Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

IPO - informace o tématu

Čínský prodejce módy Shein připravuje podle zdrojů nabídku akcií v USA

Čínský Shein se chystá na americkou burzu. Doufá v ocenění až 90 miliard dolarů

Čínský prodejce módního oblečení Shein připravuje primární nabídku akcií ve Spojených státech a doufá, že ho nabídka ocení až na 90 miliard dolarů (2,1 bilionu korun).

Přečíst článek
CVC Capital plánuje primární nabídku akcií v Amsterodamu

Investor CVC Capital se chystá na burzu. Primární nabídka firmy by mohla být letošní největší v Evropě

Přečíst článek

S akciemi sandálů Birkenstock to šlo z kopce. V maloobchodu není dobrá nálada

Přečíst článek
Alibaba zahájila restrukturalizaci, na burzu v Hongkongu uvede divizi Cainiao

Alibaba začala s restrukturalizací. Její divize Cainiao zamíří na burzu a chce získat až miliardu dolarů

Přečíst článek
Největší letošní úpis akcií. Čipová firma Arm byla ohodnocena na bilion a čtvrt

Největší letošní úpis akcií. Čipová firma Arm byla ohodnocena na bilion a čtvrt

Britský návrhář čipů Arm stanovil cenu pro primární nabídku akcií (IPO) v New Yorku na 51 dolarů (1160 korun) za akcii, tedy na horním konci navrhovaného rozpětí. To oceňuje celou společnost na 54,5 miliardy dolarů (1,24 bilionu korun). Primární nabídka je největší v letošním roce, uvedla agentura Reuters. S akciemi firmy se na newyorské burze začalo obchodovat dnes.

Přečíst článek
Německý výrobce obuvi Birkenstock požádal o primární nabídku akcií v USA

Birkenstock požádal o primární nabídku akcií v USA, oceněn může být až na 8 miliard dolarů

Německý výrobce obuvi Birkenstock podal ve Spojených státech žádost o primární veřejnou nabídku akcií (IPO). Stal se tak druhou velkou evropskou společností, která tento měsíc usiluje o vstup na akciový trh v USA.

Přečíst článek
Klienti vývojáře čipů Arm mají zájem o koupi akcií v rámci primární nabídky

Do Arm chtějí investovat Apple či Nvidia. Výrobce čipů to může ocenit až na 55 miliard dolarů

Zákazníci britského vývojáře čipů Arm Holdings, včetně firem Apple, Nvidia, Alphabet a Advanced Micro Devices, souhlasili, že investují do Arm v rámci primární nabídky akcií. Arm by mohla být oceněna na 50 až 55 miliard dolarů (1,1 až 1,2 bilionu korun). Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na informované zdroje. Arm patří japonské společnosti Softbank a technologie britské firmy se nacházejí prakticky ve všech chytrých telefonech.

Přečíst článek
Výrobce mikročipů Arm míří na burzu

Je to oficiální. Výrobce čipů Arm jde na burzu, doufá v ocenění až 70 miliard dolarů

Britský vývojář čipů Arm, který spadá pod japonskou firmu Softbank a jehož technologie se nacházejí prakticky ve všech chytrých telefonech, oficiálně požádal o vstup na burzu ve Spojených státech. Firma k tomu v pondělí zveřejnila burzovní prospekt. Bližší informace o objemu a ceně akcií, které se budou obchodovat na trhu Nasdaq, ale podnik neuvedl. Očekává se, že to bude letos největší primární veřejná nabídka akcií (IPO).

Přečíst článek
Draslovka jedná o vstupu na burzu. Vybírá banku i místo pro IPO

Draslovka jedná o vstupu na burzu. Vybírá banku i místo pro IPO

Česká chemická společnost Draslovka, která je největším světovým výrobcem kyanidu sodného, zjišťuje zájem bank o vedení jejího možného vstupu na burzu v příštím roce. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na tři zdroje obeznámené se záležitostí. Skupina podle těchto zdrojů vybírá upisovatele pro primární veřejnou nabídku. Plány jsou však zatím v počáteční fázi a není jisté, že se uskuteční. Firma se aktuálně k plánům zatím nevyjádřila.

Přečíst článek
Výrobce městského mobiliáře mmcité získal za svůj multifunkční altán pojmenovaný Cuby prestižní ocenění.

Investoři zlínské mmcité přihráli 160 milionů. Na burzovní Start se postaví už za týden

Výrobce městského mobiliáře mmcité umístil na trh Start milion akcií za cenu 160 korun, což odpovídá třetině akcií firmy. Zájem ze strany investorů byl obrovský, poptávali 2 282 400 akcií za více než 365 milionů korun, tedy 228 procent nabízeného množství. Obchodování s akciemi společnosti mmcité bude zahájeno 1. srpna.

Přečíst článek
Jachta Ferretti 550

Výrobce jachet Ferretti míří na burzu v Miláně s oceněním jedné miliardy eur, do firmy investoval i Karel Komárek

Italský výrobce luxusních jachet Ferretti stanovil cenu svých akcií pro vstup na milánskou burzu na tři eura za jednu akcii. Společnost se tak ocenila na zhruba jednu miliardu eur, tedy zhruba 23,7 miliardy korun. Do firmy investoval i český miliardář Karel Komárek.

Přečíst článek

Jak bude vypadat investiční rok 2023? Odhalí už zítra přední experti na investice

Co očekávají přední investoři a ekonomové od roku 2023? Jak se bude vyvíjet ekonomika a kapitálové trhy? Máme za sebou vrchol inflace i úrokových sazeb, nebo nás čeká další růst? A co očekávaná recese znamená pro akcie? Vyplatí se přechod k dluhopisům? I na tyto otázky budou odpovídat odborníci na konferenci Investiční výhledy 2023, kterou pořádá investiční společnost EMUN ve spolupráci s hlavními partnery KPMG ČR a PPF bankou. Newstream je mediálním partnerem konference.

Přečíst článek
Evropské akcie technologických gigantů letos těžce krvácí

Evropské Big Techy pláčou. Z hodnoty letos odepsaly 400 miliard dolarů

Souhrnná hodnota všech soukromých i veřejně obchodovaných technologických firem z Evropy letos klesla o více než 400 miliard dolarů a nyní se pohybuje kolem 2,7 bilionu dolarů (62,8 bilionu korun). Ve své výroční zprávě o stavu evropského technologického odvětví to uvedla společnost rozvojového a rizikového kapitálu Atomico. Na vrcholu byla hodnota těchto firem koncem loňského roku, kdy činila zhruba 3,1 bilionu dolarů.

Přečíst článek
Oliver Blume, šéf Porsche, při IPO značky na burze ve Frankfurtu

Porsche v euforii. O úspěch z Frankfurtu se podělí. Zaměstnancům vyplatí štědré bonusy

Porsche se na burzovní parket přiřítilo velmi sebevědomě. Vedení automobilky se o frankfurtský úspěch chce podělit i se zaměstnanci. Vyplatí jim bonusy až 3000 eur.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme