Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hollywood - informace o tématu

Hollywood zpeněžil kus dřeva. Rekvizita z filmu Titanic vyšla kupce na 17 milionů

Plovoucí kus dřeva, který v oscarovém snímku Titanic pomohl udržet hlavní ženskou postavu Rose při životě po námořní katastrofě, se v aukci prodal za 718 750 dolarů (přes 16,8 milionu korun). Píše to server BBC News.

Přečíst článek
Američtí scénáristé oficiálně schválili dohodu, která ukončila jejich stávku

Stávka scénáristů v Hollywoodu skončila. Stále však protestují herci

Američtí scénáristé oficiálně schválili dohodu mezi odbory a zástupci hollywoodských studií, která ukončila jejich několikaměsíční stávku, uvedla agentura Reuters. Stále však trvá stávka herců, která ve velké míře paralyzuje filmovou produkci.

Přečíst článek
Zlatá hlava robota C-3PO jde do dražby. Vynést může desítky milionů

Hollywood jde do dražby. K mání bude bič Indiana Jonese i hlava androida C-3PO z Hvězdných válek

Fanoušci Hvězdných válek, Titaniku, Indiana Jonese, Kmotra a dalších filmových hitů budou mít už za měsíc jedinečnou příležitost vydražit na 1800 rekvizit z těchto hollywoodských trháků. Tahákem aukce, kterou pořádá londýnská společnost Prop Store, je zlatá hlava androida C-3PO z Hvězdných válek. Pořadatelé aukce věří, že se předmět vydraží až za jeden milion liber (28,2 milionu korun), uvádí CNN.

Přečíst článek
Stávka hollywoodských scenáristů končí. Ale herci protestují dál

Stávka hollywoodských scenáristů končí. Ale herci protestují dál

Pětiměsíční stávka scenáristů v Hollywoodu se blíží ke svému konci. Se studii se předběžně dohodli na nových podmínkách. Natáčení filmů a seriálů ale stojí dál, protože dohoda se netýká stávkujících herců.

Přečíst článek
První účet za stávku v Hollywoodu. Warner Bros. odepsal půl miliardy dolarů zisku.

První účet za stávku v Hollywoodu. Warner Bros. odepsal půl miliardy dolarů zisku

Nevídaná a stále neukončená stávka scenáristů a herců v Hollywoodu bude mít dopad i na celoroční hospodaření a zisk jednoho z největších filmových studií a celého zábavního konglomerátu Warner Bros. Discovery.

Přečíst článek
O panenky Barbie je opět mimořádný zájem

Česko zasáhla barbiemánie. Do hračkářství si vezměte pytel peněz

Barbie je v kurzu. Nový film se stal hitem. A radost mají i prodejci hraček, jimž rostou tržby o stovky procent. A nejen jim. Prodává se také růžové oblečení. Pro rodiče to ale není nejlepší zpráva. Za hračky totiž utratí výrazně více peněz.

Přečíst článek
Indiana Jones 5

Hollywood má vedle stávky další problém: lidé nechodí na vysokorozpočtové filmy

Problémy továrny na sny Hollywood se začínají množit. Tím zdánlivě nejviditelnějším je stávka, kterou vyhlásily scenáristická a herecká asociace, což podle předběžných odhadů zainteresovaných společností bude mít miliardové dopady.

Přečíst článek
Hollywoodští herci se přidali ke stávce scenáristů, studia jsou ochromená

Stanislav Šulc: Zmlsaní herci stávkují, reagují Češi na stávku v Hollywoodu. Realita je složitější

Hollywood jde do další stávky. Po scenáristech, kteří se bojí umělé inteligence, se rozhodli stávkovat také herci. Důvod? Nová realita Hollywoodu, kterou stávající kolektivní smlouva prostě nezohlednila. Nejde tedy o to, že by zmlsaní herci zvyklí na 20milionové honoráře (v dolarech) chtěli nově 30milionové honoráře, jak si představují mnozí Češi. Realita je barvitější a smutnější.

Přečíst článek
Ochromený Hollywood. Po scenáristech stávkuje i 160 tisíc herců

Ochromený Hollywood. Požadujeme úctu, vzkazuje studiím 160 tisíc stávkujících herců

Vedení odborového svazu amerických herců a televizních a rozhlasových umělců (SAG-AFTRA) se rozhodlo zahájit stávku poté, co se vyjednavači odborů nedohodli se studii na nové kolektivní smlouvě. Informují o tom americká média, podle nichž krok prakticky znamená ochromení hollywoodského zábavního průmyslu.

Přečíst článek
Hollywoodští scenáristé stávkují. Nejen kvůli penězům, odmítají vliv umělé inteligence na tvorbu

Ať se nám do práce neplete umělá inteligence, žádají hollywoodští scenáristé. A začali stávkovat

V USA začala stávka hollywoodských scenáristů, kteří se s producenty nedohodli na zlepšení finančních podmínek a dalších zárukách, týkajících se vlivu umělé inteligence (AI) na tvorbu. Od pondělní půlnoci tak nepracuje 11 500 tvůrců, které zastupuje sdružení filmových a televizních scenáristů (WGA), což může podstatně zpomalit přípravy na natáčení nových seriálů a filmů. Úplně se zastaví natáčení populárních talk show, jako jsou například ty s moderátory Jimmym Fallonem nebo Jimmym Kimmelem, napsala agentura Reuters.

Přečíst článek
Rozdíl pěti let v ceně benzínu na amerických čerpacích stanicích společnosti Chevron. První snímek je z roku 2017, druhý z října 2022

Noční můra Američanů se stala realitou. V zemi zaslíbené benzinu se tankuje dráž než v Česku

Spojené státy byly vždy mekkou levného benzínu. Však je to citlivé politické téma, asi jako cena piva v Česku. Silný americký dolar a tradičně dražší palivo v Kalifornii ale znamená, že v Hollywoodu vyjde nyní litr benzínu i na více než 50 korun za litr. Pro Američany zvyklé na litr za zhruba desetikorunu jde o obrovský šok.

Přečíst článek
Reklama

News box

Do Egypta uteklo z Pásma Gazy od loňského 7. října, kdy tam vypukla válka Izraele s hnutím Hamás, 80 tisíc až 1️⃣0️⃣0️⃣ tisíc Palestinců. Agentuře AFP to dnes řekl palestinský velvyslanec v Káhiře Dijáb Allúh. Egypt odmítá přijmout větší počet palestinských uprchlíků z Gazy, což znovu zopakoval jeho prezident Abdal Fattáh Sísí, který to zdůvodnil národní bezpečností, ale také obavami, že větší vysídlení z Pásma Gazy by ohrozilo dvoustátní řešení izraelsko-palestinského konfliktu.
Evropský výrobce letadel Airbus v prvním čtvrtletí zvýšil tržby meziročně o devět procent na 12,83 miliardy eur (zhruba 3️⃣2️⃣3️⃣ miliard korun). Jeho provozní zisk bez zahrnutí mimořádných položek však klesl o 25 procent na 577 milionů eur (zhruba 14,5 miliardy korun). Výrazně tak zaostal za očekáváním analytiků, kteří jej odhadovali na 789 milionů eur, napsala agentura Reuters.
Ukrajinský ministr zemědělství Mykola Solskyj podezřelý z machinací se státními pozemky předal ukrajinskému parlamentu rezignační 📜 dopis. Podle serveru RBK-Ukrajina to oznámil předseda parlamentu Ruslan Stefančuk.
Ruské ministerstvo zahraničí dnes oznámilo vyhoštění 2️⃣ lotyšských diplomatů. Jde podle něj o reciproční krok za dřívější vykázání dvou pracovníků ruské ambasády z pobaltské země. Ruská státní agentura TASS dříve v souvislosti s dnešním předvoláním lotyšské chargé d'affaires na ministerstvo uvedla, že Riga na konci března prohlásila za personu non grata jednoho ruského diplomata.
Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s ➡️ navracením ukrajinských mužů v branném věku, oznámil dnes podle serveru Delfi litevský ministr obrany Laurynas Kasčiúnas. Ve středu s podobným prohlášením přišlo Polsko.
Koruna dnes 📈 posílila k oběma hlavním světovým měnám. Vůči euru zpevnila od středečního podvečera o devět haléřů na 25,17 koruny za euro. K dolaru si polepšila o 13 haléřů na 23,50 koruny za dolar. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online kolem dnešních 17:00.
Newyorský odvolací soud dnes zrušil odsouzení někdejšího hollywoodského producenta 👨 Harveyho Weinsteina za sexuální delikty a nařídil zahájení nového procesu. Informuje o tom zpravodajský web televize CNN. Verdikt, který byl zrušen, mu v roce 2020 uložil trest 23 let vězení. 
Růst americké ekonomiky v prvním čtvrtletí výrazně zvolnil a v přepočtu na celý rok činil 1️⃣,6️⃣ procenta. Ve svém odhadu to dnes uvedlo americké ministerstvo obchodu. Ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku činil ročně přepočtený růst hrubého domácího produktu (HDP) Spojených států 3,4 procenta.
Energetický a průmyslový holding (EPH) podnikatele Daniela Křetínského v loňském roce snížil svůj provozní zisk (EBITDA) na 3️⃣,6️⃣ miliardy eur (zhruba 90,7 miliardy korun). Meziročně jde o pokles o 17 procent. Do hospodaření se promítl pokles cen energií na trhu. Kompletní energetická divize Křetínského skupiny EP Corporate Group (EPCG) pak zaznamenal provozní zisk 7,3 miliardy eur (skoro 184 miliard korun).
Případné zdražení 🍇 ovoce a zeleniny závisí podle prezidenta Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR Tomáše Prouzy také na tom, jak dopadne úroda v dalších evropských zemích. Výkyvy počasí budou ale podle něj v budoucnu nejspíš čím dál častější, a je tak potřeba hledat cesty, jak jim české zemědělství přizpůsobit, řekl.
Reklama
Reklama
Doporučujeme