Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

hypotéka - informace o tématu

Průměrná sazba hypoték na počátku srpna klesla na 6,19 procenta

Průměrná sazba hypoték se snížila třetí měsíc v řadě

Průměrná sazba hypoték na počátku srpna klesla na 6,19 procenta z červencových 6,24 procenta, snížila se tak třetí měsíc za sebou. Vyplývá to z údajů Swiss Life Hypoindexu, který se zpracovává na základě údajů k pátému pracovnímu dni každého měsíce. Metodika odráží aktuální průměrnou nabídkovou sazbu hypotečního úvěru pro 80 procent hodnoty nemovitosti.

Přečíst článek
video

Živě: Co dělat, aby vám finanční závazky nepřerostly přes hlavu

Půjčku, hypotéku, kreditní kartu nebo leasing má v dnešní době téměř každá domácnost v České republice. Dlouhodobé finanční závazky ale mohou člověka tížit, a to zejména v dobách ekonomické nejistoty, jako je ta dnešní. Jak ochránit svou finanční stabilitu? Na tuto a další otázky odpoví hosté kulatého stolu BNP Paribas Cardif Pojišťovny ve čtvrtek 20. dubna. Živý stream z Kongresového centra Praha začne v 15:00.

Přečíst článek

Předschválená půjčka není jistota

S pojmy předschválená půjčka, předschválený úvěr nebo předschválený limit jste se u své banky zřejmě setkali – ať už vám banka nabídla předschválený limit na osobní půjčku, kreditní kartu nebo třeba hypotéku. Pokud uvažujete o jakémkoli typu půjčky, s předschváleným limitem ji s největší pravděpodobností vyřídíte o něco rychleji.

Přečíst článek

Blíží se konec hypoteční turistiky. Kdo vydělá na novele zákona o úvěrech

Chystaná novela zákona k předčasnému splacení hypoték už má skalní příznivce i odpůrce. Pokud se schválí podle aktuálního návrhu, mohla by vše zpřesnit, jak pro banky, tak i pro dlužníky. Zavedení jasných pravidel pro poplatky za předčasnou splátku hypotéky by navíc mohlo stabilizovat situaci na hypotečním trhu. Odborníci se však obávají, co s novelou provedou při schvalování zákonodárci.

Přečíst článek

Expertka radí: Jak na odpočet úroků hypotéky z daní

Hypotéka odčerpává z rodinného rozpočtu nemalou částku. Jednou ročně si ale mohou Češi splácející hypotékou snížit daňový základ o úroky zaplacené bance a ušetřit tak na daních až několik desítek tisíc korun. Jaké podmínky je potřeba splnit pro uplatnění daňového odpočtu úroků z úvěru na bydlení? Radí odbornice z hyponamiru.cz Veronika Kráčmar Hegrová.

Přečíst článek
Nájem, nebo hypotéka? Co bude letos výhodnější? Na obzoru je bod zlomu

Analýza: Vyplatí se bydlet v nájmu, nebo splácet hypotéku? Na obzoru je bod zlomu

Jak se budou letos vyvíjet nájmy v Praze? A jak ceny bydlení? Co bude v letošním či příštím roce finančně výhodnější, platit nájem, nebo splácet hypotéku? Za prvé, hypotéky jsou nyní téměř nedostupné. S úrokovými sazbami kolem šesti procent a cenou metru čtverečního nového bytu přes 150 tisíc korun přesahuje splátka hypotéky na nový byt o velikosti 35 metrů dvacet šest tisíc korun.

Přečíst článek
rekonstrukce

Lukáš Kovanda: Nájmy v příštím roce zdraží o dalších 25 procent. S hypotékou se přesto vyplatí počkat

Nájmy v Česku citelně zdražují. Meziročně byly v září výše až o 30 procent. V Praze se průměrné nájemné pohybuje až kolem úrovně 400 korun za metr čtvereční a dá se očekávat, že cena nájemného dále poroste. 

Přečíst článek
Problém se splácením hypoték hlásí první průzkumy

Dalibor Martínek: Je to tady. Problém se splácením hypoték hlásí první průzkumy

Sazby hypoték vzrostly v posledních měsících až k šesti procentům. V roce 2017 byly sazby dvě procenta, teď jsou na šesti.

Přečíst článek
Byty, ilustrační foto

Zdražování pokračuje. Průměrná cena staršího bytu v Česku přesáhla 90 tisíc korun za metr čtvereční

Průměrná cena staršího bytu se podle studie realitní skupiny European Housing Services (EHS) , která využívá data svých zakládajících členů - realitních služeb Bezrealitky a Maxima Reality, za první čtvrtletí dostala v Česku poprvé nad 90 tisíc korun za metr čtvereční. V Praze přijde starší byt na víc než 120 tisíc za metr čtvereční a v Brně je to přes 90 tisíc. Nájmy se vrátily na ceny před koronavirovou krizí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Izraelská armáda dnes uvedla, že při pokračujícím zásahu v nemocnici Šífa v Gaze zabila více než 2️⃣0️⃣0️⃣​​​​​​​ ozbrojenců z palestinského radikálního hnutí Hamás. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel (ToI).
Česká ekonomika v loňském roce 📉 klesla o 0,2 procenta, zpřesnil Český statistický úřad (ČSÚ) svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Česká ekonomika se v něm meziročně zvýšila o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupla o 0,4 procenta. 
Čínská 💊 farmaceutická firma WuXi AppTec sdílela bez souhlasu svého amerického klienta jeho duševní vlastnictví s Pekingem. Podle zjištění agentury Reuters to v únoru sdělili představitelé amerických zpravodajských služeb senátorům pracujícím na zákoně o bezpečnosti v oblasti biotechnologií. Čínská firma to odmítla.
Za „naprostý nesmysl“ prezident 👴 Vladimir Putin označil tvrzení, že Rusko může zaútočit na Polsko, pobaltské státy nebo Česko. Prohlásil to ve středu při setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml.
Kolumbijská vláda nařídila vyhoštění diplomatů z 🏛️ argentinské ambasády v Bogotě v reakci na „pomlouvačné“ výroky argentinského prezidenta Javiera Mileie na adresu kolumbijského protějška Gustava Petra. Podle agentury Reuters to ve středu uvedlo kolumbijské ministerstvo zahraničí.
Nasazení západních bojových letounů F-16 na ukrajinské straně  nezmění situaci na bojišti. Prohlásil to ruský prezident Vladimir Putin během středečního projevu k vojenským pilotům. Tyto letouny však jsou schopny nést jaderné zbraně, čemuž Rusko přizpůsobí svou strategii, řekl Putin podle agentury Reuters.
Zakladatel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried si dnes u 👨‍⚖️ soudu na newyorském Manhattanu vyslechne výši trestu v případě mnohamiliardové zpronevěry. Za mřížemi by v krajním případě mohl strávit příštích 50 let. 
Ve věku 8️⃣2️⃣ let zemřel Joe Lieberman, dlouholetý americký senátor, kandidát na viceprezidenta v kampani Ala Gorea z roku 2000 a vlivná, byť kontroverzní osoba v rámci Demokratické strany. Agentury o tom informují s odvoláním na prohlášení rodiny, podle něhož Lieberman zemřel ve středu v New Yorku následkem komplikací po pádu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme