Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

lifestyle - informace o tématu

Pití kávy ovlivňuje funkci nadledvinek

Biohacking: Proč je káva zabiják spánku? Nabourává funkci nadledvinek. Pomoci může tyrosin

Pocit únavy, stres, deprese. V uspěchaném světě stále častější problém. A nevyvážená strava se na tom podílí významnou rolí. Naštěstí je výzkum látek, které mohou tělu pomoci zvládat vyšší zátěž, čím dál přesnější. Zkoumání aminokyselin, jako je například tyrosin, může lidem pomoci žít mnohem zdravěji a s menším stresem.

Přečíst článek
Maso patří k hlavním zdrojům lysinu

Biohacking: Lysin se zkoumá při boji s rakovinou a depresemi. Najdete ho i v bůčku

Přečíst článek

Biohacking: Proč je japonská kuchyně tak zdravá? Stojí za tím látka zvaná PQQ

Přečíst článek

Biohacking: Trend, jak „žít věčně" podle miliardářů. Dozvíte se v obsáhlém seriálu

Přečíst článek
Benedikt Houda

Češi jsou pořád rumoví, naopak tequila je míjí, prozrazuje Benedikt Houda z Monkey Baru

Přečíst článek
Špenátový salát

Biohacking: Zázračný vitamin E pomáhá v boji proti stárnutí

Vitaminem E si výrazně posílíte imunitu a zpomalíte proces stárnutí. Běžně je v rostlinných olejích či špenátu. Pozor však na dávkování, při špatné konzumaci potravinových doplňků může dokonce zkracovat život.

Přečíst článek
Radomír Lapčík, miliardář a zakladatel společnosti SAB o.c.p. i SAB Finance

Lapčíkova SAB Finance zvýšila za kvartál zisk na dvojnásobek

Výsledkům firmy obchodující s devizami pomáhá vyšší poptávka po zajištění.

Přečíst článek
Wellness v Senohrabech

Biohacking: Meditace umí léčit závislost i bolest

Pravidelně meditující mají ve stejné věkové skupině více záhybů v šedé kůře mozkové než ti, co nemeditují, což znamená lépe pracující mozek - a tedy celé tělo, ukázaly vědecké studie. Jak na to, řeší další díl seriálu Biohacking.

Přečíst článek
Chůze, walking

Biohacking: Příliš sezení je špatné jako kouření, hlavně v práci. Lze to změnit

Jak si neničit tělo při práci? To je téma dalšího dílu seriálu o biohackingu. Chodicí pás při práci z domu, bosé boty, polední meditace, koncentrace na dech a vize úspěchu pomohou proti ochablému tělu i mysli.

Přečíst článek
Bitcoinová rodina

Bitcoinová rodina se přestěhovala do Portugalska kvůli daním

Třiačtyřicetiletý Didi Taihuttu, jeho žena a tři děti žijí jako digitální kočovníci. Nyní zakotvili v Portugalsku. Jihoevropská země má totiž nulové daně na bitcoin, píše CNBC.

Přečíst článek
HiiT, fitness, trénink

Biohacking: Zdravé mitochondrie oddálí stárnutí

Tloustnutí, únava, nemoci a předčasné stárnutí. To vše dokáží způsobit špatně fungující mitochondrie. Další díl seriálu o biohackingu řeší, jak zlepšit mitochondriální zdraví.

Přečíst článek
Dubaj Downtown

Jak ušetřit při inflaci? Nenakupovat. Je to nový trend sociálních sítí

Minimalistický přístup k vlastnění věcí i utrácení se hlásí o slovo už pár let. Influenceři nyní přicházejí s novým trendem: kupovat málo nebo skoro nic.

Přečíst článek
Starbucks v Praze na Václavském náměstí

Lidé na home office pijí více kávy. Jak ji pít správně?

Káva podle názoru vědců vede k vyšší produktivitě, říká CNBC. Musí se ale pít správně.

Přečíst článek
Martin Mikuláš, spolumajitel obchodu Phono.cz

Gramofony značky Tesla jsou stále skvělé, říká majitel recordshopu

Český venkov stále poslouchá Dalibora Jandu, Standu Hložka, Hanu Zagorovou a kapely jako Tublatanka, Citron a Turbo, říká spolumajitel známého pražského recordshopu Phono.cz Martin Mikuláš. Během pandemie se zvýšil zájem o audioknihy. „Současné firmy už nepracují s takovými budgety, jaké míval k dispozici Československý rozhlas do roku 1989 a dnešní audioknihy a dramatizace nemají zdaleka takovou úroveň, jako ty tehdejší,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek
Reklama

News box

Obraz 🎨🖌 Podobizna slečny Lieserové od Gustava Klimta, který byl dlouhou dobu považován za ztracený, se ve Vídni vydražil za 30 milionů eur 💶 (758 milionů korun). Informuje o tom agentura APA, podle níž se odhadní cena pohybovala mezi 30 a 50 miliony eur (až 1,26 miliardy korun). I tak dnes aukce jasně překonala dosavadní rakouský rekord.

Ceny ropy 🛢 klesají 📉 kvůli zmírnění napětí na Blízkém východě a slabší aktivitě amerických podniků. Větším ztrátám brání pokles zásob ropy ve Spojených státech. Severomořská ropa Brent ztrácí o 0,5 procenta na 87,96 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) odpisuje 0,7 procenta a prodává se lehce nad 82,80 dolaru za barel.

Česká skupina lékáren Pilulka 💊 loni podle předběžných čísel utržila 2,1 miliardy korun, což představuje meziroční pokles o 13 procent. Spolu s franšízovými lékárnami v Pilulce zákazníci loni utratili okolo tří miliard. Důvodem poklesu je uzavření rumunské pobočky v polovině roku 2023 a výrazné omezení prodejů prostřednictvím benefitních zaměstnaneckých programů.

Číst více
Pražská burza po dvou růstových dnech nepatrně oslabila. Index PX poklesl o 0,08 procenta na 1563,57 bodu. I tak ale zůstává na nejvyšších hodnotách od léta 2008. Dnes se dařilo akciím pojišťovny VIG i skupiny Erste, naopak v oslabování pokračovaly cenné papíry energetické společnosti ČEZ. 
Americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon 📝 uvolňující dodatečných 61 miliard dolarů (přes 1,4 bilionu korun) na vojenskou a ekonomickou podporu Ukrajiny a zemí v regionu. Souběžně uzákonil další výdaje ve výši přes 30 miliard dolarů na podporu Izraele, asijských partnerů či na humanitární pomoc ve světě a potvrdil přijetí opatření, které by teoreticky mohlo příští rok vést k zákazu sociální sítě TikTok ve Spojených státech.
Akcionáři Komerční banky schválili návrh představenstva vyplatit z loňského zisku dividendu 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Uvedla to mluvčí banky Šárka Nevoralová. Většinovým akcionářem KB je s podílem 60,4 procenta francouzská banka Société Générale. Komerční banka má přes 69 tisíc akcionářů, většina z nich jsou lidé z Česka. Číst více
Tržby amerického výrobce letadel Boeing ✈ se v prvním čtvrtletí meziročně snížily o osm procent na 16,57 miliardy dolarů (391 miliard korun). Je to však lepší výsledek, než firma čekala. Boeing ve svém dnešním sdělení také uvedl, že krize kolem výroby jeho letadla 737 MAX polevuje. Boeing je hlavním rivalem evropského výrobce letadel Airbus.
Německá ekonomika letos podle aktualizovaného odhadu vlády vykáže růst 📈 o 0,3 procenta, což je o 0,1 procentního bodu více než předpokládala únorová prognóza. Spolkový ministr hospodářství Robert Habeck k tomu uvedl, že aktualizovaný výhled vývoje hrubého domácího produktu (HDP) je stále příliš nízký, přesto jsou už podle něj patrné známky zlepšení. Číst více
Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda dnes schválila jeho jmenování. Bartovský nahradí Jana Berouna, který VZ řídí od roku 2014 a jemuž v říjnu zanikne služební poměr vojáka z povolání. Šéfa VZ jmenuje ministryně obrany se souhlasem vlády a po projednání ve sněmovním výboru, kde kandidáta ministryně obrany Jana Černochová (ODS) představila v úterý.
Lepší pracovní podmínky pro pracovníky digitálních platforem, jako je Uber, schválili poslanci Evropského parlamentu ve Štrasburku. Cílem směrnice je větší ochrana a posílení postavení lidí, kteří pracují například jako kurýři nebo řidiči na objednávku pomocí aplikací, a obecně větší transparentnost zaměstnání v nových formách práce.
Reklama
Reklama
Doporučujeme