Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

„Táta hypoték“ Jan Sadil odchází z ČSOB. Nahradí ho Martin Jarolím

Jan Sadil
ČSOB, poskytnuto Janem Sadilem
 nst
nst

Dosavadní člen představenstva ČSOB zodpovědný za drobné střadatele Jan Sadil se po vzájemné dohodě rozhodl skupinu k 30. září opustit. Na jeho místo od Nového roku nastoupí Martin Jarolím (na snímku níže).

Reklama

Od 1. října se sníží počet členů představenstva skupiny ČSOB z osmi na sedm. Cílem této změny je více propojit jednotlivé agendy nejvyššího managementu, uvedla ČSOB.

Martin Jarolím poskytnuto ČSOB

Novým členem představenstva ČSOB zodpovědným za drobné střadatele se od 1. ledna 2023 stane Martin Jarolím. Ten ve skupině KBC působí od roku 2001, z toho do roku 2014 v ČSOB v ČR, v letech 2014 až 2016 jako seniorní manažer v ústředí KBC v Belgii, a od roku 2016 je členem výkonného výboru banky K&H (dceřiné společnosti KBC) v Maďarsku zodpovědným za drobné klienty. Jeho jmenování členem představenstva ČSOB podléhá schválení ČNB.

Personální rotace

Dosavadní členka představenstva ČSOB zodpovědná za IT & zpracování operací Marcela Suchánková bude výkonnou ředitelkou Investičních produktů skupiny ČSOB, ředitelkou české pobočky KBC Asset Management a generální ředitelkou ČSOB Penzijní společnosti. V těchto rolích nahradí Martina Vaška, který převezme po Jiřím Feixovi pozici generálního ředitele Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny. O nové pozici Feixe ve skupině ČSOB bude teprve rozhodnuto. Jmenování Suchánkové i Vaška podléhá schválení ČNB.

Do skupiny ČSOB patří ČSOB, Hypoteční banka, ČSOB stavební spořitelna, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing a ČSOB Factoring. ČSOB je součástí mezinárodní bankovní a pojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí v Belgii a zemích střední a východní Evropy. Generálním ředitelem a předsedou představenstva ČSOB zůstává Aleš Blažek.

Jan Sadil

Hypotéky jsou pořád levné, i když sazby vzrostly, říká „táta hypoték“ Sadil

Sazby hypoték letí rychle vzhůru. Už se pohybují kolem čtyř procent. A přestože i nové byty stále zdražují, a k tomu dál řádí covid, je letošní rok z pohledu objemu hypoték rekordní. Jak to však bude v době rostoucích sazeb dál? „Refinancování hypoték hodně oslabí,“ říká v rozhovoru pro newstream.cz Jan Sadil, člen představenstva ČSOB a bývalý dlouholetý šéf Hypoteční banky, která je největším poskytovatelem půjček na bydlení v zemi.

Přečíst článek

ČSOB

Zisk ČSOB stoupl o polovinu. Za pololetí banka vydělala deset miliard

Čistý zisk skupiny ČSOB v prvním pololetí stoupl meziročně o 52 procent na 10,1 miliardy korun. Objem aktiv pod správou jí vzrostl o šest procent na 286 miliard korun. Výrazný růst zisku v pololetí zaznamenaly také další velké banky působící v ČR.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme