkového hodnocení dopravy, tak v délce průměrné doby, kterou řidiči letos strávili v zácpách. Praha se v prvém případě umístila na 82. místě, ve druhém pak na 110. příčce. Zatímco podle celkového hodnocení je Praha nejhorší v Česku, v délce času v kolonách ji předstihl Hradec Králové.

Přečíst článek
Sloane Square v Londýně

Muž obviněný z realitního podvodu vůči Vatikánu bude vydán do Itálie

Další problém Vatikánu s nákupem luxusních realit v Londýně spěje k italskému soudu. Gianluigi Torzi obviněný z toho, že z vatikánských úředníků vymámil peníze na nákup luxusního domu na Sloane Square v Chelsea (na snímku), by měl být poslán zpět do Itálie, kde bude čelit trestnímu stíhání, rozhodl londýnský soudce. Vatikán prostřednictvím Torziho utratil za bývalý obchodní dům Harrods v roce 2018 asi 350 milionů eur (téměř devět miliard korun).

Přečíst článek
Ryanair, ilustrační foto

Ryanair se kvůli brexitu stáhne z burzy v Londýně. Nevyplácí se mu to

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair se rozhodla, že své akcie příští měsíc stáhne z Londýnské akciové burzy (LSE). Důvod? Nízký objem obchodů, který neospravedlňuje náklady spojené s přítomností na LSE. S akciemi Ryanairu se obchoduje i na burze v Dublinu. Ryanair se stane první velkou společností, která ze svého odchodu viní brexit.

Přečíst článek

Vatikán prodělá sto milionů liber na luxusní budově v centru Londýna

Vatikán prodělá na prodeji kancelářského centra v londýnské čtvrti Knightsbridge. Do luxusní nemovitosti v letech 2014 až 2018 katolická církev investovala 350 milionů liber (asi 8,83 miliardy korun). Chtěla zde vybudovat centrum pro potřebné. Honosný dům se však dostal do centra mezinárodního vyšetřování. Vatikán se podle zdrojů deníku Financial Times rozhodl jej prodat a jednání o tom se chýlí do finále. Potíž je, že jej prodá odhadem za 200 milionů liber, tedy se ztrátou sta milionů liber (asi 2,94 miliardy korun).

Přečíst článek
Boris Johnson a Bill Gates

Johnson hledá miliardové investice. Do Londýna pozval i Gatese

Britská vláda svolala do Londýna špičky investičního světa. Na mezinárodním summitu bude chtít pro zemi získat investice ve výši 13,4 miliardy dolarů. Pobídky zahraničním investorům mají dodat ostrovní ekonomice pobrexitovou vzpruhu.

Přečíst článek
Tato čerpačka má benzín jen pro členy integrovaného záchraného systému

REPORTÁŽ: Program na rodinné odpoledne v Londýně? Hledání benzínky

Když se za deštivého pátečního odpoledne vydáváme na jih od Londýna hledat otevřenou čerpací stanici, tak nějak tuším, že to nebude akce na deset minut, jak jsme zvyklí.

Přečíst článek
Stavba novým zastávek metra v Londýně.

Dvě nové stanice metra za 1,1 miliardy liber oživí londýnskou čtvrť

Síť londýnského metra se rozšířilo o dvě nové zastávky. Projekt za 1,1 miliardy liber (asi 33,2 miliardy korun) přinese do čtvrti nový život a až 22 tisíc pracovních míst.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tisíce lidí z celého Španělska dnes zamířily do Madridu na manifestaci na  podporu premiéra Pedra Sáncheze. Ten ve středu oznámil, že zvažuje rezignaci v souvislosti s vyšetřováním možného střetu zájmů své manželky. Informovala o tom agentura Reuters.
Rusko bude hledat cesty, jak překonat případné 📜 sankce, které by Evropská unie mohla uvalit na jeho aktivity v oblasti zkapalněného zemního plynu (LNG). Uvedl to dnes mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov, který takové sankce označuje za nezákonné. Varoval zároveň, že takové sankce by měly negativní dopady na evropský průmysl.
Itálie si dnes předvolala ruského velvyslance v reakci na oznámení Moskvy, že ruskou pobočku firmy Ariston Thermo Group nyní převezme dceřiná společnost ruského 🏭 plynárenského podniku Gazprom. S odkazem na sdělení šéfa italské diplomacie Antonia Tajaniho to uvedla agentura AFP.
Největší německá bankovní společnost Deutsche Bank si vytvoří rezervu až 1️⃣,3️⃣ miliardy eur (zhruba 33 miliard korun) na krytí nákladů souvisejících s vleklým právním sporem ohledně převzetí konkurenta Postbank. Banka dnes upozornila, že tento krok bude mít dopad na její výsledky za čtvrté čtvrtletí i za celý letošní rok.
Tchaj-wan dnes zaznamenal obnovenou aktivitu čínské armády ve své blízkosti. Tchajwanské ministerstvo obrany oznámilo, že 1️⃣2️⃣ čínských letadel překročilo střední linii dělící Tchajwanský průliv, kterou Tchaj-pej považuje za neoficiální hranici mezi oběma zeměmi. Zpráva přichází den poté, co americký ministr zahraničí Antony Blinken ukončil návštěvu Číny, upozornila agentura Reuters.
Důvodem nižšího než předpokládaného výběru daně z neočekávaných zisků od bank byly 📈 vyšší úroky vyplacené střadatelům. Uvedl to premiér Petr Fiala v odpovědi na písemnou interpelaci předsedkyně poslaneckého klubu opozičního hnutí ANO a bývalé ministryně financí Aleny Schillerové. Stát na této dani od bank vybral asi 700 milionů korun, zatímco předpoklad byl asi 33 miliard.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se  ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatků od proruské sítě přijímal balíčky. Ve vyjádření, které dnes poskytl ČTK, Bystroň uvedl, že magazín se zapojil do kampaně, jejímž cílem je zdiskreditovat všechny strany usilující o ukončení vojenského konfliktu na Ukrajině, a ovlivnit tak volby do Evropského parlamentu.
Díky klesajícím cenám Češi podle prodejců letenek na jaře kupují letenky do vzdálenějších 🛬 destinací než loni. Ze vzdálených míst nejčastěji létají do Asie a Severní Ameriky. Oblíbený thajský Bangkok čeští turisté postupně mění za Japonsko. 
Plzeňská teplárenská, největší dodavatel tepla na západě Čech, prodala zatím v topné sezoně 2023/24 zhruba o pět procent 📉 méně tepla než v té předcházející. Jde o údaj za září 2023 až konec letošního března. Duben a květen však mohou tento výsledek ještě pozměnit, řekla Petra Siegerová, mluvčí podniku, který produkuje teplo a elektřinu z uhlí a biomasy. 
Mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor's (S&P) ponechala rating Slovenska beze změny na úrovni A+ se 👍 stabilním výhledem. Její hodnocení úvěrové spolehlivosti Slovenska je tak o dva stupně vyšší než rating agentury Fitch Ratings a o stupeň vyšší než rating agentury Moody's. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme