Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jan Sadil - informace o tématu

Jan Sadil

Jan Sadil: Ceny nemovitostí už zase rostou. A budou dál

Český trh nemovitostí letos konečně ožívá. Zotavuje se nejen z hlediska objemu prodejů, ale i cen. Jak to pravděpodobně bude na pražském trhu nemovitostí vypadat během druhého kvartálu letošního roku, nastínil Jan Sadil, CEO developerské společnosti JRD.

Přečíst článek

Vánoční dárek v podobě snížení úroků nečekejme, říká „táta hypoték“ Jan Sadil

Přečíst článek

Žít v komunismu mi vadilo. Z Národní třídy jsem vyklouzl zázrakem, říká „táta hypoték“ Jan Sadil

Přečíst článek

Jan Sadil: Kdo chce získat hypotéku na byt, musí vydělávat sto tisíc korun čistého

Přečíst článek
"Táta hypoték" Jan Sadil v podcastu Realitní Club.

Jan Sadil: Před čtvrt stoletím nikdo hypotéky neuměl. Půjčka se často řešila až na centrále banky

Přečíst článek
Jan Sadil, jemuž se říká „táta hypoték“, bude řídit skupinu pro udržitelný rozvoj JRD

„Táta hypoték“ Jan Sadil přechází k udržitelnému byznysu. Bude řídit JRD

Někdejší generální ředitel Hypoteční banky a také člen představenstva ČSOB Jan Sadil se od února 2023 stane generálním ředitelem (CEO) skupiny JRD.

Přečíst článek
Jan Sadil

„Táta hypoték“ Jan Sadil odchází z ČSOB. Nahradí ho Martin Jarolím

Dosavadní člen představenstva ČSOB zodpovědný za drobné střadatele Jan Sadil se po vzájemné dohodě rozhodl skupinu k 30. září opustit. Na jeho místo od Nového roku nastoupí Martin Jarolím (na snímku níže).

Přečíst článek
Jan Sadil

Hypotéky jsou pořád levné, i když sazby vzrostly, říká „táta hypoték“ Sadil

Sazby hypoték letí rychle vzhůru. Už se pohybují kolem čtyř procent. A přestože i nové byty stále zdražují, a k tomu dál řádí covid, je letošní rok z pohledu objemu hypoték rekordní. Jak to však bude v době rostoucích sazeb dál? „Refinancování hypoték hodně oslabí,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz Jan Sadil, člen představenstva ČSOB a bývalý dlouholetý šéf Hypoteční banky, která je největším poskytovatelem půjček na bydlení v zemi.

Přečíst článek
Reklama

News box

V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory.
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme